ČD Es - LOD

No dobře, když jsou tak i v reálu... Jen se mi zdají neůměrný zbytku nárazníku.

Naposled editoval moderátor:
Zdání klame. Je to o tom že na modelu to vidíš z jiného úhlu než v reálu. Ale věř tomu že pokud by sis to poměřoval tak to zase tak moc odlyšné nebude. Také mám v plánu pro starší verze (zejména ČSD) tam osadit jiné nárazníky. Tyhle jsou dosazovány v posledních několika letech. Původní měly ten silnější válec slabší - zasouval se dovnitř a nikoliv že by byl zvenku jak je to teď.

Jo a pokud by jsi chtěl zjistit přesnější rozměry u hotového modelu tak se to dá ve ShapeVieweru pomocí druhého modelu a jeho posouvání. A nepotřebuješ k tomu ani zdrojáky a modelovací program.

Ppoollll

Tak to bude bude menší problém, nakoľko cez nás tento vozeň nejazdí, ale pokúsim sa odniekoho získať potrebné podklady

duuso - pošli a já na to kouknu a uvidím co z toho bude. Nic ale dopředu neslibuju. Až bude tak bude - jestli bude.

Pŕŕŕ, ja sa k netu dostanem tak 2x za týždeň a v kuse som v práci, takže opatrne, rozkrájať sa nemienim.Viem že Ti prišiel odomňa mail bez prílohy, má to cca 5 MB ale odomňa to odišlo v pohode, žiadny strach pristane Ti to v úschovni, tá zobere dosť.

Nejde o to se rozkrájet. Jde o to se domluvit. A jak mám vědět tvoje možnosti přístupu k netu? A korespondence už proběhla ale bez fotek. No a dokud nejsou podklady tak nelze nic dělat. O nic víc nejde. Já tě nehoním jen jsem nevěděl v jakém stavu to je - jestli se to někde neztratilo.

Od Jacka mám skin na služební modrou variantu a čekám právě na ty fotky abych to porovnal.

Neboj nič, čoskoro Ti to určite doručím, bohužiaľ Ti tie prílohy nejakým nedopatrením neprišli, čo už.Ale s úschovňou mám len dobré skúsenosti.

duuso napsal:
Neboj nič, čoskoro Ti to určite doručím, bohužiaľ Ti tie prílohy nejakým nedopatrením neprišli, čo už.Ale s úschovňou mám len dobré skúsenosti.

Duuso, použij třeba http://www.edisk.cz......zatím s tím mám ty nejlepší zkušenosti : max 250 MB prostoru, adresářová struktura, max. velikost jednoho souboru 100 MB a hlavně......máš to tam umístěno trvale, takže se nemůže stát jako u úschovny, že po stažení ten soubor zmizí.....

Už to nahrávam Pppolllovi do úschovne a niečo tam máš aj Ty...No a Pppollovi sa ospravedlňujem za unáhlenú reakciu /nasrali ma v práci, hajzli.../ ale to sem nepatrí.

duuso

Koukal jsem na ty fotky a je to vpodstatě nový model. Jiná délka vozu, jiné středové dveře, jiná konstrukce příček pod rámem. A chybí mi pohled na čelo vozu abych se zorientoval. Podle toho bočního pohledu to je celé jinak. A to ruské spřáhlo je u toho vozu napevno ale je to řešitelné po přepracování modelu se šroubovkou. Nemáš fotku kde by bylo alespoň vidět na to čelo jak to tam vypadá? A případně i něco z druhé strany vozu pro lepší orientaci rozložení popisů?

Prozatímní můj závěr - textury jsou na bok vozu. Chybí čelo. Nutné natažení vozu a předělání výbavy ve spodku. Bez toho čela to v blízké době určitě dělat nebudu. S čelem je to možné udělat a nedalo by to tolik práce.

Tým pádom treba "odchytiť" človeka z východu republiky, najlepšie z Čiernej nad Tisou, pretože tam je obrovská pravdepodobnosť, že pri vlakotvorbe narazí na osamotený U-x ...

Alebo sa dohodnúť s Pikkom, ktorý má s modelovaním automatiky (len model spriahla) skúsenosť (CHME2).

Ppoollll napsal:
duuso

Koukal jsem na ty fotky a je to vpodstatě nový model. Jiná délka vozu, jiné středové dveře, jiná konstrukce příček pod rámem. A chybí mi pohled na čelo vozu abych se zorientoval. Podle toho bočního pohledu to je celé jinak. A to ruské spřáhlo je u toho vozu napevno ale je to řešitelné po přepracování modelu se šroubovkou. Nemáš fotku kde by bylo alespoň vidět na to čelo jak to tam vypadá? A případně i něco z druhé strany vozu pro lepší orientaci rozložení popisů?

Prozatímní můj závěr - textury jsou na bok vozu. Chybí čelo. Nutné natažení vozu a předělání výbavy ve spodku. Bez toho čela to v blízké době určitě dělat nebudu. S čelem je to možné udělat a nedalo by to tolik práce.

Jestli máš od Duusa stejné fotky jako mám já, je to starý Vtr, a to je opravdu jiný vagon. Vte s automatickým spřáhlem jsem viděl jen na čb fotografii. Hodně se používají plošiňáky, a ten Vtr jsem do MSTS kdysi dávno dělal. Jenže není nic moc, potřeboval by perestrojku. No, uvidíme ...

U-x

Robo napsal:
Tým pádom treba "odchytiť" človeka z východu republiky

Já si nejsem na 100% jistý,ale mám takový pocit,že se nemusí až na východ Slovenska .Já jsem zmiňovaný vůz U-x viděl odstavený na trávou zarostlé manipulační koleji ŽST Trenčín.Vede tam v těch místech okolo silnice a z auta jsem ho zaregistroval.Nevím v jakém je stavu,ale určitě se jednalo o U-x,protože tam bylo zřetelné ruské spřáhlo.Je to však už nějaký čas zpět a tak nevím jestli tam ještě bude,předpokládám,že díky okolní vegetaci tam byl odstaven delší dobu.

No bohužiaľ sa vtedy nedalo nafotiť čelo, bolo to zaradené vo vlaku a súdiac moje možnosti v okolí Levíc to síce chodí dosť často, ale čelo je nefotiteľné, nakoľko to je stále zaradené vo vlaku, ale častejšie chodia aj Nsk-x.Bolo by treba osloviť Pegasa alebo iných chlapov z východu.Ale priebežne to budem z okna sledovať a keď náhodou tak nafotím.

Laicky povedané ide o "modré malé uhláky radu Es", ktoré majú na jednom konci šróbovku a na druhom automatické spriahlo typu SA3.

Přesněji řečeno - púvodní označení je Vtr (když měly šroubovku na obou koncích) a jsou o 1,4 metru delší a trošku jiná konstrukce jak dveří tak i výzbroje a výztuh na spodku vozu. Ale jinak jako hlavní rozlišovací znak je to ruské spřáhlo na jednom čele vozu místo šroubovky.

Back
Nahoře