klávesa F9 a pád msts

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna mark
  • Datum začátku Datum začátku
M

mark

Host
Mám nainstalovaný bin1.6.1 a začala se dít nemilá věc :po stisknutí F9 msts spadne a vyhodí hlášku: Chyba: pokračovat? Button load error - object trainopsgroup does not exist .Zkusil jsem přeinstalovat celé msts a tratě a korektně se F9 chová pouze občas u defaultních tratí u tratí jako je bp-šemora apod. spadne vždy s touto hláškou .trainset mám taky bp,zaktualizovaný do bon1.6,zkontrolovaný nic nikde nehlásí chybu .jinak jede msts bez problémů.jen kdyby ta F9 nebyla někdy potřeba...POMOC ,moc prosím...!

mark

mark napsal:
Mám nainstalovaný bin1.6.1 a začala se dít nemilá věc :po stisknutí F9 msts spadne a vyhodí hlášku: Chyba: pokračovat? Button load error - object trainopsgroup does not exist .Zkusil jsem přeinstalovat celé msts a tratě a korektně se F9 chová pouze občas u defaultních tratí u tratí jako je bp-šemora apod. spadne vždy s touto hláškou .trainset mám taky bp,zaktualizovaný do bon1.6,zkontrolovaný nic nikde nehlásí chybu .jinak jede msts bez problémů.jen kdyby ta F9 nebyla někdy potřeba...POMOC ,moc prosím...!

mark

Nevím, jak u MSTS Bin, zda to Džordž řešil, ale tohle mi padalo v okamžiku, kdy jsem měl v adresáři consist více než 800 consistů.....zkus zredukovat jejich počet ( třeba pomocí Trainstore)......

Tím to bohužel není -teď jsem zkusil jiné tratě než české a jiný trainset než český a taky než defaultní a F9 funguje jak má .U BPtratě a s BPtriansetem při použití F9 msts stále padá .:( mně je hlavně divná ta hláška -nevíte co to znamená?dík za pomoc.

mark

Kolaps v paměti - něco je přepsáno něčím jiným. Takže bych na tvém místě zkusil použít například Trainstore nebo vyčistit určité adresáře ručně (pokud víš kam všude se ukládaj aktivity a příslušné consisty).

Zatím dík za ochotu,ale stále není vyhráno...Vše jsem promazal ,zkontroloval a otestoval.Zde výsledek: Problém s F9 se koná pouze u trati BP pana Šemory (která je ale bohužel,samozřejmě mou nejoblíbenější ) a děje se i po jejím celkovém přeinstalování .V jiných tratích je vše ok...Tj na consistech nezáleží,na aktivitách ,path,services ,traffic taky ne .Pouze na prostředí trati BP.Problém se mi poprvé objevil s binem 1.5.7 ,tak jsem jej odinstaloval ,posléze i trať pak i msts .Dnes znovu instalace msts ,bp trati a bin 1.6.1. Zváštní je že všude jinde je vše ok (dokonce i na trati lps london-port stanley,kde mám nainstalovaný bin1.5.7 a která je velmi nestandartní a rozšířená v programových vychytávkách -jak asi víte)Všude F9 v pohodě funguje jak má v souladu s BINem 1.6.1.V BP po použití F9 msts padá .Pomůže někdo se záhadou....?

mark

POZOR novinka -při použití F11 mi právě nově spadlo msts s hláškou Button load error - object notebooktabgroup does not exist .Trat i vozidla BP -volná jizda.Pomůže to někomu v odhalení příčiny...?

mark

Teď jsem si konečně vzpomněl kdy jsem se zmiňovaným jevem přišel do styku. Bylo to po nahrání uložené aktivity po delším běhu simulátoru. Pokud jsem pak ale spustil MSTS znovu tak už načtení téhož uložení fungovalo bezchybně. Takže to vypadá podle mne na ten problém s pamětí. A dělo se mi to u verze MSTSbin 1.5.7 taktéž u této trati.

Jak prosím tě myslíš s pamětí ?Buď prosím tě konkrétnější.Mě se to ale děje pořád (ale jen u tratě BP ).Zvláštní je ,že všechny ostatní tratě a aktivyty v nich jsou naprosto OK a žádné hlášky nevyhazují .Nechápu.

mark

Nehledejte chybu v MSTS BIN 1.6, mne normálně to funguje,klidně mohu zapínat TO klávesou F9. Spíše to vypadá,že computer nestíhá. Ale rozhodně neukazujme prstem na viníka,kterým je MSTS BIN 1,6. Právě nový MSTS BIN přispěl k lepší stabilitě simulátoru :wink:

Jiří: Nezabúdaj, že je to zmena inštrukcí na úrovni ASSEMBLERU a systémových volaní ... a pri takejto nízkoúrovňovej zmene môže dôjsť ku kadečomu :lol:

Jiří - píšeš nesmysly. Já o MSTSbin 1.6 nenapsal ani čárku. Takže příště piš raději k věci a ne zcela mimo.

To, že Džordžova práce posunula MSTS někam jinam je jasné. Zrovna tak ale vytáhla na světlo mnoho chyb v samotném simulátoru existujících už od jeho počátků. Některé jsou v bin již opraveny, jiným se Džordž možná teprve bude věnovat. A jsou i takové chyby které v MSTS zůstanou neboť třeba nový simulátor zaujme místo po tomto simulátoru a jeho vylepšování (MSTSbin) ztratí na významu.
A zcela obecně - nejhorší je odstranění těch chyb, které se projevují jen někdy za určitých podmínek. A mezi takovéto chyby patří právě i správa paměti, kdy se "náhodně" přepíše část paměti něčím co tam nemá být - dojde k překřížení bloků paměti.

A jen tak na okraj speciálně pro Jiřího - jestli mne neklame paměť tak jsem se do podobné situace (totéž chybové hlášení) dostal už kdysi při práci na překladu i s originálním MSTS a to v době, kdy o MSTSbin nebylo ještě ani uvažováno. Jak jsem se toho zbavil už ale nevím.

Ppoollll napsal:
. .....A jsou i takové chyby které v MSTS zůstanou neboť třeba nový simulátor zaujme místo po tomto simulátoru a jeho vylepšování (MSTSbin) ztratí na významu.
....
Tak v tomto bych tak optimistický nebyl. Dokud v novém simulátoru nebude české prostředí, tak to bude o ničem. A nevěř tomu, že nový simulátor bude bez chyb.
V každém případě to někdo z Vás proklepne, zjistí možnosti, Ppoollll například opět udělá češtinu a pak si uděláme technickou slezinu stavitelů tratí a modelářů vozidel a objektů, kteří jsme už něco postavili a máme materiály, abychom pak snadněji svá díla znovu vytvořili do nového prostředí. Tentokrát bych si asi nechal vygenerovat originál terén, stavělo by se určitě dokonalejší metodou vzhledem k současným možnostem.
Jenomže než by byl výsledek, vidím to tak asi na rok. Do té doby bude fungovat náš starý dobrý MSTS. Možná zjistíme, že nový simulátor má ještě větší chyby než ten současný a takového úspěchu jako MSTS nedosáhne. Džordž by to dal určitě dohromady, ale u nové hry to tak jednoduše asi nepůjde.
Ale stejně je to od autorů nového simulátoru nefér. Vyvíjí nový simulátor a nás, kteří jsme něco dokázali nikdo neosloví. Nějaká trať, nějaké vozidla už tam mohly být přímo od někoho z nás. Asi je to tím, že z komunikace jim vyplynulo, že Šemora neumí ani anglicky ani německy, tak co s ním :cry: Anebo měli strach, že moje tratě by jim simulátor moc přetížily a tak by se odhalila slabá místa. :lol:

Zkontrolována diakritiaka a nenalezen problém.Připomínám ,že všechny ostatní tratě co mám, kromě BP fungují na 100 % .Zlobí nyní F9 i F11 .S jakoukoli soupravou .Naopak BP trainset na cizí trati je zcela v poho .Ale i default vozidlo na BP spadne po F9 nebo F11 do woken.Ještě mám v plánu kompletní reinstalaci BP i msts na jiné místo v kompu.Tak uvidíme.Ale dík za pomoc !
Všem tvůrcům BP ,BINU ...moc děkuju za jejich práci -klobouk dolů pánové!

mark

mark napsal:
Zkontrolována diakritiaka a nenalezen problém.Připomínám ,že všechny ostatní tratě co mám, kromě BP fungují na 100 % .Zlobí nyní F9 i F11 .S jakoukoli soupravou .Naopak BP trainset na cizí trati je zcela v poho .Ale i default vozidlo na BP spadne po F9 nebo F11 do woken.Ještě mám v plánu kompletní reinstalaci BP i msts na jiné místo v kompu.Tak uvidíme.Ale dík za pomoc !
Všem tvůrcům BP ,BINU ...moc děkuju za jejich práci -klobouk dolů pánové! mark
Fajn, takže trainset je z toho venku.
Kolik máš fyzické paměti a jak máš nastaven swap ?
Co je to za PC ? Není to notas s malou RAM ?
Třeba se do swapu odložily systémem definice kláves a po vyvolání je nemůže najít díky pomalému přístupu na disk.
Je-li tomu tak, bylo by vhodné zvětšit swap a nadefinovat mu pevnou velikost min i max stejnou.
Pak to odložené nebude hledat a půjde najisto.

