Modely parních lokomotiv ČSD

Pikku napsal:
Dan J. napsal:
... Po zapnutí světel mi vlastně mašinka ven vůbec nesvítí ... nejde to nějak upravit aby osvetlovala alespoň trochu trať? :D

Jsem rád, že si někdo všiml létajících jisker z komína. A co se týče osvětlení trati v noci - pořád všichni vyžadujete 100% realitu a pak se divíte, že mikádo BEZ reflektoru NESVÍTÍ :D
A já pořád co to je,že večer mi z komína vyskakuje něco červeného :oops:
O to jsem se pokoušel už dříve,ale pořád to nebylo to ono... :eek:

Naposled editoval moderátor:
Chlapi zdarec.
No ono já jsem taky pro realitu, jenže v MSTS je v noci tma jak v pr...:D Ve skutečnocti jde vidět daleko více, něco osvětlují pouliční lampy, i protijedoucí vlak například háže světelný kužel, jenže to MSTS jaksi neumí. Takže pokud dělám aktivitu v noci a nedej bože například za deště, tak hráč vlastně neuvidí nic než černý monitor. Takže alespoň slabší světlo by to chtělo, stačilo by osvětlení typu "bludičky".:D No konec řečí, jdu makat na oné aktivitě s Mikádem.:D:D:D
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Chlapi zdarec.
No ono já jsem taky pro realitu, jenže v MSTS je v noci tma jak v pr...:D Ve skutečnocti jde vidět daleko více, něco osvětlují pouliční lampy, i protijedoucí vlak například háže světelný kužel, jenže to MSTS jaksi neumí. Takže pokud dělám aktivitu v noci a nedej bože například za deště, tak hráč vlastně neuvidí nic než černý monitor. Takže alespoň slabší světlo by to chtělo, stačilo by osvětlení typu "bludičky".:D No konec řečí, jdu makat na oné aktivitě s Mikádem.:D:D:D
S pozdravem Dan.
Dane,to je takový problém si přidat jeden odstavec Light?V ničem jiném to není... :cool:

Petr Novák napsal:
Dane,to je takový problém si přidat jeden odstavec Light?V ničem jiném to není... :cool:
Ahoj, pro mne jo. Čemu nerozumím, do toho nevrtám :D:D a ladění světel je pro mne neznámou. Ale už mi jeden uživatel poslal eng, s úpravou světel. Takže mašinka už svítí. Tak pokračuji v práci na aktivitě Os 1200 GVD 1969/70. Ale peru se s tím, že v jř. je tak volný čas mezi stanicemi, že dojíždím i o 5 minut dříve. Nechápu, v jř. z nynějška ty časy mezi stanicemi na 310 sedí, ale čím víc jdu do minulosti, tak je ta doba mezi stanicemi delší a to jedu +/- okolo 50km/h. :?: Pikku omlouvámse za odbočení o tématu přímo k mašince, nicméně bych chtěl poprosit nějakého pamětníka tratě 310 o pomoc, jak se na trati v letech 1960 - 70 jezdilo, samozřejmě pokud někdo bude ochoten odpovědět či poradit, tak už v mém vlákně aktivit.;)
S pozdravem Dan.

Přesto že jsem se bránil černým mikádům, nakonec jsem to vzdal, protože Carlos je vcelku kvalitně naskinoval a bylo by škoda se o ně tedy nepodělit. Jedná se o dva kusy z poválečné doby i s tendry. Časově odpovídají nasazení v děčínském depu, kdy vodily rychlíky a spěšné vlaky mezi Prahou a Děčínem. Na screenech ovšem při TBZ na DVK :)

6fca92889c2b44ea5c88ee28c2acf28d.jpg
387.002
764c71b5db4824cc042f87a77a0ddb91.jpg
387.020

Již brzy na známých stránkách v sekci repainty;)

Ač to často nedělám tak tady musím. Kape mi nostalgická slzy po tváři. Jednoznačně nádhera!!!

Tommy66 napsal:
Ač to často nedělám tak tady musím. Kape mi nostalgická slzy po tváři. Jednoznačně nádhera!!!
A počkej, až se projedeš sice zeleným Mikádem, po 310 s Os 1200 GVD 1969/70, kteroužto aktivitu dokončuji. Jinak ta černá kráska je super. :-)
Dan

Mikádo je super!!! Zaujala mě taková maličkost, má pěkný kouř, takový realistický, ne ty kruhy co teď máme.

Zdravím,
To bude asi tím, že Pikku má jiný soubor kouře ne? Já například mimo jiné používám rozdílný liteglow než ostatní. Možná to je trochu vidět na screenech s mým VP.

Kromě připravovaných černých mikád a zeleného antona se na vás "řítí" i pětice kafemlejnků. Každá lokomotiva je trochu odlišná, některé mají ssací a některé zase jen tlakovou brzdu. Speciálně za řadu 310 poděkujte Hynkovi Posseltovi, bez jeho naléhání bych tuhle lokomotivu nedělal ani náhodou :) Celý projekt lokálkových lokomotiv (310.0, 312.7, 313.4) a příslušných vagonů je dílem spolupráce Taxe a Pikka a ke stažení tak budou celé lokálkové sety. Je ovšem ve hvězdách, kdy se povede naladit enginy lokomotiv ;) (Vagony si vzal do parády Honza Ungrmann a vcelku se mu daří.) Nějaké reklamní obrázky:

d53d6f80019d34ed9ded188995dd89e5.jpg

0a26a9529e5341768b94c629afe04d44.jpg

48301dd66d0b9f112d4660dceeff03a6.jpg

9c30a93beee97724f3c9cc6b59bd38bd.jpg

5d4b35794b05fdd14246d86fdc230f7f.jpg

a znova ten samý stroj na obrázku, kde vyniknou plná kola:

6700231b7908745fa56942c2c589b889.jpg

Paráda Pikku, přesně takové lokálkové lokomotivy to chtělo. Snad ještě časem Malý bejček a asi si rozhryžu ret.:D

Pikku, nemáš takhle čistě náhodou nějakou chybu v pojezdu u kafemlejnku? Se schválně podívej jak ti tam jde ta ojnice kurevsky šikmo. Zkus si to taky porovnat s typákem. Prostě to nesedí. Ono by to možná chtělo modelovat podle typáku...

Čouda napsal:
Pikku, nemáš takhle čistě náhodou nějakou chybu v pojezdu u kafemlejnku? ....

Určitě mám a musím se přiznat, že je mi to úplně jedno :D :D :D A když jsem doposud nedělal ani jeden model podle výkresu, tak proč bych s tím měl ausgerechnet teď začínat ;)

Čouda napsal:
Pikku, nemáš takhle čistě náhodou nějakou chybu v pojezdu u kafemlejnku? Se schválně podívej jak ti tam jde ta ojnice kurevsky šikmo. Zkus si to taky porovnat s typákem. Prostě to nesedí. Ono by to možná chtělo modelovat podle typáku...
Je to tím že válce s rozvodem jsou posazeny vysoko. Ale já bych řek že tohle je taková lehce přehlídnutelná chybička. Za sebe musím říct (už jsem s modelem najezdil spoustu kilomerů :D ) že ten model je perfektní .

No Hynďo není to přehlídnutelná chybička. Model je pěknej, ale tohle mě praštilo do očí a to jsem ještě neřešil typák ani nic podobného. Šak se podívejte na tu moji přezdívku v profilu, od toho tu jsem. Nechci nikomu nic znechucovat nebo tak. Je to škoda...

Čouda napsal:
No Hynďo není to přehlídnutelná chybička. Model je pěknej, ale tohle mě praštilo do očí a to jsem ještě neřešil typák ani nic podobného. Šak se podívejte na tu moji přezdívku v profilu, od toho tu jsem. Nechci nikomu nic znechucovat nebo tak. Je to škoda...
Vidíš, mě praštila do oka jiná chybička, která je podle mě podstatnější. Tohle je detail, kterej bych moc neřešil.

Pikku nechceš abych ti dělal betatestera? Já vím, že modeluješ pro radost, ale ať je ta radost 100% ;D

Back
Nahoře