Čouda
Pomocník strojvedoucího
KimiR napsal:Akorát neustále nechápu že zrušily na 026 rychlíky a místo nich budou starkočáci.To v rychlíkách nikdo nejezdil že je zrušily.Já jsem jel jednou z Prahy do Hronova R 840 (od prahy řazen jako R 753 a od Týniště jako R 840),byla to neděle.A musím říct že co jsem koukal ve stanicích kde zastavoval,tak tam vystupovalo docela hodně cestujicích.Rychlíky mohli na 026 nechat a né ty starkočáci.Třeba teď os který odjíždí v 18:40 z Náchoda v novém jízdním řádu svoji jízdu ukončí a cestujicím nezbyde nic jiného než jet právě zmiňovaným starkočákem,kde si myslím že bude jezdit jen holá 810.Nebo pak budou muset cestujicí čekat na os který odjíždí z náchoda ve 20:50 dle nového gvd.Navíc starkočáci nebudou zastavovat ve Velkém Poříčí,krom 2 starkočáků.Velké Poříčí je jedno z nejvíce používaná zastávka na trati 026.Denně zde nastuspí a vystupí cca 200 cestujicích.Lukáš
Co k tomu dodat. Lidé co tvoří grafikony si asi myslí, že to takhle bude fungovat líp. Bohužel nebude. Rychlíkama jsem jezdil poměrně často a zvlášť ten rušák byl natřískanej až po střechu. Nevim jak to bude vypadat po změně, ale nejspíš jim dojde, že udělali hodně velkou chybu, díky níž odradí nejednoho cestujícího, a možná zavedou rychlík. Loni si ty rychlíky kraj vynutil a divím se, že letos ne. Bohužel nám nezbyde nic jiného než si na to zvyknout. Na těch Sp bude opravdu jezdit 810 (možná +010).