Počítadlo mám středního typu :celeron 2.4 ,ram 1G swap nastaven na fixní min i max na 2G .obávám se, že tím to nebude - stroj je v pořádku a funguje stabilně i na daleko náročnější aplikace než msts .Je mi jasné ,že s příkodem BINU se muselo něco měnit s oknem a podaplikací,která se otevře po F9 resp F11 a je zvláštní ,že se to stane pouze v BP.Ostatní tratě ok.

mark

mark napsal:
Počítadlo mám středního typu :celeron 2.4 ,ram 1G swap nastaven na fixní min i max na 2G .obávám se, že tím to nebude - stroj je v pořádku a funguje stabilně i na daleko náročnější aplikace než msts .Je mi jasné ,že s příkodem BINU se muselo něco měnit s oknem a podaplikací,která se otevře po F9 resp F11 a je zvláštní ,že se to stane pouze v BP.Ostatní tratě ok.mark
Zkus odinstalovat bin, vymazat zbytky, odstranit ručně složku se zálohami MSTSBIN_BACKUP a pak znovu nainstalovat patch bin. Pravděpodobně se nedoinstalovaly přídavné soubory do ./GUI/DRIVERAIDS/, které jsou potřebné pro F9 - nové definice vyobrazení vozidel. Po instalaci patche by měly být uvnitř ještě další podsložky /AC/, /AF/, /FL/ s potřebnými soubory *.ace.
V archivu MSTSPatch1.6.092223.zip je informační soubor s obsahem měněných položek "Patch 1.6.092223.htm", v archivu MSTSPatch1.6.102213.zip však již obsažen není.
Mimo GUI se mění některé soubory i v GLOBAL (common.iom, common.txt,soundcfg.dat) a pokud prohazuješ GLOBAL, musí mít odpovídající obsah.

Tři dny se tu bavíte o pádu kl:f-9.
Co kdybys to za tu dobu odinstaloval popřidadě zformátoval disk a natahl si to vše znovu myslím že by se to chovalo pak korektně.
Mně se ztratil zvuk v kanině, pokud jsem vykouknul z okna tak zvuky z kabiny byly venku. Nepomohl nový instal. Po zformátování a nové instalaci chodí vše normálně.---- chce si to vytvořit disk ovelikosti cca 15Gb a tam mít jen MSTS ( V PŘÍPADĚ VÍCE TRATÍ VĚTŠÍ DISK) :eek:

Naposled editoval moderátor:
for bob 57:
zkusil jsem vše ,jak jsi poradil.všechny složky ,podsložky i soubory jsou nyní na svém místě a jsou změněny správným datem.Chová se to ale stejně :všechny tratě OK ,šemoraBP shazuje f9 a f11 .Global je též správně změněn .Obávám se ,že je to dáno nějakou konstrukcí ve stuktuře souborů (a následnou zátěží) trati a poté zhoršenou kompatibilitou s mým počítadlem :( ach jo...

Napadla mě ještě jedna věc :pokud bin mění soubory v globalu ,bylo by asi nejlepší kdyby pan Šemora měl ke stažení na webu global pro standardní msts i pro BIN 1.6 (pokud vím ,tak dosud používal 1.5.7)

A poslední výstřel do tmy :asi by mi nikdo neposlal mailem funkční BPglobal pod bin 1.6 a složku \GUI\DRIVERAIDS včetně všech podsložek ze svého compu?

Ale opravdu dík všem za pomoc !

mark

2 mark:
GLOBAL BP je stále stejný pro všechny verze bin. Jediné, co se v něm změní, tak pouze ty soubory (výše) s rozšířením bin a o to se postará právě a jenom instalátor patche bin. Myslím, že nic ze složky GLOBAL se neváže na F9, potřebné vázané soubory jsou v GUI, který není potřeba měnit se změnou na BP.
V mailu máš Džordžův soubor Patch 1.6.092223.htm, kde jsou zapsány info o změnách všech dotčených položek.

Back
Nahoře