Strojvedoucí

Martensi,
za prvé, do Jižní Afriky nepojedu
za druhé, obecně v Africe je vysoká negramotnost,takže přítomnost výpočetní techniky je jen v rukou armády, nebo vysoce postavených politiků. A ti používají XP. :wink:

Jiří Maxa napsal:
Martensi,
za prvé, do Jižní Afriky nepojedu
za druhé, obecně v Africe je vysoká negramotnost,takže přítomnost výpočetní techniky je jen v rukou armády, nebo vysoce postavených politiků. A ti používají XP. :wink:

Jaká škoda -tak se ten dnešek vydařil a touhle zprávou o zrušení odjezdu jste mi (a asi nejen mi) zkazil celkový dojem z tohoto dne....jdu si dát frťana.

Ale stále jste mi nevysvětlil vliv hustoty populace v dané oblasti na volbu OS ..... docela by mne to zajímalo ....

Martensi, tak zhruba začátkem července odjíždím na 14 denní dovolenou do Maďarska až k Balatonu. Během cesty budu mít velké zastávky, 8 hodin budu trávit volno v Bratislavě ( mohl bych navštívit TAXE, pokud v BA nezabloudím ) a dalších 8 hodin strávím v Budapešti, vše z důvodu bezpečnostních přestávek pro řidiče.

Jinak k těm OS, nechtěl jsem říci, že čím je větší město, že musejí používat na dráze XP a pokud je to nějaké malé hradlo v Kotěhulkách, že tam používají starý systém MS-DOS. Například takový supermarket BILLA používá výhradně Linuxový systém.

Zkrátka, že Pardubice není žádný kocourkov, a že by měli na dráze používat windows XP a stejně tak i v menších městech. Ale je to můj subjektivní názor. XP je rozhodně lepší a stabilnější než staré Windowsy,které byly nestabilní.:wink:

Jiří Maxa napsal:
8 hodin budu trávit volno v Bratislavě ( mohl bych navštívit TAXE, pokud v BA nezabloudím )
Myslím, že Tax bezpečne nebude mať čas tráviť s tebou čo len chvíľku, aj keby si mal čas niekoľko dní. Vážne si to nerozmyslíš ísť radšej do tej Južnej Afriky alebo Južnej Ameriky ? Najlepšie tam, kde najbližšie pripojenie na internet je vzdialené nie menej než 500 km ?
PS: Dobrá rada. Odstráň tú stupiditu, čo máš v podpise, zasieraš tým zbytočne fórum. Nikto neni zvedavý na nejaké praštené tabulky či transparenty s IP adresou. Každý si svoju vieme a netreba, aby si nám to pripomínal. Odhliadnuc od toho, že je to v každom tvojom znamenitom príspevku, a tých je teraz o 173 viac, než je treba.

Jiří Maxa napsal:
Jinak k těm OS, nechtěl jsem říci, že čím je větší město, že musejí používat na dráze XP a pokud je to nějaké malé hradlo v Kotěhulkách, že tam používají starý systém MS-DOS. Například takový supermarket BILLA používá výhradně Linuxový systém.

Pane Maxa, protože jste si právě popřel to, co jste napsal dříve, doporučoval bych, aby jste se odborně vyjadřoval pouze k tomu, čemu rozumíte ..... děkuji.

Ušetříte nás četbě spousty vašich blábolů ....

bob57_cz napsal:
A proč ? !
Ještě donedávna byl v některých osobních pokladnách ( i v Ostravě, která je větší než Pardubice ) provozován ternion s Aresem na počítačích 386, takže pro řadu speciálních aplikací jsou XP zbytečné či dokonce na obtíž.
Asi proto, že nikdo ještě neobjevil, jak dostat XP do 386ky :D .
V řídícím systému vozů metra 8171M máme taky jen MS DOS, což plně postačí na řízení celé 5vozové soupravy v reálném čase i s procesory 33MHz na dvou síťových komunikačních linkách včetně ARR s ACB.
Pendolino je na tom stejně - taky nemá OS widlous a jezdí mezi VELKÝMI MĚSTY s "obyčejným" MS DOS.
Přesně tak, není potřeba aby tam vrčelo supervýkonný PC se systémem co je naprosto pro danou věc zbytečný.
V 8171M je opravdu 386, viděl jsem to na vlastní oči. Ono to řízeni opravdu lepší procesor nepotřebuje a tak je to v každém vlaku.
A lepší procesor znamená vyšší cenu a i vyšší provozní náklady!

V Kladně na přijímání zpráv a různých dálnopisů měli před 8 roky MS-DOS a procesory 486. Údajně po 5 letech ty PC nepřetržitým provozem odejdou, ale pochybuju že tam dali nějaké jiné super dělo.

