Pád MSTS těsně před startem vlastní aktivity (trať 180)

Robert Schindler

Cestující
Vím, že už se tu řešily různé případů pádů MSTS, ale tohle je fakt kuriozita, se kterou si nevím rady. Dělal jsem už několik aktivit pro trať Plzeň-Domažlice. Teď jsem si vytvořil jednu novou, tj. svou trasu (Domažlice-Plzeň) + několik trafiků, a do další, kde jsem už trasu nadefinou měl, jsem doplnil nově dva trafiky. Při pokusu spustit aktivitu přes Train Store mi MSTS u OBOU (!) aktivit spadlo hned po úvodní obrazovce trasy, těsně předtím, než bych se ocitl v kabině. Zkušel jsem pak všechno možné, přehodit trasu na jinou kolej (výmaz koncového bodu, přehození výhybky, nové umístění koncového bodu), jiný consist, vyhození trafiku, ale nic nepomáhá. ConBuilder, Counvoi ani Route Riter nic nenašly. Activity Analysis je asi na prd, protože mi že třech ROUTES (Dvoukolejka, Opava-Olomouc a trať 180) našlo a nabídlo k analýze aktivit pouze tu první (Dvoukolejka), což je mi na nic.

Zajímavé je, že všechny dříve vytvořené aktivity fungují bez problémů. Vzhledem k tomu, že jsem už ale pár aktivit udělal (včetně dvou dřívějších aktivit ze stejných míst od-do, pouze jiné spoje), nevím, co bych mohl kde tentokrát opomenout, že to nefunguje :cry:

Používám BP 6.1, MSTS Bin 1.7.051922. Simulátor spouštím přes TrainStore s parametrem train.exe -mem:512.

Robert Schindler napsal:
... Activity Analysis je asi na prd, protože mi že třech ROUTES (Dvoukolejka, Opava-Olomouc a trať 180) našlo a nabídlo k analýze aktivit pouze tu první (Dvoukolejka), což je mi na nic....
Máš demoverzi programu, která zpracovává jen první štreku z adresáře ROUTES a ostatní ignoruje. Přesunem všech tratí mimo tuto složku a ponecháním jen jediné trati, kterou chceš analyzovat, se k výsledku dobereš také. :study:

Robert Schindler napsal:
. Activity Analysis je asi na prd, protože mi že třech ROUTES (Dvoukolejka, Opava-Olomouc a trať 180) našlo a nabídlo k analýze aktivit pouze tu první (Dvoukolejka), což je mi na nic.
Alebo stačí pred názov adresára trate napísať "1" ( napr. 1Luhacovice ), AA berie v demoverzii iba abecedne prvé dve trate. Niektorým tratiam to pre beh v MSTS nevadí, takže to tak aj môže zostať, alebo si to poprepisuješ podľa aktuálnej potreby. Ale napríklad spomínaná trať Luhačovice na premenovanie citlivá je, lebo potom nevie nájsť cestu k adresáru Track B.

AA vyhodí iba chýbajúce vozidlá v aktivite. Na chýbajúce vozidlo príde aj samotný MSTS a to by už kričal, že nevie nájsť nejaký wag, alebo eng. AA slúži iba na rýchle zistenie chýbajúcich vozidiel a ich jednoduchú náhradu.

Nedávno jsem také s něčím podobným zápasil, dokonce přeinstaloval MSTS včetně BP . Nakonec jsem našel jeden *.eng, který všechny Tebou uvedené programy také překontrolovali jako dobré , ale při načítání aktivity následoval pád bez jakékoli hlášky :cry: . Zkus vyměnit vozidla v *.con za již vyzkoušená.

Vyměnil jsem jen con, se kterým jedu, ale to nepomohlo. Pak jsem zkusil změnit roční období z jara na léto a najednou obě aktivity běží!! To mě pos... , pardon. Mám ale pocit, že jsem s touhle tratí měl problém už před časem, když jsem si nastavené období změnil na podzim. Asi se po téhle trati musí jezdit jen v létě :)

Další špek ještě spočívá v pádu PO DOKONČENÍ aktivity, objeví se hláška "Úkol je kompletní" a pak to spadne. To samé při předčasném ukončení úkolu :eek: Ostatní (dřívější) aktivity fungují normálně. Tyhle dvě (Os 7427 a Os 7428) se tak liší asi pouze tím, že jsem je dělal pod novějším Binem. Dají se někde sehnat předcházející verze? Vím, že už je to trochu off topic ... Pokud by mi někdo uměl poradit, byl bych rád. Nebo bych rád věděl, jestli se to stejně chová i jiným uživatelům - kdyby si někdo stáhl z mých stránek aktivitu z trati 180 Os 7427 či Os 7428, natáhl ji a zkusil ukončit ... zajímalo by mě, jestli někomu také poté MSTS spadne ...

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře