Strojvedoucí

Nedá mi to: Keď na 7.3km bolo 55 lokomotív, tak na jednu mašinu pripadalo 132 metrov koľajníc. To si moc nezajazdili:D

Michale, v době největší slávy VŽSKG bylo i kolejiště rozsáhlejší a pokud si pamatuju dobře,tak tam existovala i závodní osobní doprava (jezdilo se až na předávku do Svinova).

No ano, ale jak říkám. Dnes. Dříve byla jejich kolejová síť mnohem větší. Jezdilo se hlavně do Dolní oblasti do vysokých pecí. Dnes vedení Dopravy, a.s. ničí všechny pro ně ''nepotřebné'' koleje, protože prý za ně musí platit poplatky... Stežoval si mi kamarád fíra který tam jezdí, že mají někdy neuvěřitelné problémy, když jim zrušili objízdné koleje svěšovat a odvěšovat vlaky na přetahy apod. Zde odkaz na Martensův přispěvek: http://www.spz.logout.cz/trate/nh_vz.html

Neviem kam ma presne smerovat tuto otazku a tak pisem sem. Velmi by ma zaujimalo co ma caka pocas kurzu a po nom. Momentalne som v prijmacom konani na miesto rusnovodica u ZSSK, teda u osobnej zel.dopravy. Mam uz za sebou psychotesty, este ma cakaja lek.prehliadka, ale predsa len este stale uvazujem ci ist dotoho, aj ma to laka ale aj akosi vaham, kedze dnesny stav a podmienky na zeleznici su nic moc. Pracujem uz 11 rok ako dozorca vyhybiek, ale uz je to skor praca stanicneho robotnika a ratam, ze aj tak ma nakoniec prepustia. Tak som sa uz vopred zacal obzerat po inom. A tak som sa prihlasil do vyb.konania ku ZSSK pre oblast Bratislava. A dostal som sa az sem. 1.oktobra zacina kurz v Strecne a zmluva sa podpisuje na 5 rokov. Na vyb.konani nam prakticky nic viac o praci a kurze nepovedali. Len, ze nemame mat velke oci na plat a zmluva je na 5 rokov, inak ak by sme chceli odist skor, tak su nejake sankcie. Viete mi ako tak priblizit co ma caka pocas kurzu a po nom? Aka je to praca, aky turnus mam asi cakat? A ci mi ostane aj nejaky volny cas pre svoje zaluby.?A tiez kolko vlastne taky kurz stoji? A ci je vlastne mozne si takyto kurz spravit aj sam a potom sa zaujimat o miesto u nejakeho sukromnika? Moc Vam dakujem za kazdu odpoved a radu. A ako je to u Vas v CR, ako by ste porovnali podmienky rusnovodicov na SR a v CR. Prajem pekny den, vsetkym :)

O brýlích je tady spousta dotazů, ale zodpovězte mi prosím trochu jinou otázku, proč vlastně strojvedoucí nemůže mít brýle?

Samo, že může. Stačí projít prohlídku do cca 0,5 dioptrie. Pak mít zhoršený zrak a vozit brýle. To je trochu na hlavu, že? Při vstupní prohlídce mít nulovou vadu a s přibývajícím věkem být slepý s brýlemi... Pamatuju fíru, co kdysi krátký čas jezdil na 324ce, to byly ale popelníky. :D

Mám pocit že 2 nebo 2,5 je tolerance. Samozřejmě ale jde taky o další oční vady např. barvocit.

Chlapi, neblbněte... Já mám krátkozrakost, každé oko 1,25 dioptrie a neprojdu přes vstupní prohlídku. Chci asi jít na půl roku, až rok k posunu a pak zkusit psychotesty. ALE musím si koupit nové oči... Kdyby byla tolerance 2 dioptrie, tak bych si pískal. Říkám, bude to do 0,5 dioptrie, ne? Pokud se ovšem něco zase nezměnilo. Federace strojvůdců prý povolila jakési změny na fíru co se týče vzdělání. Jestli jsou v tom i oči, to nevím. Někde v materiálech úplněho znění to mám, ale nechce se mi to hledat, páč vím, že se do stanoveného limitu nevejdu...

Já teda brejle nemám (ťuk ťuk ťuk) takže na vstupní prohlídce jsem tohle neřešil ale když jsem si to kdysi zjišťoval tak to tuším byly 2. Jak víš že bys neuspěl?
Povinné vzdělání neurčuje Federace ale legislativa, která se teď bude měnit a budou se měnit i ty podmínky.

Okrem toho, ze nejaký poplatok sa dá vraj aj farbocit vyliečiť. Teda ale to je skôr vlastnosť slovenských lekárov, neviem ako za Moravou.

Ze ja idiot som to neskusil, pisal som do Zvolena, odtial mi odpisali, ze okuliare su zakazane. Nabuduce to skusim s par bubakmi vo vrecku.

Hezká debata, ale pořád to nevyřešilo můj dotaz :)
Přece, když má člověk brýle (2, 3 i více dioptrií) a bude jezdit s brýlemi, tak v čem je problém? Vždyť uvidí v podstatě stejně jako člověk bez brýlí.

Já myslím, že zodpovězený byl - protože to stanovuje vyhláška.:D

Back
Nahoře