To je fakt, nač tam dávat všelijaká Core Duo a já nevím co ještě, když stačí tohle. Někde jsem četl, že i spousta řídících systémů na amerických raketoplánech je postavena na 386/33 MHz. On to totiž je lety prověřený a velmi spolehlivý procesor a i součástky okolo něj spolu s OS patří mezi velmi spolehlivé s minimem závad, což je jaksi u takovéhoto stroje vlastnost nejdůležitější. Jak by asi vypadalo známé hlášení "Program provedl neplatnou opreraci a bude ukončen!" spolu s onou obzvláště lákavou nabídkou informovat o problému Microsoft, během startu? Domívám se že by nikoho z posádky ani z řídícího centra tato hláška nijak nepotěšila......

Na raketoplanech se pomalejsi procesory pouzivaji proto, ze jsou odolnejsi proti kosmickemu zareni. U pomalejsiho procesoru/pameti je mensi pravdepodobnost, ze bude castici z kosmickeho zareni zmenena hodnota bitu v pametove bunce. No ale to nic nemeni na tom, ze rychlost 386 bohate dostacuje. Takze vlastne souhlas :D

Jiří: Ja Ťa v Bratislave počkám aj s celou delegáciou, nafotíme niečo (hlavne Teba) nech majú aj ostatní zábavu. Len neviem, čo povedia na Balatóne, keď Ťa budú čakať a nedočkajú sa....

Dráčik napsal:
Jiří: Ja Ťa v Bratislave počkám aj s celou delegáciou, nafotíme niečo (hlavne Teba) nech majú aj ostatní zábavu. Len neviem, čo povedia na Balatóne, keď Ťa budú čakať a nedočkajú sa....
No nevím. KDyby tam dojel, tak asi dojde k vylití Balatonu, protože tam v panice hromadně naskáče celé Maďarsko.....

Nedojde, Balaton dlhodobo vysychá, ale keďže ho zaplní Jiřího múdrosť a duchaplnosť, bude v ňom pod dlhšom časo dostatok vody. Možno za to Jiřího vyznamenajú :D

Zbyněk Šemora napsal:
Jednotka 471 také nejprve nastartuje MS DOS. Asi je to nejstabilnější systém.

Neposudzuj OS podľa vzhľadu. To čo vidíš nie je samotný operačný systém, ale len zobrazovacie a ovládacie rozhranie a za 80x25 textovým režímom a príkazovou riadkou sa môže skrývať čokoľvek.

Len DOSov (t.j. "zjednodušených" operačných systémov) je min. 8 - MS-DOS,MW-DOS,PC-DOS,FreeDOS,RM-DOS,... (a to sem ešte môžeme zaradiť väčšinu systémov prevádzkovaných na mobiloch a PDA)

Nehovoriac o tom, že sa za tým môže skrývať nejaký plnohodnotný POSIXový/Unixový systém (ako príklad spomeňe Linux, alebo HP-UX, je ich milión), ktoré majú ešte širšie možnosti ako Windows a na takéto nasadenie sú vhodnejšie ...)

Mám takový dotaz: Na trati je rychlost třeba 100 km/h, musí jet strojvedoucí přesně 100 (nebo blízko 100), nebo může jet třeba i 80 km/h, když vidí, že má čas a že to do další zastávky stihne dle GVD.

LuděkD napsal:
Mám takový dotaz: Na trati je rychlost třeba 100 km/h, musí jet strojvedoucí přesně 100 (nebo blízko 100), nebo může jet třeba i 80 km/h, když vidí, že má čas a že to do další zastávky stihne dle GVD.
Podle mě nemusí jet maximální rychlostí. Má SJŘ s průjezdy jednotlivými stanicemi a podle toho se řídí. Asi i záleží na konkrétní situaci. Taky si nemyslím, že by byly až tak volné jízdní doby, že by jsi místo 100 jel 80 a měl rezervu. Je ale fakt, že když stavěli koridor před Zábřehem, tak tam natáhli JŘ hodně. Jednou jsme s rychlíkem 10minut čekali před Zábřehem a pak ještě 15 minut v Zábřehu na pravidelný odjezd. Potom dokáže naštvat, když následně na rozkopané trati do Olomouce chytne 10 minut sekeru. :?

U nás majú osobáky 115km/h a keď idem načas, v pohode 80 a stíham. Niektoré rýchliky tak isto, stovečka a aj tak som s náskokom. EC/IC už je o inom, tam môžem mašinku aj dotrhať a ledva stíham.

Pánové včera mě známej svezl na 162 z Přerova do Starého města rychlíkem,cesta parádní zážítků mnoho hlavně na zpáteční cestě a ktomu jízdímu řádu ,jelo se na čas a ještě jsme ve stanicích měli čas,i když svítílo volno čekal na přesný čas odjezdu.

Bych se chtěl zeptat jestli fírové můžou brát nadčence do loko :?:
jestli to není porušení zákona nebo tak něják

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře