Exkurze do Miniatur Wunderland v Hamburgu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna KimiR
  • Datum začátku Datum začátku
Jak by ne ... Sice já vyrzím do Prahy na náš sraz BUSEM, ale poté vlak do Hamburgu,Altona EC176,ubytování u známích (bývalí Brnáci a příbuzní jednoho fíry z PJ Praha)
alcapone napsal:
Ono je to naplánováno kvůli mě, páč mám od 28 dovolenou. Ale jet by se dalo i v neděli. A posunout dovolenou nemůžu, protože je to celozávodka. A zbytek své mám na později. Ještě je měsíc čas, tak uvidíme. A jedete také vlakem.

Ahoj všem,je přesně měsíc do odjezdu a já uzavírám přihlášky účastníků,Takže to schrnu.Jede se 29.7. 2008 na největší modelovou železnici Miniatur Wunderland do Hamburgu.Příjezd 31.7. 2008 z Hamburgu.Počet osob které pojedou 3 a to Já(Kimir-Lukáš Mach) ,Alcapone-Josef Karlec a ČD-Cargo -Vláďa Musil (na slezině v praze jsem vedle něho seděl,je z Vlašimy.Jízda tam a zpět Ec 174,175 Jan Jesenius.Já až se pojede z Hamburgu,nebudu vystupovat s ČD-Cargo a pojedeme s Jeseniusem až do Č.Třebové,kde přesedneme na Ic 541 Hutník a pofrčíme na Ostravu,přesně do Frýdku-Místku kde 1 noc přenocujem u známejch a druhý den pofrčíme večer do Valašské Meziříčí a odtam tud R 225 Šírava směr Humenné.Takže se místo ve čtvrtek doma objevíme až v neděli,kdy se budem vracet zpět R 224 Šírava.Tam se jede proto,protože budu mít kameru,staviv a foťák,tak natočit Košice-Humenné a zpět + nějaké ty objekty nafotit.Kdo by se chtěl jet podívat na Slovensko do Humenného,tak pište ale na Hamburg jsou už dveře zavřené .Na to slovensko dejte vědět tak max. týden před odjezdem do Hamburgu.Aby se to zařídilo u známích.Jinak co se týče podrobnosti jízdného.Já zítra zajedu do Náchoda na Mezinárodní pokladnu a poptám se o slevě InterRail One Country Pass (pouze pro jednu zemi a to je německo) 3 dny během 1 měsíce (flexi)

255 - 1.třída dospělí

189 - 2.třída dospělí

125 - 2. třída mládež
Ceny jsou v nejspíše v Eurech.Takže zítra zjistím více info o nějakých slevách do německa.Na to slovensko do humenného mě to v roce 2007 stálo tam a zpět z Val.Meziříčí v 1.třídě 1242 CZK.To už pak nebude problém se dohodnout s průvodčím ve vlaku,že z Košic do humeného a zpět pojedu ve 2.třídě.Na síti čd já si koupím síťovou jízdneku jak do 1.třídy tak do 2. třídy týdenní,protože to bude stačit.Datum objednání rezervace hostelu bude až přijde výplata na můj účet.Což bude někdy kolem 10.7. 2008 .Lukáš

Ahoj,Info o cenách z mezinárodní pokladny v Náchodě.Pokud vlastníte In-Kartu tak vás cesta přijde z Děčína na 1 osobu do 1.třídy tam a zpět na 5422,- Kč + sleva City star německo což je ještě odalších 500,- kč levněji,ale koupit jízdenku 3 dny před odjezdem.Z Pardubic pro 1 osobu do 1.třídy tam a zpět s použitím In-Karty to přijde na 6027,- Kč + sleva City star německo,ale opět koupit jízdenku 3 dny před odjezdem.Takže toho 24.-26.7.2008 .Ta nabídka InterRail One Country Pass to by nás cesta přišla na dražší výdaje celkově a je to nevíhodné.Takže já pojedu v čr na síťovou jízdenku jak do 1. tak do 2.třídy se slevou In-Karta a do německa na In-Kartu z Ďěčína kterou jsem byl dnes sepisovat.Takže já budu mít jízdné za 5422,-Kč + ještě sleva City stra německo + síťová jízdneka do 1.třídy po čr za 1714,- Kč a + do 2.třídy za 1224,- Kč + musím počít 1500,- Kč do Humenného v 1.třídě .Skupinové jízdné v mezinárodní dopravě jde od 6 cestujicích,míň nee.Takže Josko (Alcapone) a Vláďo (ČD-Cargo),pokud nemáte In-Kartu tak okamžitě zařídit,jinak to nestihnete na in-kartu a budete muset platit obyč. jízdné.Lukáš

Ahoj,takže je rezervovanej hostel v hamburgu,píšou u toho hostelu,že je to cca 300 m od Hamburg hbf,Jsou už koupený jízdenky na datum odjezdu 29.7.2008.Slovensko je ještě otevřené do Soboty 26.7.2008,pro případní opozdilce.
Program bude následovej:
1.den 29.7. 2008 úterý - Odjezd směr Hamburg,já přestup v Pardubicích na Ec 174 Jan Jesenius poslední vůz a v Drážďanech do 2.Ještě si nachvilku odskočím při průjezdu berlína do 1 do posleního vozu.Příjezd Hamburg HBF v 19:18.Jít se ubytovat do hostelu a možná jít někam na jídlo atd.
2.den 30.7. 2008 středa - Jít se podívat na největší modelovou železnici na světě do Miniatur Wunderland,připravit na vstupné 10 Eur.Pokud během dneška zbyde čas tak se vrátit na Hamburg HBF a jet S-Bahnem na 2. největší nákladní nádraží na světě s názvem Maschen Rangierbahnhof,Česká Třebová je proti tomu malé brko.Info je zde : http://de.wikipedia.org/wiki/Maschen_Rangierbahnhof .To bude program 2. dne pak opět někam na jídlo atd.
3. den 31.7. 2008 čtvrtek - Odjezd směr ČR ve vlaku Ec 175 Jan Jesenius,pravidelný odjezd z hamburg hbf v 8:44,Tentokrát to bude poslední vůz taky je to 2. třída takže to je v poho a od ústí nad Labem se přemístím do 1.třídy.Potom budem pokračovat s Čd-Cargo tímto Ec 175 Jan Jesenius až do České Třebové,kde počkáme cca 44 minut na Ic 541 Hutník a pofrčíme sním až do Ostrava-Kunčice samodřejmě opět 1.třída .Tam se přesedne na os směr Frýdek-Místek,kde na nás bude čekat známej,příjezd Frýdek-Místek bude ve 20:29.U známej se přespí do 4.dne
4.den 1.8.2008 pátek - Převážně pobyt ve Frýdku-Místku,dobíjení energie do kamery,foťáku,energie do člověka (cestujicího),pokud možno obstarat i jídlo,když už nebudu mít kazety do kamery tak je dojít koupit a večer ve 21:29 odjezd osobákem směr Valašské Meziříčí,ve Valašským Meziřičí budeme ve 22:39.Tam bude možnost koupit jízdynky do Humenného,přečkáme půlnoct z pátka na sobotu.
5.den 2.8.2008 sobota - Tento den bude začínat velice brzo ráno už ve 2:33 kdy má pravidelný odjezd R 225 Šírava směr Humenné.Jízda bude v 1 a v úseku Košice-Trebišov-Humenné se přestěhuju do posledního vozu čili do 2 a budu filmovat tento úsek.V humenném bude R 225 Šírava v 10:01.Od této doby až do 18:21,kdy má pravidelný odjezd R 224 Šírava směr Praha,se snad něco nafotit na objekty stihne.V těch 18:21 už budu spouštět kameru v posledním voze tj.2 a točit zpátky Humenné-Trebišov-Košice,v Košicích přesun do 1.R 224 Šírava je noční rychlík takže se ve vlaku přesouváme do posledního dne.
6.den 3.8.2008 neděle - Jak bylo zmyňováno v soboru,tak den začíná ve vlaku R 224 Šírava,Já se Šíravou pojedou až do pardubice hl.n. samodřejmě v 1.Tam přestoupím na vlak směr Hradec Králové hl.n. a hurá domů,já se domů dostanu v 8:05 a pak lehnu a pujdu spát.

