Zapínání světel na mašině

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vince Black
  • Datum začátku Datum začátku
V

Vince Black

Host
Mám takovou možná zvláštní otázku - když fíra zapne světlomety - rozsvítí se tím i budíky v kabině (podobně jako v autě když rozsvítím světla a svítí i tachometr a otáčkoměr) nebo se zapíná osvětlení přístrojovky zvlášť?

Vince Black napsal:
Mám takovou možná zvláštní otázku - když fíra zapne světlomety - rozsvítí se tím i budíky v kabině (podobně jako v autě když rozsvítím světla a svítí i tachometr a otáčkoměr) nebo se zapíná osvětlení přístrojovky zvlášť?
Osvětlení přístrojů je zvlášť.

Martens napsal:
Osvětlení přístrojů je zvlášť.
U některých loko jednostupňové, u jiných dvoustupňové a u některých s plynulou regulací svitu reostatem.
Osvětlení externí lampičkou centrální ( 140/1,...), externími žárovičkami přímo u budíku zepředu/zboku ( 150....3xy - unifik ), prosvícení stupnice zezadu ( 122/3,... ).

Sice to asi nebude patřit obsahem zcela přesně do tohoto "šuplíku",ale chtěl bych se zeptat jestli někdo z účastníků tohoto fóra nemá nastudované návěstní předpisy britských železnic respektive by mne zajímalo osvětlení hnacích vozidel.Koukal jsem na netu,ale toto je příliš specifická záležitost a žadný dokument ani v angličtině jsem nenašel.Případně budu rád za tip nebo odkaz.Díky všem.

Back
Nahoře