Strojvedoucí

Dříve se brigáda na železnici dala sehnat jednoduše. Sehnat ji nyní je obtížnější, ale když se budeš ptát, možná ti nějaká vyjde. Každopádně se zeptej. Za to nic nedáš.

Jo jo, jak píše Zdeněk Itterheim:
Jako Třebovák jsem šel na náklad do Prahy, vylez na mašinu již zapřaženou na vlaku, ale od kámošky z provozního oddílu v ČT jsem věděl, že neodjedu z Třebové do konce šichty. Tohle věděl i vlakový dispečer na provozním oddílu, že není šance odjet, protože je to ucpaný až do Vršovic. Jenže, on měl prémie za živý vlak....... A když byl fíra s pomocníkem na mašině, byl to živý vlak, i když oni byli polomrtví z nudy. To se to vydělávalo a za tvrdý, žádný "pseoudo pohotovosti". Ovšem to bývávalo před....ufff teď jsem se zapotil, když mi došlo kolik mi je.... nějakými 30 lety :-).
Karel

este minule prazdniny sa po takom rychlokurze dal robit servis KVC, ale potom to jaksi padlo ... (samozrejme si musel perfektne vediet robit s PC)

Brigáda....nooo..mám taký pocit, že ak myslíš konkrétne niečo okolo mašín, tak asi tažko ( aj to sotva ). A čo sa týka toho vozenia: To nenariadil ( nezakázal ) podľa mojich info strojmajster,ale prednosta depa avyšlo to normálne ako písomný rozkaz ( alebo zákaz,nariadenie, neviem ako sa to presne volá)

S nákladama je to těžký,fíra nastoupí na směný provoz a neví kam pojede co poveze nebo zůstane nevyužitý.Jsou i pevné turnusy na náklady a zatím nejhorší kombinace je když fíra od nákladu přechází ve stanici na rychlík nebo osobák.To pak si výpravčí i dispečer musí dát velký pozor.Od nového roku už by to mělo být jinak,pevný mašiny na os dopravu a pevný na náklady.Bohužel např v Plzni bude 363 tak málo,že od nového GVD všechny rychlíky Praha-Cheb jsou v Plzni na přepřah.
A to je trend vozit co nejdelší ramena bez přepřahu.

To Šnek: Něco podobného jsem psal výše. Hele a kam se poděly všechny esa? V Plzni jsem se vozil na 363.169 a nedavno jsem jí viděl ve zprávách nabouranou u Prostějova - myslim.

Hele a kam se poděly všechny esa?

Už před dvaceti lety byl plán elektrifikovat trať Karlovy Vary - Kadaň. I vzhledem k naprostému nedostatku dvousystémových lokomotiv se od elektrifikace upustilo. V současnosti je sice nižší požadavek na počet lokomotiv, ale strojů řady 363/362 se od doby z před dvaceti lety moc nevyrobilo :) Co já vím, tak se esa začala vyskytovat právě na rameni Ústí nad Labem - Plzeň, a proto tedy chybí mezi Prahou a Chebem.

Plzeň dostala od Škodovky poslední serii 363 konkrétně 363.169-175.
Eso 174+175 mělo ještě od výrobce udělaný určitý úpravy např.diodový rychloměr zkušebně.Všechny tyhle mašiny z nařízení zhora přešly do Brna.Škoda.Ale ona je to v Plzni tradice,že se depo zbavuje dobrých mašin a naopak přijdou horší viz minulý grafikon příchod 842 do Plzně.

Přepřahy na R mezi Plzni a Chebem od nového GVD souvisí s výstavbou koridoru právě v tomto úseku. Počítá se údajně i s několika měsíční nepřetržitou výlukou. Jinak všechny R mezi Ústím a Chebem budou v režii 362jek DKV Brno. Plzeňským 363kam zůstane na 140ce pouze nákladní doprava.

Já jsem hned po studijích se še hlásit do Liberce.Řekli,že fíry potřebujou a hned mě šouply na osobní na Žel.Brod-Harrachov.Zkoušky na 820,810,tenkrát ještě 852,853 a 854,přijď,až budeš umět

Jo a bylo to něco,jako film Kalamita.Jel jsem v pěkné vánici s 810 při první samostatné jízdě jsem uvízl hned za Kořenovem zastávka než se vjede do tunelu a můžu říct,že taková neplacená noc s vlakvedoucí a třema babkama je výborná

Prečo neplatená?? Keď si uviazol, tak si v práci a v nej budeš pokial sa u strojmajstra neodhlásiš. Počas kalamít minulej zimy zarobil kamarát za jednodňovú šichtu celých 24 hodín. Uviazol v Lamači a asi 14 hodín bol na mašine, lebo ho nemal kto a ako vymeniť. A buď si istý, že tam nebol zadarmo. Ale samozrejme na štreku sám už nemohol.

Naopka jsem to ještě schytal průserem.Myslíš si ,že babky pochopili,že já za to nemůžu?Dostal jsem jednoduše výpověď a tak jsem šel na rok k Trutnovu,jenže jsem se dozvěděl po roce,že Liberec má nedosatek fírů,tak se předemnou klanili na kolena a už tam jsem tři roky a je to v poho

Myslím, že Liberec není jediný, kterému chybí strojvedoucí. Českým drahám chybí velmi mnoho strojvedoucích (např. v Praze). Jenže co mají dráhy dělat, když lidé se na strojvedoucích nehrnou. Budou rádi za každého nového.

U nás v depu jsem viděl jezdit jednoho 14 kluka s jednm strojvedoucím

Kopa mladých to robiť chce (ešte nevieda, čo to je), ale zobrať ich nemôžu. Sem-tam sa po protekcií stane výnimka. Lenže potom, keď mladí zistia, čo je to za robota, tak ideály sa velmi rýchlo vytratia a ostane z nich tak 20%. U nás sme boli najmladší traja, jeden už je preč, ja zvažujem tiež svoje ďalšie pôsobenie a tretí si to zachvílu takisto rozmyslí. Teraz príde ďalšia várka rýchlovycvičených majstrov, tak sme zvedaví...

To je fakt, mladí neví, co je čeká a potom odtud utíkají. Mají si to rozmyslet dřív, vydrží jen ti, co opravdu chtějí a mají k dráze opravdový vztah.

Back
Nahoře