Modely parních lokomotiv ČSD

Dan J. napsal:
...jestli nebude k rychlíkovým vozům Ca 1930 přiřazena v budoucnu i varianta z roku 1950...

Vzhledem k pomalé modernisaci a pozvolné údržbě vozového parku ČSD lze variantu s bíločervenými nápisy použít i pro pozdější dobu, tj. poválečnou. Zatím je zapotřebí obrnit se trpělivostí, s pozdějším zbarvením počítám, včetně plechových přechodů.

477 "Papoušek"

Chlapi hezký den, chtěl bych se zeptat a zároveň poprosit zda li někdo nevlastní eng - y Papoušků s opravenými spřáhly, pro MSTS Bin a byl by ochoten mi je poslat na e-mail salamandra5.dan@seznam.cz . Při výrobě válečné aktivity pro Vysočinu si potřebuji dát oraz a tak mám rozdělanou práci i pro Jirkovu Dvoukolejku, dílko z roku 1980. Už jsem použil Rosničku i jiné stroje v různých aktivitách, ale ten nejzásadnájší, provozovaný na našich tratích s posledních let parního provozu, mohu použít jen jako traffic, poněvač mašinku neodpojím od soupravy, když chci např. zajet do depa stroj dozbrojit. (nechci dělat pouhou aktivitu 477 + vozy a jízda z bodu A do bodu B) :( Tím bych chtěl moooc poprosit Pikka, jestli by někdy ve volnější chvilce spřáhla neupravil. Myslím, že by to hodně aktivitářů uvitalo. Koukal jsem na návod jak je přepočítat, ale moudrý z toho vůbec nejsem.

S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:
Re: 477 "Papoušek"

Dan J. napsal:
...Tím bych chtěl moooc poprosit Pikka, jestli by někdy ve volnější chvilce spřáhla neupravil...

Je přichystaný kremák, papoušek i bába s nůší - počítám s postupnými updaty, podobně jako u dieslových lokomotiv.

Ode dneška 11.02 2008 lze stahovat upravené soubory jízdních vlastností pro parní lokomotivy 477.0 a 534.03. U 477.0 je přiložen i upravený .cvf soubor. Kupodivu fungovaly i odvodňovací ventily parních válců a lokomotivy šlo spřahovat . Děkuji opět známému autorovi úprav, ZSR. :study:

Pikku napsal:
Ode dneška 11.02 2008 lze stahovat upravené soubory jízdních vlastností pro parní lokomotivy 477.0 a 534.03. U 477.0 je přiložen i upravený .cvf soubor. Kupodivu fungovaly i odvodňovací ventily parních válců a lokomotivy šlo spřahovat . Děkuji opět známému autorovi úprav, ZSR. :study:
Takže jsem měl pravdu,Bin s tím nemá nic společného,je to jen v nastavení engu.

Petr Novák napsal:

Ale před určitou versí binu to nevadilo - takže díky nějaké změně v binu bylo nutno předělat engy. Jako vždy všechno souvisí se vším Jinak se blíží aktualisace parních lokomotiv - další kousek je hotový a čeká jen na doplnění readme a podobné blbosti. Předpokládám ovšem, že přichystaná loko osloví jen málo lidí. Další kousek z mé dílny ovšem bude stát za to, věřte mi.

Pikku napsal:
Petr Novák napsal:

Ale před určitou versí binu to nevadilo - takže díky nějaké změně v binu bylo nutno předělat engy. Jako vždy všechno souvisí se vším Jinak se blíží aktualisace parních lokomotiv - další kousek je hotový a čeká jen na doplnění readme a podobné blbosti. Předpokládám ovšem, že přichystaná loko osloví jen málo lidí. Další kousek z mé dílny ovšem bude stát za to, věřte mi.
Úprava engu byla nutná od Binu tuším 1.6.0x,protože bylo zapotřebí upravit sekci Adheze,aby nedocházelo k popojíždění modelů.Toto jsme testovali spolu s J.Brabcem.Nebudu se pouštět do podrobností,naše nastavení převzalo dost modelů.

Zdravím všechny uživatele MSTS - tohle je zatím poslední kousek z mé dílny, který na vás chystám. Model je vpodstatě hotov, takže teď jen úspěšně završit export a můžete po Jiříkově Dvoukolejce tahat bunkráky s uhlím :) Tak držte palce ať se všechno daří jak má.
Lokomotiva:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img412.imageshack.us/img412/4783/556ffd7.jpg[/url]
a ještě tendr:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img412.imageshack.us/img412/3788/556gvr7.jpg[/url]

Pikku zdravím, tak tohle je nááádhera. Už slintám blahem. To se bude zase tvořit aktivitka jedna radost. :D :D :D Dan

Pikku: Až bude tak ji potrápím okolo Kladna. Perfektně se sem hodí. Kolem trati se to štokry dep Kladno, Louny či Sokolov jen hemžilo.
Sokolov: 003,007,012,027,121,128,384
Louny: 013,014,016,048(+1993!),071,075,078(+1989),098(+1989),151,171,208,404,448(Žatec),480,498
Praha: 053 (+1989),325,451
Kladno: 094,265,420
Rakovník: 354

takže já asi udělám sakramentsky velikou vyjímku a naskinuju pát Meziměstských štokrů. To bude žrádlo těšte se....

Čouda napsal:
takže já asi udělám sakramentsky velikou vyjímku a naskinuju pát Meziměstských štokrů. To bude žrádlo těšte se....

Akú máš záruku, že autor všeobecne vydá povolenie na skinovanie ? A ak aj vydá, tebe nemusí. My nezabúdame ...

Tak si ty skiny udělám pro sebe. Nakonec ještě z trucu budete odmítat skiny :-D Já myslím, že Pikku bude za každý skiny na jeho model rád.

Neber to ako bojkotovanie. Stiahnem si ich, prečo nie, ale nejdem predbiehať, posledné slovo má autor. Určite sa dočkáme aj jeho reakcie.

No, doufám, že se mi povede nějak rozumně ten štokr vyexportovat, je opět řešen jako "all in" model. Půjde ven v několika provedeních a časem snad i jako 556.101 na práškové uhlí. Před štokrem vypustím méně známou 414.2, ta už je připravena. Jo, a opravdu nezapomínám

Čouda napsal:
Tak si ty skiny udělám pro sebe. Nakonec ještě z trucu budete odmítat skiny :-D Já myslím, že Pikku bude za každý skiny na jeho model rád.
Načo by si sa námáhal, "vždyť je to všechno k hovnu" ... so štokrami predsa nemôžeš verne simulovať dnešnú realitu, po ktorej tak s jonášom bažíte a obmedzenecky presadzujete :lol: Okrem toho, jak preskinovať? Kde to chceš nafotiť? To akurás vymeníš radové tabulky ...
Štokre predsa nie sú zelenej farby a nemajú zmetáky, navyše v turnuse ich nenájdeš takmer 30 rokov, teda ani nemôžeš vedieť, ako a kde chodili, pretože si na to nemôžeš pamätať. Len ty pekne nechaj štokre na pokoji a venuj sa svojej súdobej "realite" a plodeniu xxxx klonov zelených lokomotív z trate BP a 321 :lol: :lol: :lol:
Mimochodom Pikku iste chrochtá blahom nad tým, jak mu nejaký superrealista Čouda ličákuje a przní štokre či akékoľvek modely

Back
Nahoře