Vrbam
Pomocník strojvedoucího
Takže z toho tedy vyplývá, že to byl film nejen z poválečné doby, ale i za války viďlatich napsal:Vrbame asi proto,že byl válečný stav.S pozdravem latich
Naposled editoval moderátor:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Takže z toho tedy vyplývá, že to byl film nejen z poválečné doby, ale i za války viďlatich napsal:Vrbame asi proto,že byl válečný stav.S pozdravem latich
latich napsal:Pikku nebylo to v nějakým válečným filmu myslím most u Remangenu.ale nejsem si jist.Musel bych se podívat na video.S pozdravem latich
Pikku napsal:Nene, jedná se o běžnou parní lokomotivu v běžném provozu, fotografována v Břeclavi v roce 1960, na tendru nápis USA a ČSD (ČSD podstatně menší) 8)
Asi trochu odbočím od tematu. V roce 1945 se do Československa dovezlo několik parních loko z Velké Británie a USA. Některé byly v provozu údajně ještě na počátku 60-tých let.Robo napsal:Pikku napsal:Nene, jedná se o běžnou parní lokomotivu v běžném provozu, fotografována v Břeclavi v roce 1960, na tendru nápis USA a ČSD (ČSD podstatně menší) 8)
Môj dedo mi vravel, že v čase jeho nástupu do ŽOS Vrútky v dobe, keď sa opravovali pary, sa opravovali aj stroje s názvom/prezývkou UNRY - žeby to bolo ono ?![]()
Churchill napsal:Asi trochu odbočím od tematu. V roce 1945 se do Československa dovezlo několik parních loko z Velké Británie a USA. Některé byly v provozu údajně ještě na počátku 60-tých let.
No však já vím. Vždyť jsem to o těch mašinách psal.Tax napsal:Churchil, Robo:
Jeden rozpráva o koze, druhý o voze.
UNRA bola organizácia, ktorá pomáhala vojnou postihnutým štátom vysporiadať sa s vojnovými škodami. V rámci jej pomoci boli do ČSD dovezené dva druhy lokomotív, britské Vulcany, u ČSD označené ako 459.0 a americké Liberation, označené ako 456.1. Železničiari obidva ready nazývali UNRA podľa dodávateľskej organizácie
PS: Rada 459.0 bola moc ťažká ma mala prechodnosť značne obmedzenú, doviezlo sa len 15 kusov a objavovala sa hlavne na trati medzi Práglom a ČT.
Petr Novák napsal:Pikku,nezlob se,ale v té nové Steamcab se nevyznám,nevím,které *cvf patří ke které řadě,popis cabů v *pdf je rok starý a neodpovídá již skutečnosti.Jinak dobrý počin.![]()
Petr Novák napsal:ad Pikku - aha,tak už se mi jasní.434.2 má *cvf v2c a 433,423 tedy používají stejný *cvf? V *pdf jsem neměl na mysli popisy ovladačů,ale přidání obrázku cabu s v2c a uvést,že je to pro 434.2,433,423 a snad i pro jiné,co máš v přípravě.![]()
Vidíš to mi jaksi uniklo,že by únava stářím?Pikku napsal:Petr Novák napsal:ad Pikku - aha,tak už se mi jasní.434.2 má *cvf v2c a 433,423 tedy používají stejný *cvf? V *pdf jsem neměl na mysli popisy ovladačů,ale přidání obrázku cabu s v2c a uvést,že je to pro 434.2,433,423 a snad i pro jiné,co máš v přípravě.![]()
No, jasně, různé typy mají "stejný"cab, je to prostě unifik. Podle okna snad poznáš, jakou kabinu na kterou loko naroubovat, copak jsi Neználek ?![]()
Čouda napsal:jelikož je toto vlákno Pikkovo a připomínka se týká jeho, tak to napíšu sem (lepší vlákno není). Lokomotiva E499.1 DKV Ústí nad Labem si nerozumí se 141.cvf v přiloženém balíčku kabiny. Máte někdo s tímto podobnou zkušenost? Konkrétně je špatně kontrolka jízdy na odporových stupních a napětí v troleji mám až na 4000V