Dráčik napsal:
Vás to prejde, chlapci. Som zvedavý, kolkí z vás dajú výpovede po prvej šichte. Neber to v zlom, ale prevádzka neni mäd lízať, tí čo nemajú skúsenosti ani s vozením sa na čierno, budú mať velké problémy (a nie len oni)
Miro, výpovědi asi hned nee, ale asi maximálně vystřízlivý a budou si drbat hlavu na co se to dali. Ono jezdit "na tu tmavou barvu" je pro dotyčného dobrodružství, ale pro fíru dvojí průser. Zase nechci nikoho odradit, ale musí si uvědomit, že pokud vleze na mašinu jako fíra, je jednou nohou v kriminále. A já z dřívějška můžu potvrdit že to dobrodružství opravdu je. Hlavně když to hezky jede bez problémů. U nákladní dopravy se musí počítat s tím, že defakto jízdní řád nákladních vlaku vlastně neexistuje. Nastoupíš na šichtu a zjistíš že tvůj vlak je kdoví kde a tak si sedneš, čekáš hodinu, 2, a pak ti oznámí přesuň se na hl. nádraží, tam ti řeknou co bude. Ty přijdeš, v lepším případě máš soupravu již pohromadě, ale celou studenou. Uděláš náležitosti dle prac. postupu a čekáš na papíry od vlaku, které ti můžou přinést až za 1,5 h a věřte, že rádi tuto dobu dodrží. No a je to hnedle 3,5 h od nástupu a ty jsi pořád doma, ale zase na druhou stranu hlavně, že se hodiny sypou. Po té odjedeš a v cílové stanici na tebe čeká tvůj náklad, takže to je na otočku, tobě nezbyde nic jiného než se domluvit s výpračím že si dáš 0,5 h šábes tedy něco zbodneš a vyrazíš. Nazpátek máš zelenou vlnu, chraň bůch, aby přede mě výpravčí pustil nějaký uhláky. Mašina vrní jak kotě, ale je to přeci jenom stroj, mnohdy starší než já sám. ....... .
No dobře už toho nechám. Ale ještě za zmínku stojí, může se u nákladní dopravy stát, že se za celou šichtu fíra nehne z místa, prostě nikam nevyjede. To je jeden z hlavních rozdílů mezi N a OS dopravou kde u os. je vše pevně stanoveno a "vždy" vlak vyjede, což u nákladů říci nelze.
To jsem se rozkecal, snad jsem příznivce tolik neotrávil. :colors: Můj příspěvek berte s nadhledem, je lechce ironický, ale pravdivý.