Skiny na el. lokomotivy (reklamní nátěry)

Mě by spíš zajímalo, který učený akademik vymýšlí ty unifikované nátěry. V 60. letech dostala každá řada nátěr rozdělený podélně. U kapotových lokomotiv měly ty proužky a linky jasný cíl - co nejvíc potlačit "nedokonalé" hranaté tvary lokomotivy. Při pohledu na karkulky, hektory, čmeláky, atd., je jasné, že se to podařilo víc než dobře.
Po roce 1977 přišla červená vlna, mimochodem podle sovětského vzoru. Když soudruzi přišli na to, že špinavá mašina není vidět, vymyslely se žluté nebo oranžové proužky. V roce 1988 pruhy kolem celé skříně.
Dnes je trend přesně opačný, než v těch 60. letech. Lokomotiva se barevně rozdělí ve svislých rovinách, takže to vypadá jako stavebnice lego - 714, 752, 755, Důležité bylo, že se použily barvy trikolóry jako u Kreibichových nátěrů albatrosů. Dokonce to mělo být unifikovaným nátěrem pro všechny motorové lokomotivy. Naštěstí se vrátily skoro původní nátěry.

Ten ČD Cargo nátěr je zatím to nejhorší co kdy vzniklo. Je jasné, že vozidla jiné firmy (byť to bude dceřinka) nesmí mít stejný nátěr jako ČD, ale tohle je děs. Celá skříň mašiny i se střechou v jedné barvě. Ale budka pro změnu v jiné. Chybí tomu už jen modrý pojezd a modré nárazníky. A až to bude špinavé...
Nějak mi to připomíná mi to hru TransportTycoon - všechny dopravní prostředky od auta až po loď v jedné barvě.

Ono za minulých dob se vykládalo že každý ostín barvy je jeden den v lakovně. Také se pořád oháněly že ta barva je drahá a že je zbytečné plácat na vozidlo více než 2 barvy. A řekl bych že ta tendence trvá i do teď.

Kdyby ty CARGO mašiny byla alespoň ve stylu ČD 363.015. Tato barva až se zaprasí a lehce vybledne.... ble. 742.147 v CARGO nátěru má kabinu natřenou tmavší modrou.

DJ LA DÉFENSE napsal:
Já jen otázka, jak jste zjistili, že bude vypadat Cargo nátěr?? Třeba bude hako na 363.015 (nebo co to má za číslo)
Tenhle nátěr má i jedna 742 a dokonce nova 709 001(o ktery uz se vi ze bude patrit cargu)

DJ LA DÉFENSE napsal:
Alorovec napsal:
DJ LA DÉFENSE napsal:
Já jen otázka, jak jste zjistili, že bude vypadat Cargo nátěr?? Třeba bude hako na 363.015 (nebo co to má za číslo)
Tenhle nátěr má i jedna 742 a dokonce nova 709 001(o ktery uz se vi ze bude patrit cargu)
Takže jen prachsprostá doměnka, že??? No uvidíme
A co by to jako melo bejt reklamni kocour???

DJ LA DÉFENSE napsal:

Ono to určitě vypadat jako lak na 363.015 vypadat nebude. Pač to co má na sobě 372.010 je úplně jiný podklad. Už jen to že 363.015 má každou budku jinou.

Alorovec napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Jedna foto 372.010 z provozu.
Ja myslim ze toto uz je finale, akorat tam prdnou logo ( mozna na bok vetsi kdyz cislo dali nalepovaci)
Já myslím že na ten bok určitě něco půjde to řadoví číslo by nedávali na ten rám jen tak podle mě tam příde na tapetě nějaká reklama společně s logem.

Nemáte prosím někdo možnost nafotit reklamní lokomotivu 363.015 v barvách ČD CARGO ze strany žaluzií, použitelné pro textury na model pana Skůry ? Předem moc děkuji... :wink:

Nechci psát udělejte mi, ale nevíte někdo, jestli se pracuje na skinu olympijského esa ? Jestli ne, chtěl bych to zkusit (ještě jsem žádný skin neudělal), jenže u nás nejezdí, takže kdybyste měl někdo kvalitní fotodokumentaci, byl bych za ní vděčný. Díky všem

Stačilo by, keby tam bolo nejake lemovanie okolo svetiel, pripadne prednych ci bocnych skiel a hned by to ukazalo uplne inak. Takto to vyzera hrozne...

Přátelé, to nemůže být dokončeno podívejte se na 709, nebo co to je. Na tu střechu tady, je tmavá, na to půjde určitě nějaká polepetka, nota bene to nemůže být ve finále, když mi tam i nějka chybí i to Cargo... Myslím, že to ještě bude pokračovat (teda doufám, jinak tohle je smutné) :eek:

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře