Modely parních lokomotiv ČSD

latich napsal:
Vrbame asi proto,že byl válečný stav.S pozdravem latich
Takže z toho tedy vyplývá, že to byl film nejen z poválečné doby, ale i za války viď

Naposled editoval moderátor:
Vrbame psal jsi proč se za protektorátu říkalo krádežím sabotáže tak jsem se ti snažil odpovědět.S pozdravem latich

latich napsal:
Pikku nebylo to v nějakým válečným filmu myslím most u Remangenu.ale nejsem si jist.Musel bych se podívat na video.S pozdravem latich

Nene, jedná se o běžnou parní lokomotivu v běžném provozu, fotografována v Břeclavi v roce 1960, na tendru nápis USA a ČSD (ČSD podstatně menší) 8)

Pikku napsal:
Nene, jedná se o běžnou parní lokomotivu v běžném provozu, fotografována v Břeclavi v roce 1960, na tendru nápis USA a ČSD (ČSD podstatně menší) 8)

Môj dedo mi vravel, že v čase jeho nástupu do ŽOS Vrútky v dobe, keď sa opravovali pary, sa opravovali aj stroje s názvom/prezývkou UNRY - žeby to bolo ono ? :eek:

Robo napsal:
Pikku napsal:

Môj dedo mi vravel, že v čase jeho nástupu do ŽOS Vrútky v dobe, keď sa opravovali pary, sa opravovali aj stroje s názvom/prezývkou UNRY - žeby to bolo ono ? :eek:
Asi trochu odbočím od tematu. V roce 1945 se do Československa dovezlo několik parních loko z Velké Británie a USA. Některé byly v provozu údajně ještě na počátku 60-tých let.

Churchill napsal:
Asi trochu odbočím od tematu. V roce 1945 se do Československa dovezlo několik parních loko z Velké Británie a USA. Některé byly v provozu údajně ještě na počátku 60-tých let.

Roky by sedeli.

Že by to byla 459.0? Ale ta Břeclav mě mate. Tyhle otesánci byly deponovány v Č.T. a mohly vzhledem k přechodnosti jen na hlavní tratě a jen max 50 km/h.

A ještě něco: Na konci 40-tých let, při prvních revizích se na nich cosi upravovalo podle našich norem. Ale to už by se měl ozvat znalec parních loko, kterým já rozhodně nejsem.

Churchil, Robo:
Jeden rozpráva o koze, druhý o voze.
UNRA bola organizácia, ktorá pomáhala vojnou postihnutým štátom vysporiadať sa s vojnovými škodami. V rámci jej pomoci boli do ČSD dovezené dva druhy lokomotív, britské Vulcany, u ČSD označené ako 459.0 a americké Liberation, označené ako 456.1. Železničiari obidva ready nazývali UNRA podľa dodávateľskej organizácie

PS: Rada 459.0 bola moc ťažká ma mala prechodnosť značne obmedzenú, doviezlo sa len 15 kusov a objavovala sa hlavne na trati medzi Práglom a ČT.

Tax napsal:
Churchil, Robo:
Jeden rozpráva o koze, druhý o voze.
UNRA bola organizácia, ktorá pomáhala vojnou postihnutým štátom vysporiadať sa s vojnovými škodami. V rámci jej pomoci boli do ČSD dovezené dva druhy lokomotív, britské Vulcany, u ČSD označené ako 459.0 a americké Liberation, označené ako 456.1. Železničiari obidva ready nazývali UNRA podľa dodávateľskej organizácie

PS: Rada 459.0 bola moc ťažká ma mala prechodnosť značne obmedzenú, doviezlo sa len 15 kusov a objavovala sa hlavne na trati medzi Práglom a ČT.
No však já vím. Vždyť jsem to o těch mašinách psal. :)
Po pomoci UNRA měl pak pro Evropu následovat Marschalův plán. Pro nás ovšem následoval "Stalinův" plán.

Pánové pro pořádek, organisace se jmenovala UNRRA a Tax měl vpodstatě pravdu. Vulcan 459.0 byla "velká unrra" a Liberation 456.1 byla "malá unrra". A velké unrry byly pouze v České Třebové ... podrobněji se rozepíšu až přijde jejich MSTS čas :)

Steamcab

Dnes jsem updatoval jednotnou kabinu pro čs. parní lokomotivy. Ke stažení je celý balíček velikosti 30 MB, tak snad to nebude pro vás taková komplikace. (Z mnoha důvodů to nešlo jinak.) Obsahuje denní i noční pohledy ze třech typů kabin, možnost širokého použití pro lokomotivy 433.0, 434.2, 475.0, 475.1, 477.0, 498.0, 524.1, 534.03 a chystanou 464.0. Za poskytnuté podklady, pomoc a animace děkuji PepeQ, Martensovi a Wolfu Grondovi, za ladění cvf. děkuji zsr. Mělo by to snad všechno chodit k plné spokojenosti.

Pikku,nezlob se,ale v té nové Steamcab se nevyznám,nevím,které *cvf patří ke které řadě,popis cabů v *pdf je rok starý a neodpovídá již skutečnosti.Jinak dobrý počin. :D

Petr Novák napsal:
Pikku,nezlob se,ale v té nové Steamcab se nevyznám,nevím,které *cvf patří ke které řadě,popis cabů v *pdf je rok starý a neodpovídá již skutečnosti.Jinak dobrý počin. :D

No, on je to takový "parní unifik" , protože udělat kabinu pro parní lokomotivu není zase tak jednoduché (a mezi námi, za celou dobu co se věnuji MSTS jsem nenašel jedinou animovanou čs. budku) Použil jsem nápad Wolfa Gronda a vytvořil jednu kabinu se stejnými a stejně umístěnými přístroji a ovladači. Po domluvě s Wolfem jsem použil některé z jeho animací a dosadil je do čs. kabiny. Jediný rozdíl mezi kabinami je v použité tapetě čelní stěny budky. Pokud máš staženy modely parních lokomotiv z mých stránek, určitě víš, který cabview je pro kterou řadu použit. Navíc by ti teď měl chodit i nový .eng pro 434.2, která se na jeden z použitých cabviews odkazuje. Takže pak stačí jen použít Ctrl+C a Ctrl+V a do svých engů si můžeš kopírovat odkazy podle libosti. Není to nic těžkého. Popisy ovladačů v jednotlivých cabviews by měly být stejné i po roce, na tom nebylo třeba nic měnit. :wink:

ad Pikku - aha,tak už se mi jasní.434.2 má *cvf v2c a 433,423 tedy používají stejný *cvf? V *pdf jsem neměl na mysli popisy ovladačů,ale přidání obrázku cabu s v2c a uvést,že je to pro 434.2,433,423 a snad i pro jiné,co máš v přípravě. :wink:

Petr Novák napsal:
ad Pikku - aha,tak už se mi jasní.434.2 má *cvf v2c a 433,423 tedy používají stejný *cvf? V *pdf jsem neměl na mysli popisy ovladačů,ale přidání obrázku cabu s v2c a uvést,že je to pro 434.2,433,423 a snad i pro jiné,co máš v přípravě. :wink:

No, jasně, různé typy mají "stejný"cab, je to prostě unifik. Podle okna snad poznáš, jakou kabinu na kterou loko naroubovat, copak jsi Neználek ? :lol:

Pikku napsal:
Petr Novák napsal:

No, jasně, různé typy mají "stejný"cab, je to prostě unifik. Podle okna snad poznáš, jakou kabinu na kterou loko naroubovat, copak jsi Neználek ? :lol:
Vidíš to mi jaksi uniklo,že by únava stářím? :twisted:

jelikož je toto vlákno Pikkovo a připomínka se týká jeho, tak to napíšu sem (lepší vlákno není). Lokomotiva E499.1 DKV Ústí nad Labem si nerozumí se 141.cvf v přiloženém balíčku kabiny. Máte někdo s tímto podobnou zkušenost? Konkrétně je špatně kontrolka jízdy na odporových stupních a napětí v troleji mám až na 4000V

Čouda napsal:
jelikož je toto vlákno Pikkovo a připomínka se týká jeho, tak to napíšu sem (lepší vlákno není). Lokomotiva E499.1 DKV Ústí nad Labem si nerozumí se 141.cvf v přiloženém balíčku kabiny. Máte někdo s tímto podobnou zkušenost? Konkrétně je špatně kontrolka jízdy na odporových stupních a napětí v troleji mám až na 4000V

Zde ve foru je thread, který se týká přímo mých modelů elektrických lokomotiv. Kabina je jen upravena z původní Thunderbirdovy, takže se divím, že tam chyb není víc. Zkus to projednat s Martensem a zsr, já kabinám a ladění moc nehovím. Ale 4kV bobina zkousne, v Březně u Chomutova by ti mohli vyprávět :D

Back
Nahoře