Volba rozlišení obrazu u MSTS

Ondra

Začátečník
Train Simulator si užívám už několik let, ale teprve před pár měsíci jsem si pořídil notebook, který má ve všech směrech nádherný širokoúhlý displej. Většina aplikací tedy umí pracovat s jeho rozměry 1280x800, jenže MSTS ne a můžu si zvolit jen 1024x768. Asi každý mi dá za pravdu, že zobrazení mimo nativní rozlišení obrazovky není nikdy nejlepší a bez zubů, navíc černá místa po stranách také nevypadají zrovna nejlépe... Neexistuje náhodou nějaká utilitka na aktivaci jiných rozlišení, než jsou ta v menu hry? Pro grafickou kartu ATi Mobility Radeon X700 používám nejnovější verzi Omega Drivers. Díky za případnou radu.

U mňa MsTS ukazuje aj rozlíšenie 1600X1200 ... ale to je NVidia a ono to je asi od grafiky odvisnuté ... na ATi to asi nad 1024 nepôjde ... neviem, aké majú skúsenosti ostatní ...

A co takhle poupravit spouštěcí parametry a spouštět simulátor v okně? Já si ho takhle spouštím furt a to z několika důvodů. Mimo jiné se tak třeba dostanu pohodlně na hlášky zobrazované v samostatném okně ve středu obrazovky které občas v celoobrazovkovém režimu zůstanou neviditelné - přikryté simulátorem.

Ppoollll napsal:
A co takhle poupravit spouštěcí parametry a spouštět simulátor v okně? Já si ho takhle spouštím furt a to z několika důvodů. Mimo jiné se tak třeba dostanu pohodlně na hlášky zobrazované v samostatném okně ve středu obrazovky které občas v celoobrazovkovém režimu zůstanou neviditelné - přikryté simulátorem.
Na tuto variantu jsem se už před rokem ptal, někdo povídal, že to nejde, Ty jsi mi říkal, že to jde, ale dodnes nevím, jak to udělat. Asi jsme to tenkrát nějak zamluvili.
Ale třeba by Džordž věděl, jak širokohlé formáty doplnit do nastavení MSTS. Ale asi bychom po něm chtěli už příliš :lol:
Tak toto by zaujímalo aj mňa, jak sa dá simulátor dostať do okna. Až to niekto vie, von s tým, nech si nemusím namáhať bunky v tej šedej hmote, čo vypĺňa moju lebku

Parametr pro spuštění MSTS v okně je -vm:w, takže train.exe -vm:w

U mne to ovšem dělá to, že od okraje okna cca 50 bodů z každé strany směrem ke středu okna je pro myš nepřístupná plocha....:-( takže třeba výběr období, počasí a třeba i tlačítko start v MSTS jsou pro mne nedostupné....čím to je nevím....

Nikdy jsem žádné fonty do MSTS nedohrával a v okně pouštím simulátor už přes 2 roky bez jakýchkoliv problémů. Zkus si to na defaultní instalaci.

Díky, díky a ještě jednou díky! Ze všech tipů jsem si nakonec vybral jen anizotropní filtrování, ale rozdíl je doslova do očí bijící! Všechno je mnohem hladší, hezčí, FPS se drží na naprosto stejné úrovni... Čekal jsem drobnou změnu, ale tohle mi doslova vyrazilo dech. Zkusil jsem taky snížit rozlišení na 800x600 a vykompenzovat to AntiAliasingem, jenze to byl otřes... V 1024x768 s anizotropním filtrováním jsem spokojenej jako blecha - už vím, kam chodí lovci krásných screenů na ty uhlazený obrázky, co jsem já u sebe nikdy neviděl ;)

Já už se takhle nějaký čas trápím s 19" LCD, který běhá na optimálním rozlišení 1440x900. Bohužel MSTS nastavím maximálně jen 1024x768.
Karta je NVidia 7600GS. Zobrazení tedy LCD deformuje.
Pro Johnze: Jak si dokázal toho většího rozlišení?

Na mojom noťase (grafika ATI Radeon X1600) sa to robí tam, ako na obrázku. Predpokladám, že catalyst pre stolné PC to bude mať podobné.
položka - Preserve aspect ratio.
ati.gif

Naposled editoval moderátor:
Neviem ako ostatným ale mne sa nedá spustiť MSTS tak aby som mal na okrajoch obrazovky čierne pásy, nejako mi to nevadí ale rád by som vedel ako sa to robí. Používam grafiky ATI a rozlíšenie 1024x768.

Zdravim, Taky pouívám 19" LCD, ale problém mám trochu jinej. Max. rozlišení MSTS je u mě 1280x1024. Když to spustím v 1280x1024 tak je MSTS "sploštělý". Např. 810 je širší než vyšší. Jenže když to spustim v 1024x768 tak je to prostě málo pixelů na moc velkou obrazovku. Obrazovka je SAMSUNG SyncMaster 930BF. Nevim jak s toho. Anizotropní filtrování jsem vyzkoušel, ale nepocítil jsem rozdíl. Jde to nějak vyřešit? Není třeba nějáký příkaz pro rozlišení který chci? :lol:

bob57_cz napsal:
Vitas napsal:
Zdravim, Taky pouívám 19" LCD, ale problém mám trochu jinej. Max. rozlišení MSTS je u mě 1280x1024. Když to spustím v 1280x1024 tak je MSTS "sploštělý". Např. 810 je širší než vyšší. Jenže když to spustim v 1024x768 tak je to prostě málo pixelů na moc velkou obrazovku. Obrazovka je SAMSUNG SyncMaster 930BF. Nevim jak s toho. Anizotropní filtrování jsem vyzkoušel, ale nepocítil jsem rozdíl. Jde to nějak vyřešit? Není třeba nějáký příkaz pro rozlišení který chci? :lol:
Nestačí to spouštět v okně ?

No, nevim, ale je to divný hrát v polovičnim okně co je obrazovka. Leda, že by se dalo okno rpztáhnout- nevim ale jak.

Nechápem čo je za problém, ja mám Samsung SyncMaster930MP čo je normálny 19" monitor stále špičkovej kvality a žiadne sploštenie pri 1280*1024 nepozorujem. AA a AF iba zlepšujú kvalitu zobrazenia detailov a pre MSTS vrelo odporúčam zapnúť.

Není to tak výrazné, le když si přepnu na 1024... tak je rozdíl rozhodně pozorovatelný. Ale MSTS na 1280... hraju.

jackob183 napsal:
Ja mám tiež 19'' LCD a max. rozlíšenie v MSTS je 1024x768. Grafiku mám Nvidia GeForce 7600 GS.

Tak to nevim, já opravdu na 1024x768 hrát nemůžu. Je to hrozně kostrbatý.

Vitas napsal:
jackob183 napsal:
Ja mám tiež 19'' LCD a max. rozlíšenie v MSTS je 1024x768. Grafiku mám Nvidia GeForce 7600 GS.

Tak to nevim, já opravdu na 1024x768 hrát nemůžu. Je to hrozně kostrbatý.
Nuž tak si kvôli MSTS kúp 15 palcový monitor, ten má natívne rozlíšenie 1024x768 a nerozbíja obrazové pixely na susedné bunky. Alebo to hraj na CRT monitore, tam je to jedno.

Back
Nahoře