810-řízení

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Glagol
  • Datum začátku Datum začátku
G

Glagol

Host
Mám tento problém.
Při přidání výkonu (plynu) pomocí klávesy D mi od určitých procent začne vehikl silně akcelerovat.
Srovnat výkon, abych jel těch 50 nebo 60km/h je velmi obtížné.
Nebo jsem něco přehlídl a dají se řadit kvalty podobně jako u Hurvajze?
Dík.

Glagol napsal:
Mám tento problém.
Při přidání výkonu (plynu) pomocí klávesy D mi od určitých procent začne vehikl silně akcelerovat.
Srovnat výkon, abych jel těch 50 nebo 60km/h je velmi obtížné.
Nebo jsem něco přehlídl a dají se řadit kvalty podobně jako u Hurvajze?
Dík.
U 810 nemůžeš řadit kvalty,bo řadí automaticky.

fíííííra napsal:
Ale u 810 muzes radit i manualne jenom si musite v eng souboru vyhledat ,,automat,, a nahradit ,, manual,, a je to
Myslíš,že editovat eng lze i v reálu :D :D :D ? Tyhlety "unreal" operace nemam rád.

Flying Scotsman napsal:
V reale staci "editovat" polohu prepinace prevodovky.

Přesně tak bo když jede motor na Moldavu a fira by nechal radit automat tak by asi (hlavně v zimě a na spadanym listí) skončil zase dole v Dubí, v nejlepším případě by se to podařilo za pomocí písku zastavit

fíííííra napsal:
Flying Scotsman napsal:
V reale staci "editovat" polohu prepinace prevodovky.

Přesně tak bo když jede motor na Moldavu a fira by nechal radit automat tak by asi (hlavně v zimě a na spadanym listí) skončil zase dole v Dubí, v nejlepším případě by se to podařilo za pomocí písku zastavit

Až někto vymyslí, jak v MSTS mít v jednom engu možnost přepínat z automatu na manuál a zpátky , tak prosím......takhle to znamená mít engy dupliticní a k tomu i duplicitní caby s odlišnou animací ovládání řazení.....

Bylo mi to už nandáno,ale já jsem to řazení smazal úplně,protože bylo k ničemu a nahradil jsem ho tím,co je na 830 a je to.Můžu upozornit toho,koho by štvalo,že mu nesvítí kontrolky řazení,tak fzrt pomocí klávesy e svítí,ale nesouvísí s jízdou.promin Mirane za "plznění modelů"

No bobe,já si teda myslím,že ten eng jinak upravit asi nejde,protože to dělá zajedno přenos výkonu a také řazení.Jinak musím dotat,žr to je prvotní věc(samozřejmě kravina),kterou jsem pto msts vymyslel,pro příště je poučení si vše nechat pro sebe :D

David Kodet napsal:
Bylo mi to už nandáno,ale já jsem to řazení smazal úplně,protože bylo k ničemu a nahradil jsem ho tím,co je na 830 a je to.Můžu upozornit toho,koho by štvalo,že mu nesvítí kontrolky řazení,tak fzrt pomocí klávesy e svítí,ale nesouvísí s jízdou.promin Mirane za "plznění modelů"

Jéžišmarjá, tři, čtyři mě držte, než jich pět, šest zabiju.......
To snad není možná. Dostal jsem od tebe SZ s omluvou za ty "debílky". Já to beru, i když se necítím a a nikdy necítil se být tím kým jsi členy fóra tenkrát nazval. Tím jsem ti pouze chtěl sdělit, že existují jisté hranice slušnosti v komunikaci mezi lidmi. Ale to necháme stranou. Navazuji na to co tady napsal bob_57.cz. Proboha proč sem píšeš jak przníš, ne plzníš (neboť plznit se nechá jedině pivo) modely a děláš z nich pikovláčky. Je sice pravda, že doma si na stažených modelech můžeš dělat co chceš, ale proboha vysvětli mi, co má společného chování 810 s chováním úplně jiné řady (830) s úplně jiným přenosem výkonu? Jen kvůli zvukům motoru, které ve skutečnosti nejsou na stanovišti 810 téměř vůbec slyšet? Když jsem před dvěma roky dělal Hurvajze, tak jsem tenkrát dával taky důraz na zvuky motoru na stanovišti. A kdybych ti dnes přinesl autentické nahrávky, tak tam ten motor taky není skoro slyšet. Myslím, že by to mohl potvrdit i Jacek, jakožto odborník na zvuky. Problém zvuků u vozidel s mechanickou převodovkou je v chybném zpracování již při návrhu MSTS, a s tím se bohužel zatím, pokud něco nevymyslí Džordž, nedá nic dělat. A já raději preferuji autentické chování modelu při jízdě před trochu neautentickými zvuky.

PS. Já si snad seženu rákosku, a koupím si jízdenku do Harrachova, není to až tak daleko...... :lol:

Jasně Mirane.Zrovna jsem is pročítal forum a nalítl jsem na M131 a tam to dobře vysvětluješ a já jsem si myslel,že ten mechanický je nejjednodušší a oo to je takle.Prostě to necháme být a basta.Je fakt,že na 810 je v předním stanovišti slyšel akorát výfuk a v 2. slyšíš motor,jen když si otevřeš okno,ale M131 jsem viděl akorát odstavenou a nevím,jak to tam je

Miran:
tak tak. kdysi jsem měl možnost se svézt na stanovišti. Vzal jsem kameru a natočili jsme prakticky všechno, jen ne motor. Při objíždění v koncové stanici jsme zvedli v oddíle dekl nad motorem, protože jinak je ten zvuk prostě nevýrazný. (nastoupivší cestující se divili, proč je tam takový kravál a ještě to někdo natáčí, asi televize...)
A k té ohromné radě - připomíná mi to jistého člověka, který tu radil jak stavět traťe ve tvaru psích kostí, nebo jak jet s 810 500 km/h, atd. Zkrátka kdyby ty zvuky šly, mám je za večer hotové. Ale prostě nejdou. Možná na to někdy přijdu, ale mezitím radši vyrobím spoustu jiných zvuků.

Mám tucha , že tu kdysi někdo popisoval "uzamčení měniče".
Já jsem to pochopil asi tak, že v tu chvíli je motor spojen s nápravami s nějakým konstantním "prokluzem" (i nulovým).
V tom případě by to asi bylo podobné jízdě s klasickou mechanickou převodovkou, ne?

810

Já si myslím, že je stejně někde chyba, protože při cca 65% výkonu je akcelerace minimální a při 75 již velmi ostrá. A zkoušel jsem to i s manuální převodovkou ... ... ... :?

Re: 810

Richard napsal:
Já si myslím, že je stejně někde chyba, protože při cca 65% výkonu je akcelerace minimální a při 75 již velmi ostrá. A zkoušel jsem to i s manuální převodovkou ... ... ... :?
S tím nic neuděláš, ten mech. přenos se nechová jak má.Udělej si eng s elek. přenosem a máš klid.

Chápu, že je to asi blbá otázka, ale nemáte ho někdo (myslím ten Engine s elektr. přenosem) nebo poradí mi někdo jak na to ??? Když tak alespoň ťukněte, nebo naznačte ... :wink:

Richard napsal:
Chápu, že je to asi blbá otázka, ale nemáte ho někdo (myslím ten Engine s elektr. přenosem) nebo poradí mi někdo jak na to ??? Když tak alespoň ťukněte, nebo naznačte ... :wink:
Odstran si prevodovku hod tam el.prenos a mas to.Pak jeste nejake drobnosti.

Jdu na to, snad to vyjde, moc díky. :D
P.S: To mně taky mohlo napadnoud ... inu, komu není shůry dáno ...

Back
Nahoře