Modely parních lokomotiv ČSD

Laci, našel jsem jen skripty ještě od Tomiho...bohužel ty svoje jsem už poslal někde do počítačového nebe:(

Martine neboj, ja ich mám, len nainštalovať vhodnú verziu INNO Setup čo ide v 64 bitoch.

Parní lokomotiva určitě nemá generátor topení, v situaci kdy má kotel na páru. A to párou kromě parního stroje ještě topí, píská, pohání servomotory (velké loko), pohání turbo dynamo a to zase světla (novější loko), kompresor a mazací lis, ejektorem pumpuje vodu do kotle, štokrem přikládá uhlí (nové a velké loko) a nebo vývěvou brzdí u sacích brzd (staré loko). Snad jsem na nic nezapomněl.

Takže mám ten kouř páry zrušit? Dělal jsem to dle návodu na fóru OR. Ti tam mají právě odstavec generátor.

Dane, parní lokomotiva má jeden kotel, ten vyrobí páru a pára se použije k pohánění pomocných zařízení, jak popsal @Josef Vogeltanz výše. Jestli myslíš termín „GeneratorFX“ tak ten označuje únik páry z turbínky, která vyrábí elektrickou energii. Chyba ovšem u ORTS je, že pára z turbínky by měla unikat pouze při zapnutém osvětlení, což nedělá a uniká vesele stále. ;)

Výrobek americké fi. Sunbeam Electric, takže zámořský import komponent. Netuším, zda to nějaká evropská nebo snad dokonce česká firma dělala v licenci. Na jedné straně malá parní turbínka, na druhé na stejné hřídeli klasické stejnosměrné dynamo. Výfuk od turbíny někde uprostřed směrovaný vzůru. Stačí dát googlu hesla Turbo dynamo Sunbeam nebo Turbo generator Sunbeam

...že pára z turbínky by měla unikat pouze při zapnutém osvětlení...
Světel mašiny, nebo i interiér vozů? Ptám se proto jestli lze v OR ovládat vnitřní osvětlení vozů. To by vyřešilo osvětlení vozů odstavených.

Zdravim, mam dotaz na Pikka. Stahl jsem si tvuj model Kafemlejnku a nejak v kabine vubec neslysim zvuky, ani pistala nejde. Je zavada na mem prijimaci, nebo v tom modelu? (Podezrivam ten model, neb u jinych tvych modelu jsem problemy nikdy nezaznamenal a tento je prekopany z modelu nejakeho toho italskeho modelare, tudiz ani ty sms a eng soubory patrne nebudou z tveho pera klavesnice.)
A druhy dotaz (ktery mozna resi ten prvni), nepracujes (nebo nekdo jiny) na nejakem jinem cabview pro kafemlejnek, nezli je ten z 380ky?
Snad krome kulatych dvirek ten design z 380ky nema s kafemlejnkem podobneho nic, coz je trosku skoda.

Nie som Pikku, ale odpoviem na prvú časť otázky - prečítaj si poriadne popis k lokomotíve na stránke, odkiaľ si to stiahol. Všetko je tam jasne napísané !

Ne že bych chtěl dělat Pikkovi advokáta, ale ...
  1. Nejde o model, ale skin na italský starý model. Je v sekci skiny a je to u něj i napsáno.
  2. Zvuky ti nepůjdou, jsou směrované do složky Sound, kde jsou jen soubory .sms. Už tehdy (2008) jsme to brali na stahování pro Diy dokončení. Zvuky na 310.0 byly a Jacka v balíku Parní.
  3. Kabinu na 310.0 má Pikku na stejném webu. Pokud by nevyhovovala (třeba tím, že je statická), má tam ještě soubor univerzálních kabin pro parničky.
  4. Vzhledem k tomu, že už avizoval vlastní model 310.0, dost pochybuji, že se bude k tomuto ještě vracet.
  5. My ostatní jsme rádi, že až do této chvíle je Kafemlejnek k mání alespoň takový jaký je. Než žádný.

Aha... ze je adresar pro 310 v jackovych zvucich jsem si nevsiml. Jdu to zkouknout, diky...
(Vsak ja jsem taky za kafemlejnka rad, je to takova roztomila, nunu, moje oblibena masinka)

Pikku, u 556.0480 jsem zjistil nemilou věc, že ji nejde spojit při sunutí tendrem se soupravou. Asi to budou dělat všechny tendry ke štokrům. Co mám opravit, aby se svěšení podařilo?

Back
Nahoře