Strojvedoucí

Dráčik :D
ta vieš ja sa do toho moc nevyznám, taže neviem.
sú aj takí kontrolori čo sú v pohode ? :)

Neví někdo, nebo nemá někdo ukázku psychotestů pro strojvedoucích? Nebo to nejsou zvlášť psychotesty pro fíry, ale jsou to jenom nějaké obecné, jako pro vše ostatní?

Ukážku nemám, ale určite sú to neni všetko rovnaké psychotesty. Ja som ich robil od 8:00 do asi 14:00. Spočívali hlavne v kope otázok, na ktoré si musel odpovedať popravde, lebo na inej Ťa hneď chytili, že to s tou prvou nejak nesedí. Robil som logické rovnice, potom som sadol za počítač, kde mi povedali, že som velitel vesmírnej lode a havaroval som na neznámej planéte "X" a napadli ma X-ania a musel som si vybrať s niekolkých možností riešenia situácie... Potom sa mi najviac páčil stroj, ktorý blikal piatim farbami a trúbil dvoma tónmi a ja som musel stíhať potvrdzovať tieto farby a tóny. Potom ďalšia debata so psychológom a nakoniec Ti povedia, že prídite nabudúce :D

Vzhledem k tomu, že v Praze budou podle bob57_cz přibírat a dělat nové kurzy pro fíry, zajímalo by mě, kdy se tam vlastně jít zeptat, nebo respektive ucházet o zaměstnání? Dráhy to asi nikde neapíšou, že budou přibírat nové lidi.

Musíš ísť do niektorého rušňového depa za pánom prednostom a podebatiť. Poprípade rovno napísať žiadosť o prijatie do zamestnania a nechať ju na personálnom oddelení. Čo bude potom sa nechaj prekvapiť.

Žiadosť si môžeš podať, ale si nemysli, že Ťa príjmu a na druhý deň povežeš pendolino, kým dokandiduješ, tak budeš mať aj 30.

Ondra.H napsal:
Jaké vzdělání musí mít strojvedoucí ?
střední vzdělání a s maturitou (to jsem dopsal), nejlépe dopravní nebo elektro, ale jak řekli ve filmu Kalamita: Vždyť je to jednou, stejně berem všechny

U nás bolo treba vzdelanie s elektrotechnickým zameraním, treba maturitu. Ja také vzdelanie nemám, preto som pred rušňovodičským kurzom robil navyše jeden trojtýždňový kurz, kde sme sa učili základy elektrotechniky. Čo sa odvtedy zmenilo, neviem.

Film Kalamita s Bolkem Polívkou

Chcete pracovat u Českých drah? Podívejte se na http://www.cd.cz!
Praha - S největší pravděpodobností přibyl dnes na internetových stránkách ČD nový odkaz - Kariéra - s možnostmi pracovních příležitosti u největšího zaměstnavatele v Česku. Kromě nabídky volných pracovních pozic zveřejnily dráhy také seznam kontaktů na jednotlivé organizační složky. V tuto chvíli zaměstnají ČD například posunovače, dozorce výhybek či zámečníky kolejových vozidel. Nejvíce pracovních nabídek je na pozici výpravčí v obvodu UŽST Praha hl. n. (celkem 5).
zdroj: Kariéra u ČD

článek ze ŽelPage cz

Naposled editoval moderátor:
Já bych měl taky jednu otázku. Jak je práce fíry hodnocena? Řekl by mi někdo průměrnou mzdu "čistá ruka" ?? :wink: A vůbec? Jsou taky rozdíly jako v jiných oborech Praha <-> zbytek čech. A jak to vůbec chodí? Stane se že jeden den vezu R např. do Brna a druhej den 810 někam do Horní Dolní??

bob57_cz: Děkuji za odkaz, ale pročítání si v paragrafech je pro mě stejně přehledné jako struktura odborů samotných. Tudíž se bez toho obejdu. :wink:

Tomas Lee: Jeden kamarat rusnovodic mi na tuto otazku odpovedal dvoma slovami: "Ako kedy ...". V odpocte vykonu rusnovodica je tolko premenlivych az nahodnych poloziek, ze velkost vyplaty si schopny stanovit az ked drzis vyplatnu pasku ...

Tak já se pokusím:
plat strojvedoucího je velice proměnlivý. Kandidát strojvedoucího bude někde na 13ti tisících, fíra v letech na kvalitních výkonech bude někde na 22 tisících.
Kromě leťáků (strojvedoucí náhradník, nemá stálé zařazení) se asi moc nestává, abys lítal z Pendolína na osmsetdesítku.

Napřed začneš na topírenském posunu, pak si nějaký čas zaposunuješ, pak půjdeš letmo. A zase, i jako leťák budeš dostávat to, co ti starší leťáci nedělají (točna, vedoucí posunu, olejna, topírák a občas i rychlík ) A po dvaceti letech bys mohl mít číslo na osobáky (vzhledem k tomu, že dnes odcházejí silné ročníky do penze, tak by se mohl koloběh strojvedoucího zrychlit).

Tomas Lee napsal:
Já bych měl taky jednu otázku. Jak je práce fíry hodnocena? Řekl by mi někdo průměrnou mzdu "čistá ruka" ?? :wink: A vůbec? Jsou taky rozdíly jako v jiných oborech Praha <-> zbytek čech. A jak to vůbec chodí? Stane se že jeden den vezu R např. do Brna a druhej den 810 někam do Horní Dolní??
záleží jak to bereš, pokud to bereš jako turnusák nebo jako jezdící letmo.
Přeci jen turnusák má jistý výhody, letmo nikdy nevíš kam te pošlou a za koho.

Back
Nahoře