Tolik info o programu.Jinak já v čr jedu na síťovku jak do 1. tak do 2. třídy a stálo mě to 2020,- Kč.Jízdenka do Hamburku mám danou ze Schony tam a zpět do 2 a přišla mě na 3285,- Kč.Na Slovensko do humenného počítám že to bude stát tak 1500,- Kč do 1. z Val.Meziříčí.Do zítřka do 20:00 se můžete hlásit o Humenné,abych zajistil spaní u námejch ve Frýdku-Místku.Měj te se Lukáš

Naposled editoval moderátor:
Nic proti, ale na Maschen S-bahn opravdu nedojedete, tam jezdi akorat RB/RE richtung Lünenburg, tusim-li dobre. Nebo, ze bych nepostrehl nejakou zmenu a to dosti vyznamnou zde ? ;-)
S-bahn max dojedete na Harburg a dal busem, ale to si s hlavy nepamatuji.
Pavel

pjp napsal:
Nic proti, ale na Maschen S-bahn opravdu nedojedete, tam jezdi akorat RB/RE richtung Lünenburg, tusim-li dobre. Nebo, ze bych nepostrehl nejakou zmenu a to dosti vyznamnou zde ? ;-)
S-bahn max dojedete na Harburg a dal busem, ale to si s hlavy nepamatuji.
Pavel

Já jsem se kouknul na starou mapu a starý jř,kdy ještě s-bahn jezdila na Maschen,tam to otočila a jela směr jak to jezdí dneska,ale to nevadí,je to ještě v trifním pásmu,takže když se tam pojede Re,nebo co jezdí do Lunenburgu.Ještě info o miniatur wunderland.Jsou tam jisté čekací minuty a ty se dle počasí můžou změnit.Je to bráno průměrem počasí takže takové standartní čekací doba je právě na 30.7.2008 skoro 90 minut.Píšou na oficiálních stránkách miniaturu že když je šeredně tak čekací doba může být delší a při pěkném počasí krátká čekací doba.Osobně nevím o jaké čekací doby se jedná.Takže co tam píšou je lepší tam jít tak kolem 17:00,nikoliv ráno 10:00,že prý bude větší šance na prohlídku a více si to vychutnat.Ještě otázka pro pjp.Nevíte o jaké čekací doby přesně jde náhodou? Lukáš

Nezlobte se na me, ale to uz musel byt hooodne stary JR, ze ? Nebyla tam jeste naahodou riska orlice ? ;-)
Ta uvrat byla prave bf Harburg, dneska je tam tunel. Jinak nejake variace na "S-bahn" (ale nebylo to tak znaceno) tam jezdili a jeste jedno misto na jihu, ale to jen nejak rano a vecer a jeste v pracovni dny, teda tohle bylo minuly GVD, jak tento, nevim.
Pavel

Zdravím všechny,po srovnání spánku za 2 nespané noci z Humenného,tu napíšu pár řádkůTi co nejely udělali opravdu velkou chybu že nejely.Prohlídka miniature Wunderland nám s Alcaponem trvala cca 5 hodin,než jsme to všechno prolezli a nafotili a nafilmovali.Opravdu velmi pěkné,dobré a kvalitně udělané.Jen jim tam občas nesla v jednu chíli celá jedna země.Veškeré vlaky staly a bylo to takové nudné.Ale pak když to zprovoznily,nebylo vědět kam se podívat co nafotit a co nafilmovat.Zašli i Maschen Reigerbahnhof.Jeli jsme tam Metronem,zpátky jsme využili s-bahn s Hamburgu-Harburgu.Při průjezdu Berlinem,jsme říkali že ti lidi co tam stáli na nástupišti že jestli čekají na metro tak marně.Jednu podzemní stanici jsme projeli tak snad 120 Km/h a zastavili až na Hauptbahnhofu Berlínském.Jinak celkově Berlínem rychlovka,Žádné pořádné domy,mrakodrapy nic,jen občas sem tam nějaký domeček a to bylo z Berlína vše,Projeté od Berlin-Blankenfelde do Berlina-Spandau za 30 minut jen to fiklo.Problémy byly stále a to:
1.Blbla Klimatyzace.Prý to ukazovalo že tam bylo až 60 stupňů celsia jak tam,tak i zpět
2.Snad 50 minut jsme stáli v Dresden HBF,kvůli požáru v Bad Schandau.Pak jsme ujeli 10 minut a stáli dalších snad 45 minut.Takže celkové zpoždění Ec 175 Jan Jesenius,když jsem vystupoval v České Třebové bylo 120 minut a musel jsem na Ostravu použít Ic 581 Ostravan.Ten požár byl dost zajímaví asi,protože to tam bylo prý cca 5 hodin kompletní neprůjezdný.Nakonec co jsme zjistily tak se jednalo o požár lesa a bačku,který stál hned vedle trati.Na želpage.cz nějak zaspaly a jednu důležitost tam nedaly.Valky nabíraly sekeru.Od čr to snad nejvíce postihlo Ec 370,ten má příjezd do Bad Shandau ve 12:16 a dojel do Bad Schandau kolem 15:00Mi jsme měli na příjezdu do Děčína 110 minit sekeru.Mi jak jsme stáli v Drážďanech těch 50 minut tak jsme odjížděli z Drážďan ve 14:00 po deseti minutách jízdy začal brzdit až nakonec zastavil a opšt jsme čekali cca 45-50 minut někde mimo velkou stanici.Byli tam 4 koleje,z toho na 2 stáli nákly směr čr na jednom mi a na poslední nic nejezdilo.Pak vedle byly 2 koleje na s-bahn dresden (osobní vlaky).Ty jezdily normálně,jen mi jak ..... jsem stály.Když se to konečně hnulo,více jak 100 Km/h jsme nejeli.Od Bad Schandau do Schony jsme jeli snad 30 Km/h a kolem místa požáru snad 10 Km/h a ještě když nejde klimatyzace to pak je v tom vedru na umření,Klimatazace nešla pouze kde jsme seděli mi v ostatních vozech šla bez problémů,jak tam,tak i zpět.Tak jsme říkali jestli to není náhodou kvůli nám.Jeli jsme ve voze tam v Bvmsz a zpět v Bpmdz.S pozdravem Lukáš

KimiR napsal:
Zdravím všechny,.....
......Jeli jsme ve voze tam v Bvmsz a zpět v Bpmdz.S pozdravem Lukáš
Vždycky když tady někdo někoho kritizoval kvůli češtiny, tak se mi to moc nelíbilo, ale tady mi to nedá a musím to říct.
Tohle číst tvůj učitel češtiny, tak by určitě rezignoval na všechny školské funkce a být tebou tak se vrátím do 1.třídy ZŠ :study: , protože těchto tvojích pár řádku je vážně k blití.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj všem příznivcům msts a modelové železnice.Jak jsem sliboval fota z Exkurze do Miniatur Wunderland a Maschen Raigerbahnhof tak jsou k vidění zde http://kimir.rajce.idnes.cz/ sekce Exkurze do Miniatur Wunderland a Maschen Raigerbahnhof.Tak hezké koukání přeje Lukáš

No trošku to srovnat dle chronologu, ale co no. Jinak sem zjistil jak se mě ruce klepou a to hlavně v noci. Hromada fotek je k ničemu. Ještě dám dohromady video a někam na internet, ale pro pomalý internet to nebude. Bude to velké.

Back
Nahoře