Na žiadosť Zbyňka Šemoru som presunul "Povídání" sem:
Zbyněk Šemora napsal:Je zde plno rozporuplných reakcí. Může mi někdo zodpovědně odpovědět na jednoduchou otázku?
Je MSTS BIN 1.6 už plně funkční, konkrétně s Trainsetem BP. Všechny aktivity fungují jak mají, spojování rozspojování všude OK, při změně kabiny den/noc MSTS nepadá.
Pokud se mi nedostane odpovědi budu muset aktualizaci trati minimálně o týden odložit a vše si nejprve otestovat sám, abych náhodou nešířil Trainset muzeum.
Já vše nestíhám sledovat, možná mi něco uniklo, ale mám jednoduchý výběr. Buď stavět trať nebo podrobně monitorovat, co se kde v novinkách šustne. Poprosil bych o trochu víc spolupráce.
Petr Novák napsal:Měl bych k tomu je malou poznámku - brát rozměry pouze z ESD_Bouding_box se mi několikrát nevyplatilo,model musí být naprosto souměrný a mít též odpovídající rozměry.Někdy se stalo,že rozměry neodpovídaly skutečnému vozidlu,hlavně v délce a to z toho důvodu,že autor použil délku přes nárazník,nikoliv délku samotné skříně.Na to jsem již několikrát upozorňoval.A souhlasím s Ppoollllem,že všechny rozměry musí být stejné,jinak jsou potíže s rozpojováním spřáhel.A také pozor na výšku modelu od kolejnice,rozměr 0.0 je velice kolizní,Frinta doporučuje dle skutečnosti 0.9.Obecně lze říci,že do úpravy spřáhel se pouští kde kdo,ale bez znalosti Frintova manuálu a pak to takhle dopadá...Dále doporučuji si upravené modely otestovat ve dvojici,pak jsou hned vidět chyby v nastavení spřáhel.Pokud použijete jiný model,nevíte,zda-li je chyba v jednom či druhém modelu a výsledek je nasnadě.Honza napsal:Sice by to patřilo do diskuze ke spřáhlům, ale vzhledem k předchozím příspěvkům ... na adrese http://honza-u.webzdarma.cz/ najdete excelovský sešit, který vám usnadní správný výpočet spřáhel.
Zbyněk Šemora napsal:Pane Petře Nováku, tohle povídání patří do jiného vlákna. Zbytečně tímto odsunujete dotazy k MSTS BIN do pozadí a po té se zmenšuje šance, že se tazatel dočká odpovědi.
Petr Novák napsal:Pane Šemoro,nechci tady dělat flame,ale už jste to sám nakousl,psal o tom i Ppoollll a tento problém s MSTS Bin určitě souvisí...Zbyněk Šemora napsal:Pane Petře Nováku, tohle povídání patří do jiného vlákna. Zbytečně tímto odsunujete dotazy k MSTS BIN do pozadí a po té se zmenšuje šance, že se tazatel dočká odpovědi.
Zbyněk Šemora napsal:Souvisí, ale ne s tím, že máte připomínky k tabulce od Honzy. Podle ní jsou totiž nastavena všechna vozidla v BP. Nesymetrická mi Honza dodal ručně přepočítaná. O pár příspěvků výše Džordž tohle nastavení v BP požehnal, takže další teoretické připomínky k tabulce od Honzy U. patří opravdu do jiného vlákna. Pokud už máte připomínku, je nutné posat přesně událost. Které vozidlo z BP způsobilo s tímto nastavení a kde kolizi. Jinak je to debata "jedna paní povídala".Petr Novák napsal:Pane Šemoro,nechci tady dělat flame,ale už jste to sám nakousl,psal o tom i Ppoollll a tento problém s MSTS Bin určitě souvisí...Zbyněk Šemora napsal:Pane Petře Nováku, tohle povídání patří do jiného vlákna. Zbytečně tímto odsunujete dotazy k MSTS BIN do pozadí a po té se zmenšuje šance, že se tazatel dočká odpovědi.
Prosím moderátory o přesunutí.
Naposled editoval moderátor: