Živák

dave01

Cestující
Mám problém s živákem, u některých (i identicky nastavených) vozidel není slyšet bzučení živáku. Např. mám staženou novou verzi loko 350 s novým cabem, použil jsem pouze soubor .eng a složku cab350. Použil jsem soubor zssk_350014.eng pro lokomotivu 350013, změnil jsem název souboru i všechny názvy v engu (engine, wagon...), nic jiného. U 350014 mi živák bzučí, u 350013 nikoliv. Co s tím?

dave01

Kvalitu zvuků mám samozřejmě nastavenou na max. Záhada je, že mi to u dvou naprosto stejně stejně nastavených lokomotiv stejné řady u jedné funguje, u druhé ne.

dave01 napsal:
Kvalitu zvuků mám samozřejmě nastavenou na max. Záhada je, že mi to u dvou naprosto stejně stejně nastavených lokomotiv stejné řady u jedné funguje, u druhé ne.
A fakt jsou opravdu obě dvě úplně stejné? Zkoušel jsi ty engy porovnat třeba v Total Commanderu?

No, otevřel jsem si je ve wordpadu a porovnával řádek po řádku, ale jsou úplně totožný, takže fakt je to divný.. :(

Porovnával jsem to i ve WinCommanderu, ale zjistil rozdíly uvnitř pouze v označení 350013 a 350014.. Poslal jsem Martensovi ty engy, tak snad něco zjistí.

V ktorej polozke si nastavim namiesto stlacania kazdych 10s napr.30 ??? A ako je to vlastne v skutocnosti ???

Vdaka.Majte sa

Naposled editoval moderátor:
Fender napsal:
...A ako je to vlastne v skutocnosti ???

Vdaka.Majte sa
Ve skutečnosti ti hned živák nebzučí.Ve skutečnosti zhasne modrá dioda,což znamená,že jsi neobsloužil tlačítko bdělosti.Když si toho ale nevšímáš,tak po cca 10 vteřinách začne bzučet.Takže si to nastav asi tak na 15 vteřin.

To by som aj ja rad vedel co znamena co :)

Vdaka

Měl bych dotaz k živáku, nevím jestli se to tu už neřešilo:
Jde nějak udělat aby byl živák aktivní vždy, ne jen pokud není na návěstidle volno? Třeba u 810 KBS řve každu chvíli, jde to nějak udělat?
Díky

Jo to jde udělat. Akorát nesmí bejt v .cvf souboru (kabině) nadefinován NO. Je to něco za něco ;)

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2646 tady to máš... hledání mi zabralo asi tak 30 sekund :rolleyes:

Já bych spíš doporučoval, naučte se jezdit. Pak ani nebudete vědět, že když porušíte předpisy, že pak zasáhne Velký bratr, který Vám strhne rychlobrzdu. :D
Ale jasně, komu to opravdu vadí, je to jen hra, tak si to vypněte, jak radí mnozí ostatní. Ale pro milovníky adrenalinu je to zase něco co dělá hru zábavnější. Ne to, že mu brzda zasáhne, ale to vědomí, že když udělá chybu, tak mu zasáhne.

Jenže ne vždycky je omezená rychlost v MSTS oprávněná. Nehledě na to, že ve skutečnosti VZ taky do řízení nezasahuje (teda kromě Mirelu nebo Indusy)

Jasně, ale MSTS je převážně hra, která má své možnosti, které mohou být i trochu odlišné od reálu a smyslem autorů her je trochu hráče potrápit. Ať to nemají jako procházku růžovou zahradou.
Ideální by bylo, kdyby tohle šlo nastavit jako obtížnost přímo ve hře. Ale i tak, pokud se aktivitář vyřádí a využije všechny možnosti editoru, tak nějaký zásah rychlobrzdy bude proti tomu jako pohlazení. A fíro snaž se, nesmíš udělat žádný přestupek a jet včas.

Back
Nahoře