RT Expres

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Sakra a je pro firmu RT express problém pronajmout si běžnou lokomotivu 363 a natřít tam logo RT ?. Když může jezdit Duhová energie,Poštovní spořitelna,proč by nemohl jezdit takový skin ve skutečnosti aspoň do tý doby,než by dali zelenou Siemensu ? :roll:

Jiří napsal:
Sakra a je pro firmu RT express problém pronajmout si běžnou lokomotivu 363 a natřít tam logo RT ?. Když může jezdit Duhová energie,Poštovní spořitelna,proč by nemohl jezdit takový skin ve skutečnosti aspoň do tý doby,než by dali zelenou Siemensu ? :roll:

Tak to tedy už opravdu ...... Pane Jíří , pokud předpokládáte , že kontaktujete ČD s požadavkem na pronájem loko 363 a oni vám ji ochotně poskytnou, žijete asi hodně velké nevědomosti o principech tržního hospodářství. Já osobně nevím o jiném majiteli loko 363 ( vyjma ZSSK ) než ČD. A ty určitě neposkytnou stroj konkurenci. A to nemluvím o nátěru , to je asi to poslední co bych řešil.
Dle mého názoru nebude problém jen v lokomotivách. Pokud by provozovatel chtěl dostát všem avizovaným službám , tak vidím problém hlavně v personálním obsazení. Z udávaného složení vlaku vychází minimální potřeba 7. zaměstnanců na soupravu , krát tři , to je 21. lidí ve službě denně. To znamená , že provozovatel bude potřebovat hrubým odhadem asi padesát až šedesát lidí na zajištění provozu , bez údržby. A mzdy jsou podstatnou položkou .... A pokud vím nabídka finančního ohodnocení pro strojvedoucí , kterých je i tak nedostatek byla nižší, než je stávající ohodnocení u ČD . A k tomu riziko , že podnikatelský záměr nevyjde.
Kde je skutečně zakopaný pes to vědí pouze a jen zainteresované osoby a pochybuji , že skutečnost kdy bude veřejně prezentována.

Petr Šimral napsal:
Proboha Bobe, kdo do Tebe leje ty pohádky? To je strašné.
Petr
Opravdu stačí použít několik odborných výrazů a pro laika výklad vyzní celkem věrohodně. I já bych tomu téměř uvěřil. Jen mne zarazilo, že v nedávném příspěvku Bob57 chválil naše LVZ, že je na vyšší a bezpečnější úrovni než mají zápaďáci. Já přehled nemám, nemohu posoudit. Ale nyní Bob píše opak, že naše VZ je zastaralé a nevyplatí se montovat na moderní lokomotivy. Takže jsem si udělal podobný úsudek jako Petr.

Jo když chceš za každou cenu do čehokoliv blafat, tak musíš něco napsat, byť blbost prošpikovanou rádoby věrohodnými údaji. Stačí si prolistovat forum, není téma, kde by nebyla rádoby fundovaná připomínka či odpověď od toho autora. Jo jo....
Karel

bob57_cz napsal:
Petr Šimral napsal:
Proboha Bobe, kdo do Tebe leje ty pohádky? To je strašné. Petr
Petře, proč nenapíšeš, v čem je to špatně ?
Zapůjčí ti CD nebo ZSR provozuschopné lokomotivy se zárukou spolehlivosti ? NE.
Dal DÚ schvalovací razítko ? NE.
V čem je tedy problém ? Kápni božskou. Jinak tady budou ti dva pochybovači mrmlat pořád o "kulovém", aniž by vlastně sdělili cokoliv konkrétního a smysluplného.

Bobe, ty už jsi skončil v metru a nastoupil jako tiskový mluvčí RT?

Když už jsme u toho VZ, tak jaký je problém dovybavit DB 189 VZ stejného typu, jako má řada 680?

Martens: Keď pre OBB pri pokusoch o pretlačenie 1116 do SR nebol problém dovybaviť LVZ kompatibilným zariadením Taurus (hoc sa to asi nevyužije) ...

JOHNZ napsal:
Martens: Keď pre OBB pri pokusoch o pretlačenie 1116 do SR nebol problém dovybaviť LVZ kompatibilným zariadením Taurus (hoc sa to asi nevyužije) ...

No právě proto se ptám......

ad bob: Božské jsem nakapal dost, ale opravdu ty tvoje bláboly nejdou číst. To máš rozumy míchané Masaryčkou s DU dohromady?
1) Prioritním řešením měly být Taurusy 1216. Ty ale zatím nejsou a schvalovací proces byl v plenkách. Tak ES 64 F4. Jo, to je nejschůdnější. Kdy? D o grafikonu? To je šibenice, ale mohlo by to vyjít. Někdy v červnu bylo jasné, že to nevyjde.
2) Nastává hledání náhradního řešení. Bylo nalezeno velice rychle a relativně v pohodě. Bohužel, v jedné zemi byly volby. Od té doby je malér. Domluva s jiným subjektem. Ano, v pohodě, mašiny alespoň na dvě soupravy, jo, v pohodě, my je pro vás koupíme. 1. chceš 27.11, ostatní první týden v prosinci? Jo, v pohodě? Jsou? Jo, v pohodě. Kde mám mašiny? On nám je nikdo neprodal, asi čuchali, že jsou pro Tebe.
A protože šotouši signalizovali různé přesuny bobin, tak jsem byl v poklidu.
3) Zoufalost poptávky u ČD raději nebudu komentovat, to už jsem se skoro zbláznil. Ale holt jsem si říkal, že u věčně prodělečného podniku by na peníze mohli slyšet. Úvaha byla špatná.

Petr Šimral napsal:
ad bob: Božské jsem nakapal dost, ale opravdu ty tvoje bláboly nejdou číst. To máš rozumy míchané Masaryčkou s DU dohromady?..PŠ
Takže jsi vlastně moji úvahu nevyvrátil a nepřímo potvrdil. Tak co se Ti vlastně nelíbí ? Jaké bláboly?
Jedna nepřesnost tedy opravdu byla v tom, že jsem se domníval, že ty "poplatky za používání stanic cestujícími" jsou již v platbách za dopravní cestu započteny automaticky.

Poznámka moderátora: napsal:
Poznámka moderátora: Pod takéto odborné vyjadrenia sa patrí podpísať, alebo sa prihlásiť !!! Keď si človek stojí za svojim názorom, netreba sa ukrývať za anonymitu
Moderátore, já si za tím taky stojím a byl jsem i přihlášen. Že to tu občas vyhodí "Debug mode" a jiné chyby není moje chyba. Prostě to forum má i svoje mouchy. To já neovlivním. Z textu je snad jasné, že jsem to psal ( ikdyž by to nakonec mohl napsat kdokoliv a vyznělo by to jako ode mne, to je fakt ). Takže autorizuji dodatečně.

bob57_cz napsal:
Poznámka moderátora: napsal:
Poznámka moderátora: Pod takéto odborné vyjadrenia sa patrí podpísať, alebo sa prihlásiť !!! Keď si človek stojí za svojim názorom, netreba sa ukrývať za anonymitu
Moderátore, já si za tím taky stojím a byl jsem i přihlášen. Že to tu občas vyhodí "Debug mode" a jiné chyby není moje chyba. Prostě to forum má i svoje mouchy. To já neovlivním. Z textu je snad jasné, že jsem to psal ( ikdyž by to nakonec mohl napsat kdokoliv a vyznělo by to jako ode mne, to je fakt ). Takže autorizuji dodatečně.

Stejně tak by se měl pod poznámku moderátora podepsat i moderátor, který ji udělal.....když už kritizuje podpisy.....a to navíc v případě, kdy to vepisuje do příspěvku....

Jsme tu 3 moderátoři, z toho 2 slováci - byl to Tax nebo Johnz?

Martens napsal:
Jsme tu 3 moderátoři, z toho 2 slováci - byl to Tax nebo Johnz?
Kdo to byl? Cikán, černý cikán ... ale včil vážne, bol to Tax :lol:

Naposled editoval moderátor:
Petr Šimral napsal:
1) Prioritním řešením měly být Taurusy 1216. Ty ale zatím nejsou a schvalovací proces byl v plenkách. Tak ES 64 F4. Jo, to je nejschůdnější. Kdy? Do grafikonu? To je šibenice, ale mohlo by to vyjít. Někdy v červnu bylo jasné, že to nevyjde.
2) .... Bohužel, v jedné zemi byly volby.... Od té doby je malér.
No, myslím, Petře, že už ti to taky došlo, - odkud že to vlastně zafoukalo ? Vemu to malinko z nepříliš dávné historie. Pendolino a nové M1 pro metro. Výrobce ČKD DT Zličín. Začala výroba prvního "bimbadla" a chystala se M1. Shodou okolností jsem byl i já na exkurzi ve Zličíně a osobně si osahal první sváry prvního vozu na jinak přísně utajované stolici pro svařování hliníkových profilů - první hliníkový vúz českého rychlovkaku byl již svařen zhruba ze 2/3. Pěkné....
Nedlouho poté přišel "politický odstřel ČKD", hledání "náhradního dodavatele" Pendolin a úplné zastavení výroby M1. Výsledek známe : FIAT s téměř 20 let starou koncepcí mírně zmodernizovanou. Výroba M1 vzkříšena až po několika letech. Kdo-co stojí v pozadí ?
A nyní si stačí promítnout protagonisty na DÚ, jsou to snad oni, kdo tahá za nitky ? Ó nikoliv. Jsou to jen skromní úředníčci pod řízením ministerstva - MD ! Jakéže bylo dříve synonymum pro MDS ? Přece ČSD, to ostatní bylo jen lehce přilípnuto k tomu. Ani dnes to není neprovázané MD/GŘ CD. Kdo tedy na pozadí řídí práci DÚ ? Přiznejme si, že jsou to právě zase CD.
Volby ! No samozřejmě, nikdo si není jistý svojí židlí. "Počkáme, až se židle ustálí".
V době, kdy bylo hodně povyku kvůli "starému" Pendolinu, najednou přijde "soukromník" s převratným konkurenčním dopravním projektem a ještě si na to plánuje vozidla, která si nemohou CD dovolit ani pronajmout ( Pendolina by se rázem ukázala jako drahý omyl ). Takovou pohromu si CD nepřejí, kdejaký novinář by se dotazoval, proč se vrážely prachy do Pendolina, když to jde i bez něj a podstatně levněji !
Naplánované představení Tauruse na okruhu a oznámení o zrušení projektu RTE je jen účelové ovlivňování veřejnosti. A aby toho nebylo málo, tak ještě návdavkem další klacek pod nohy v podobě "letištního/nádražního poplatku".
Osobně jsem projektu RTE fandil a určitě se na něj těšila hlavně cestující veřejnost. Projekt RTE se netrefil do správného "politického"času, měl přijít o rok dříve nebo později.
Politika je svinstvo. Toliko můj názor s ohledem na to, co vím, kdo kde sedí a s kým se zná či kamarádí.

Petr Šimral napsal:
Co Ti mám na to říct? Nemyslím si, že by to bylo až tak a nemyslel jsem volby v Čechách.PŠ
Tam je to nemlich to samé a křesla se šoupou, ať je výhercem voleb KDU nebo SPD,... .
Já ti rozumím. Mám tu výhodu, že mne ty intriky nestojí vložené investice (neinvestoval jsem já), zatímco tebe ano. Je jedno, jestli měly být ty mašinky na lízink nebo jen v dlouhodobém pronájmu. V prvním případě bys byl škodný jen ty, ve druhém ty i pronajímatel.
Kolegiálně s tebou cítím. :roll: Doufám, že se vám (soukromým přepravcům) podaří toho molocha pomocí Antimonopolního úřadu zdolat. Bude to ale ještě běh na dlouhou trať.

No dnes jsem se opravdu pobavil v Holesovicich, kdy na pragotronu byl uveden 18:24 IC smer Ostrava:-) Az cca 15min pred odjezdem tam dali, ze vlak nejede. Dokonce pani pokladni cestuji prede mnou tvrdila, ze se na ten spoj daji koupit listky az ve vlaku. Nastesti jsem ji presvedcil vcas, ze vlak opravdu nepojede. Kupodivu na ten spoj cekalo vice lidi v rade....Kdo nezazije neuveri.... Proboha proc to davaji na pragotron???????

Pretoze je to v GVD. Vsetko co je v GVD musi byt na Pragotrone. Co nejde musi mat poznamku ze nejde (ono sa kludne moze stat, ze zajtra p. Simral zahlasi ze sa ide tak sa pojde). Podla boha pravdy a predpisov by to tam malo naskocit hned ked sa to tam objavi. To ze na to niekto zabudol, je jeho chyba ...

Back
Nahoře