Modely parních lokomotiv ČSD

Ahoj Pikku,

ve vláknu "osobní vozy od Pikka" je uvedeno, že salóní vůz TGM je poslední model, co opustil brány tvé dílny. Vrtá mi hlavou, co Štokři, co Albatros 106tka, co Všudybylka atp...Smím se zeptat, je to otázka budoucnosti, kdy po chvilkách na těchto modeleš budeš pracovat, nebo už nikdy nebudou zveřejněny...? :|

Díky, Heme

Štokry jsou hotoví. Jenom je vydat. Dyť sám Pikku psal, že je vydá až se mu narodí syn. Co ho zdrželo netuším. Asi se přišlo na nějakou chybu a nebo není readme :-D

Čouda napsal:
Štokry jsou hotoví. Jenom je vydat. Dyť sám Pikku psal, že je vydá až se mu narodí syn. Co ho zdrželo netuším. Asi se přišlo na nějakou chybu a nebo není readme :-D
Vydání štokrů zdrželo kompletní překopání vlastností lokomotiv. zsr věnoval největší péči novému ladění enginů a dokonce bude každá lokomotiva trochu odlišná, takže poznáte (kdo umí jezdit s párou v MSTS) na jaké jedete uhlí nebo zda máte jeden či dva kompresory. I prášková lokomotiva má jiné naladění, takže se těšte.
E499_2002 napsal:
Anebo 476.0 :?
Časem bude všechno, i 498.1 a 476.0... 354.1 se mi zatím zpracováním modelu vůbec nelíbí, takže s tou spíš nepočítejte. V současnosti se věnuji jistému Antonovi (a nemyslím tím 486.0 8) ), tak se musíte obrnit trpělivostí, která jak známo přináší nejenom růže.

To Pikku; To byl jen výstřel do tmy, už jednou jsme vedly debatu, že kotel nevypadá, jak má atd, ale je to pěkný model a s Calm49 by vypadal opravdu perfektně, ale užívám modelů, které jsou, jinak TUčko je opravdu perfektní, na trati Schnauferl jsem s ním už najezdil mnoho kilometrů. :) :salut:

Je to tak,

u stokru budete moci vyzkouset opecovavanou masinku pro stachanovske vykony nalozenou nejlepsi ostravou az po utahanou hajtru s hnedou smeskou v uhlaku. Celkem tri urovne vykonu kotle podle stavu udrzby a tri typy uhli v uhlaku (+ prasek u jednicky) v ruznych kombinacich. :-)

ZSR

Protože lokomotivy řady 534.03 na Dvoukolejce nestíhají zvýšeným nárokům na přepravu, musí být nahrazeny modernějším strojem - ano, den "D" je zde! Kdo navštíví moje stránky, může si stáhnout nové modely bugatek v mnoha provedeních, včetně práškové 556.1. Děkuji tímto všem svým spolupracovníkům, hlavně zsr, Jackovi a Vrbamovi. Modely jsou určeny pouze pokročilým uživatelům MsTS.

Pikku ahoj.
Tak teď jsem se málem... To je taková nádhera, že mám stotisíc chutí přerušit práci na aktivitě co už je vlastně skoro hotová a udělat nějaký ten náklad. Opravdu BRAVO SKVĚLÁ PRÁCE a moc děkuji.
S pozdravem Dan.
ps: Štokkr fakt vyplnil mezeru v nákladních mašinkách

Naposled editoval moderátor:
Hurraarrráááá!!!!!!!

PS: Pikku, co slavíme?

Tom Kanka napsal:
Hurraarrráááá!!!!!!!

PS: Pikku, co slavíme?
Já nevím jak Pikku, ale já mám dneska návštěvu a tak zapiju i ty Štokry a to bude chtít lahvinku něčeho ostřejšího, taková slivovička to spraví.:twisted::twisted:
S pozdravem Dan.

Zdravím! Pikku, všechny tvé modely jsou překrásné ale štokři nastavili laťku hoodně vysoko. Dokonalá práce!! Díky
S pozdravem
Hynďa

passion napsal:
Ahoj Pikku. Neviem, či robím niekde chybu, ale nové modely na tvojich stránkach nájsť nemôžem.
passion.

Zmáčkni v prohlížeči tlačítko "aktualisuj načtenou stránku" nebo si vyčisti cache prohlížeče ;)

Taká prkotina..., dík :D Parádne modely.

"Podle instalovaného kompresoru se liší i doba plnění soupravy vzduchem."
- toto nie je najšťastnejšie slovné spojenie.

passion napsal:
Taká prkotina..., dík :D Parádne modely.

"Podle instalovaného kompresoru se liší i doba plnění soupravy vzduchem."
- toto nie je najšťastnejšie slovné spojenie.
No jo, vyžívám se ve šroubovaných souvětích. Snad to nebude mít vliv na funkci, vpodstatě se jedná o to, že lokomotivy s dvěma kompresory nafoukají soupravu rychleji :)

Tentoraz som nemyslel na pravopis, ale na informáciu, ktorá je vo vete obsiahnutá.
Výkon kompresora má vplyv na rýchlosť plnenia hlavných vzduchojemov, nie súpravy vlaku. Rýchlosť/doba plnenia/odbrzdenia súpravy je za normálnych okolností závislá predovšetkým od brzdiča a veľkosti zásoby stlačeného vzduchu, nie od výkonu kompresora - ten hrá hlavnú úlohu pri plnení súpravy až pri nedostatku zásob stlačeného vzduchu.

passion napsal:
Tentoraz som nemyslel na pravopis, ale na informáciu, ktorá je vo vete obsiahnutá.
Výkon kompresora má vplyv na rýchlosť plnenia hlavných vzduchojemov, nie súpravy vlaku. Rýchlosť/doba plnenia/odbrzdenia súpravy je za normálnych okolností závislá predovšetkým od brzdiča a veľkosti zásoby stlačeného vzduchu, nie od výkonu kompresora - ten hrá hlavnú úlohu pri plnení súpravy až pri nedostatku zásob stlačeného vzduchu.
Ahoj,
za normálních okolností ano, jenže jsme v MSTS, takže Pikku svou informaci formuloval správně - opravdu podle počtu kompresorů se u Štokra liší doba plnění brzdového potrubí - pokud tedy jsou správně označeny manometry v "kuchyni". :)
Paradoxem ale je, že brzdové potrubí u stejné soupravy (20xFalls) s 556.016 (jeden kompresor) nafoukám o 1,5 sec dříve než s 556.0161, která má kompresory dva! :)

Nie som veľký odborník do msts no viem, že rýchlosť plnenia zásobovacích vzduchojemov a rýchlosť plnenia priebežného potrubia sú v msts dva rozdielne parametre.

Back
Nahoře