Modely parních lokomotiv ČSD

V současnosti jsem připravil release dvou parních lokomotiv, známých z našich krajin. Jedná se o nákladní řadu 534.03 a rychlíkovou 498.0, obě v několika variantách. Vzhledem k tomu, že se ještě neozval člověk, který zaslal P. Novákovi moje téměř rok připravované a nehotové modely, (popř. modelář, který by mi řekl že pracuje na stejných modelech a P. Novákovi je poslal na otestování) POZASTAVUJI tímto všechna připravená release do doby, kdy bude trochu jasněji. Pokud má P. Novák moje modely, jedná se o staré nevyladěné verse bez správných souborů .eng a bez správných proporcí modelu či varianty s nedokonalými animacemi. Pokud uvidím svoje modely někde veřejně, učiním patřičná opatření.
Vzhledem ke kontaktům které jsem díky MSTS získal se hodlám zatím věnovat jen úpravám již hotových parních lokomotiv na německé varianty ze Sudet z let 1938 - 1945, na kterých jsem se domluvil s německými přáteli (např. naše řada 464.0 je německá Br68, 423.0 je Br93 apod.)

Stále se mi neozval dotyčný modelář který rozesílá cizí nebo svoje modely parních lokomotiv na testování. Tímto se ho opět snažím kontaktovat. Opakuji, že nehodlám ani aplikovat drakonická opatření, ani ho nijak veřejně vláčet a ostouzet. Jedná se mi jen o vyjasnění celé nepříjemné záležitosti.

Naposled editoval moderátor:
Myslím, že mám alespoň jednu positivní zprávu v záplavě špatných. ZSr se zřejmě úspěšně popral s třesením parní lokomotivy - ostatně posuďte sami:

Tak jsem s tresenim laboroval cele dopoledne a nasel jsem pricinu - je to parametr E1 (ten druhy zleva) v radku Friction. Realmuto ho v Fcalcu 2 vyuziva pro simulaci poklesu treni v lozisku po rozjezdu (lozisko se promazava), coz ale obecne zpusobuje zvlastni interakci s brzdou - pokud zabrzdite, loko se trese. Problem roste s parametrem C1, ten prvni a castecne i s V2 (ten treti), protoze C1 je amplitudou pro tento problem.
Pokud date E1=0, je po problemu. Takhle to bylo reseno v FCalcu1.
Jak nastavit friction nyni proberu primo s Realmutem.

Tak a máme snad jasno.

Cukani

Ahoj,

po usilovne praci jsem se dobral k parametru, ktery cukani zpusobuje.
Je to parametr E1 (ten druhy zleva) v radku Friction.
Realmuto ho v Fcalcu 2 vyuziva pro simulaci poklesu treni v lozisku po rozjezdu (lozisko se promazava), coz ale obecne zpusobuje zvlastni interakci s brzdou - pokud zabrzdite, loko se trese. Problem roste s parametrem C1, ten prvni a castecne i V2 (ten treti), protoze C1 je amplitudou pro tento problem.
Pokud date E1=0, je po problemu. Takhle to bylo reseno v FCalcu1.
Jak nastavit friction nyni proberu primo s Realmutem - uz jsem mu psal.

ZSR

Cukani

Jeste k E1

Nenastavujte mecanicky E1=0 v soucasnych vypoctech. Je to jen provizorium. Musim se podivat do vzorecku od Realmuta, protoze by mohlo dochazet k skokove zmene treni pri prechodu pres V2 a to je absolutni nesmysl a nejasne dusledky.
V Realmutove vzorci take vse souvisi se vsim. Prosim o chvilku trpelivosti.
Dik!

ZSR

Cukani - doplneni

Pro vasi informaci,

testoval jsem vliv techto casti engu na cukani a vysledkem byl nulovy vliv.
Je take si treba uvedomit, ze cukani se projevuje POUZE pri zabrzdene brzde (jedno ktere), pokud odbrzdite, loko se vyrazne uklidni. Jedna se tedy o interakci

Testovane casti bez vlivu na cukani:

1) rozmery
2) cabview
3) brzda (wag)
4) brzda (eng)
5) vsechny kontrolery
6) regulator
7) sprahla/narazniky
8) adhese/vzkolejovani

ZSR

Tak a je tu další dobrá zpráva. Po mailové korespondenci s P. Novákem se vše ohledně úniku modelů vyjasnilo a proto zkusím slibovaný release uskutečnit. Určitě se můžete těšit na lokomotivu 534.03 ve dvou variantách a možná i na stroj 498.0 opět ve dvou odlišných provedeních. Zkusím to uskutečnit ještě tento týden

Pikku napsal:
Tak a je tu další dobrá zpráva. Po mailové korespondenci s P. Novákem se vše ohledně úniku modelů vyjasnilo a proto zkusím slibovaný release uskutečnit. Určitě se můžete těšit na lokomotivu 534.03 ve dvou variantách a možná i na stroj 498.0 opět ve dvou odlišných provedeních. Zkusím to uskutečnit ještě tento týden

Tak to je dobrá zpráva

Jen dotaz, teda není-li to tajné: máme utajeného tvůrce nebo platí druhá varianta?

Honza napsal:
Jen dotaz, teda není-li to tajné: máme utajeného tvůrce nebo platí druhá varianta?

Ne, žádný utajený tvůrce, modely jsou to samozřejmě moje. Ale to teď není důležité, zpracovávám readme k ohlášeným modelům, tak snad stihnu release do pátku.

Tak a je to tady. Od 14.00 můžete stahovat nové modely albatrose a kremáka na známé adrese. Všechny modely mají Jackovy zvuky a jednotnou čs. kabinu. Vše je k disposici tamtéž. Engy ladil ZSR. Pokud vám něco nepůjde, zřejmě jste udělali něco špatně při instalaci

PÁRA

Dík za dobrou práci.Jako pamětník těchto lokomotiv jsem rád,že jsou k dispozici pro MSTS.S pozdravem latich

Zdravím.
Loko jsou jako vždy parádní :wink: Jen dotaz. Z jaké trati jsou screeny s Albatrosem v readme souboru? Pokud to není tajný.

Tak že ste zase udělal krasné modely do msts můj děda dříve jezdil na albatrosovy tak že vám skazuje že ste borec a že zase usedne za albatros takže díky :wink:

Taky musím pochválit a poděkovat za tak krásné modely.V každé parní mašince je kus romantiky a i ta by k MSTS měla patřit.

Back
Nahoře