Modely parních lokomotiv ČSD

Ježiš to je trapas :eek: . ještě jsem jel do historie až do pátý stránky a nic, tak si říkám plácnu to sem. Divné je, že danný problém se u 141 006 nevyskytuje ale u 141 112 už ano

Naposled editoval moderátor:
Ahoj

Tak při testu aktivity nastal problém a to ten, že když přestoupím z diesla nebo elektriky na páru,tak mám vodu na 0,2. Přitom v AE je voda na plno. Jde jak o Albatrosa, tak i Šlechtičnu a to i s upraveným engem od ŽSR.

Je vůbec někde v Brně voda pro doplnění, pokud to mají tyto páry aktivované. Kdyžtak, jakou klávesou se tankování aktivuje. Děkuji.

alcapone napsal:
Ahoj

Tak při testu aktivity nastal problém a to ten, že když přestoupím z diesla nebo elektriky na páru,tak mám vodu na 0,2. Přitom v AE je voda na plno. Jde jak o Albatrosa, tak i Šlechtičnu a to i s upraveným engem od ŽSR.

Je vůbec někde v Brně voda pro doplnění, pokud to mají tyto páry aktivované. Kdyžtak, jakou klávesou se tankování aktivuje. Děkuji.
Nesmíš dělat takové vylomeniny jako přebíhat mezi párou a dieslem/elektrikou. Pokud dělám takové psí kusy tak mi to zlobí také.

alcapone napsal:
... Je vůbec někde v Brně voda pro doplnění, pokud to mají tyto páry aktivované. Kdyžtak, jakou klávesou se tankování aktivuje. Děkuji.
Vzhľadom na to, že vodné žeriavy zrejme nikto neudržuje, tankuje sa z pristavených hasičských automobilov, z cisterny požiarneho vlaku ( v SR ) alebo aj z prírodných vodných zdrojov ( posledná jazda parného expresu Jaroslav Kocourek na trase Praha - Bratislava a späť s 498.022 a 486.007 na čele ). To znamená, že nejaká dobrá duša by mala vymodelovať hasičské Tatry 815 alebo 148 a nadefinovať ich ako tankovací bod. Takto nejak sme čerpali vodu v Brne pri návrate PEJK z BA v 06/2007. Ďalej musím súhlasiť s Vrbamom v tom, že pri nostalgických parných jazdách zrejme nikto neni na elektriku zvedavý a jazda býva vedená parnou mašinou po celej dĺžke trasy. Takže pripájať elektriku pred paru je dobrý úlet. Nové trakcie sa používajú leda tak pri návozoch na akcie, vtedy ovšem žiadna z parných lokomotív nejde v režime vyvíjania ťažnej sily, aj keď je zakúrená.

Tax napsal:
alcapone napsal:
... Je vůbec někde v Brně voda pro doplnění, pokud to mají tyto páry aktivované. Kdyžtak, jakou klávesou se tankování aktivuje. Děkuji.
Vzhľadom na to, že vodné žeriavy zrejme nikto neudržuje, tankuje sa z pristavených hasičských automobilov, z cisterny požiarneho vlaku ( v SR ) alebo aj z prírodných vodných zdrojov ( posledná jazda parného expresu Jaroslav Kocourek na trase Praha - Bratislava a späť s 498.022 a 486.007 na čele ).
Ale i při jízdě 498 022 + 475 179 ze Švýcarska do ČR, byly lokomotivy zbrojené z hasičské cisterny ČD.

Pokud vím tak funkční vodní jeřáb a zauhlování mají snad jen v muzeu v Lužné. Např. v Kladně je to jen atrapa s překopaným potrubím.

Vrbam napsal:
Tax napsal:
alcapone napsal:
Vzhľadom na to, že vodné žeriavy zrejme nikto neudržuje, tankuje sa z pristavených hasičských automobilov, z cisterny požiarneho vlaku ( v SR ) alebo aj z prírodných vodných zdrojov ( posledná jazda parného expresu Jaroslav Kocourek na trase Praha - Bratislava a späť s 498.022 a 486.007 na čele ).
Ale i při jízdě 498 022 + 475 179 ze Švýcarska do ČR, byly lokomotivy zbrojené z hasičské cisterny ČD.

Pokud vím tak funkční vodní jeřáb a zauhlování mají snad jen v muzeu v Lužné. Např. v Kladně je to jen atrapa s překopaným potrubím.

A doprčic, chtěl jsem jet jenom s párou z Brna do ČT, s tím, že to do Brna přivezu z 242, udělám posun s loko na páru, přelezu na páru a s tou to odvezu do Třebové. Tak nic, dám tam něco jiného.

alcapone napsal:
A doprčic, chtěl jsem jet jenom s párou z Brna do ČT, s tím, že to do Brna přivezu z 242, udělám posun s loko na páru, přelezu na páru a s tou to odvezu do Třebové. Tak nic, dám tam něco jiného.
A co tu aktivitu rozdělit a nebo se vzdát té 242.

Tax napsal:
Nové trakcie sa používajú leda tak pri návozoch na akcie, vtedy ovšem žiadna z parných lokomotív nejde v režime vyvíjania ťažnej sily, aj keď je zakúrená.
To neplatí pro 498 022, která jezdí všechny výkony vlastní silou. Pro ně podle slov je potupa se nechat tahat, když stejně jejich pára je zatopená a provozní.

Já to chtěl tak, že z Honehau pojedou dvě bardotky, z Břeclavi 242, z Brna pára a z ČT kyklop. A navíc mám to hotové a nechce se mě to celé předělávat, hlavně trasu hráče. Čekám jenom až vydá Zbyněk aktualizaci.

alcapone napsal:

Já to chtěl tak, že z Honehau pojedou dvě bardotky, z Břeclavi 242, z Brna pára a z ČT kyklop. A navíc mám to hotové a nechce se mě to celé předělávat, hlavně trasu hráče. Čekám jenom až vydá Zbyněk aktualizaci.
Tak to jsi v pytli, jiné řešení není, ale zkus něco vymyslet.

Vrbam napsal:
alcapone napsal:

Tak to jsi v pytli, jiné řešení není, ale zkus něco vymyslet.

Už to mám, jenom zruším šibování v Břeclavi, pojede se s párou z Honehau do Brna, ale bude se čekat v Břeclavi.

Chtěl bych se zeptat na čem všem v ENGu závisí rychlost animace otáčení kol a tyčoví parního stroje. Upravoval jsem si ENG loko 475.1, protože se s ní nedalo jezdit na automatic fireman. (po tak 10 min jízdě strašně stoupla hladina vody v kotli a tvorba páry stačila tak na šourání do 10 km/h po rovině při solo jízdě) Tak jsem převzal ENG od 498 která je vyladěná perfektně a začal upravovat. To se mi celkem podařilo a výkon docela odpovídá tabulce rychlostí v D2/1. Ale kola a to tyčoví se točí už při 50 km/h tak rychle že už nejsou skoro vidět. Průměr (respektive poloměr hnacích kol mám 1750 mm (875mm). max rychlost 120. Kde by ještě mohl být zakopaný pes.
Dík za odpověď

PAja26 napsal:
Chtěl bych se zeptat na čem všem v ENGu závisí rychlost animace otáčení kol a tyčoví parního stroje. Upravoval jsem si ENG loko 475.1, protože se s ní nedalo jezdit na automatic fireman. (po tak 10 min jízdě strašně stoupla hladina vody v kotli a tvorba páry stačila tak na šourání do 10 km/h po rovině při solo jízdě) Tak jsem převzal ENG od 498 která je vyladěná perfektně a začal upravovat. To se mi celkem podařilo a výkon docela odpovídá tabulce rychlostí v D2/1. Ale kola a to tyčoví se točí už při 50 km/h tak rychle že už nejsou skoro vidět. Průměr (respektive poloměr hnacích kol mám 1750 mm (875mm). max rychlost 120. Kde by ještě mohl být zakopaný pes.
Dík za odpověď

A nechceš počkat na ŽSR, ten je teď vylaďuje.

Nevíte čilou náhodou kde se dá sehnat lokomotiva 555 nebo 556? tě pic :salut:

Hezký den, možná už se to tu někde řešilo, ale nenašel jsem to tu. Při jízdě s jakoukoliv parní mašinkou a stisku klávesy C následuje okamžitý pád MSTS. Mám verzi binu Patch 1.7.00819. Předtím jsem se s ničím takovým nesetkal. S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Hezký den, možná už se to tu někde řešilo, ale nenašel jsem to tu. Při jízdě s jakoukoliv parní mašinkou a stisku klávesy C následuje okamžitý pád MSTS. Mám verzi binu Patch 1.7.00819. Předtím jsem se s ničím takovým nesetkal. S pozdravem Dan.
Zkus aktualizaci BINU na 1 7 09xxx.
U BINu 1 7 08xxx používej klávesu C pouze za jízdy a ne při stání.

Zdravím. Tak tak, MSTS se někdy chová hodně podivně, ale u těch parních mašinek mě to štve... :( Dělám rád aktivity historických vlaků a ty pády jsou pro mě dost podstatný problém. S pozdravem Dan. :D
Tak jsem z toho jelen. Dnes zspnu MSTS s nainstalovaným posledním binem a světe div se při stisku C žádný pád. Zato neslyším zvuk kompresoru při odbrždění lokomotivy. Dělám teď zrovna na aktivitě pro Vysočinu s loko 477. Ten pád jsem měl u Rosničky na trati Luhačovice. Tak uvidím jak se MSTS bude chovat u tvorby aktivity pro Vysočinu. S pozdravem Dan.

Mám to samé,při jízdě s 477 a stisknutí C pád.Pak jsem to zkoušel u 524 a v pohodě,ale osobně si myslím,že to v mašinkách nebude.

Back
Nahoře