Volba rozlišení obrazu u MSTS

Vitas napsal:
jackob183 napsal:
Ja mám tiež 19'' LCD a max. rozlíšenie v MSTS je 1024x768. Grafiku mám Nvidia GeForce 7600 GS.

Tak to nevim, já opravdu na 1024x768 hrát nemůžu. Je to hrozně kostrbatý.
Zajímavé,jedu na LCD s rozlišením 1600x1050 (uhlopříčka 20") a nějaké kostrbaté věci tam nevidím...Záleží též na nastavení obrazu přímo v msts.

Petr Novák napsal:
Zajímavé,jedu na LCD s rozlišením 1600x1050 (uhlopříčka 20") a nějaké kostrbaté věci tam nevidím...Záleží též na nastavení obrazu přímo v msts.
Nechcem ťa chytať za slovíčka, ale také rozlíšenie neexistuje. Je buď 1400x1050 u štandarného monitora alebo potom 1680x 1050 u monitora "Wide" SXGA/WSXGA ( alebo 1600x1200 a 1920x1200 u "Wide" na väčších a drahších monitoroch UXGA/WUXGA )
Ináč máš trocha pravdy v tom, že u pohyblivého obrazu nie je tak viditeľné rozmazávanie obrazu pri rozklade na susedné bunky, ako je tomu u statického obrazu ( napr. text, tabuľky, 3ds max a pod. )

ad Tax - máš pravdu,to rozlišení je 1680x1050,nějak jsem nedával pozor,když jsem to rozlišení opisoval... :eek: Ten monitor má poměr stran 16:10

Naposled editoval moderátor:
Takže výsledek je asi takový: u CRT a LCD monitorů s poměrem stran 4:3 není problém se spouštěním msts v celoobrazovkovém režimu ani na vyšších rozlišení. Horší je situace u "wide" LCD. V celoobrazovkovém režimu dochází ke zkreslení (zploštění) scény. Možností je spouštění v okně, ale zde je limit nastavení přímo v MSTS: 1024x768x32. Velikostí okna nelze hýbat (leda změnou rozlišení přímo v msts a to jen směrem dolů).
To samé platí i pro editor, kde je 1024x768 rovněž horní hranice, nemluvě o tom, že v tomto případě je ještě nutný zásah v registrech.
NVidia Control panel v tomto případě moc nepomůže. Změna poměru stran zobrazení je sice možná, ale funguje jen u videovýstupu pro TV a nikoliv u běžného zobrazení. Jiné než nativní rozlišení monitoru sice možné je, ale v případě wide LCD stejně dojde k deformaci scény.

Zmenil som parameter ".../train.exe" -wm:w a nic sa nezmenilo... nabieha stale rovnako. Mám meniť aj niečo ďalšie? Môže to byť Vistou :?:

Kevin napsal:
Zmenil som parameter ".../train.exe" -wm:w a nic sa nezmenilo... nabieha stale rovnako. Mám meniť aj niečo ďalšie? Môže to byť Vistou :?:
Pozor, ten parametr je -vm:w a ne -wm:w

Martens napsal:

Ospravedlňujem sa. Moja chyba. :eek: :? :eek: Ešte prísť na to, ako to nastaviť aj cez Train Store. :compress:

Kevin napsal:
Martens napsal:

Ospravedlňujem sa. Moja chyba. :eek: :? :eek: Ešte prísť na to, ako to nastaviť aj cez Train Store. :compress:
Menu Nástroje-Možnosti-Spouštěcí nastavení MSTS a tam napíšeš -vm:w ( a pokud chceš tak i další parametry).

Martens napsal:
Menu Nástroje-Možnosti-Spouštěcí nastavení MSTS a tam napíšeš -vm:w ( a pokud chceš tak i další parametry).

Nj, už som to tam aj sám nejako našiel. Aj tak dík :wink:

Tak jinak potřeboval bych prosím vás poradit jak nastvavit v MSTS co nejlepší rozlišení?mám notebook o max. rozlišení 1366 x 768!a msts mám na výběr jen 1024 x 768,to bych pochopil že tam vyšší asi nenastavim,ale tu na foru sem četl něco o rozlišení 1024x768 s anizotropním filtrováním,mohli byste mi prosím poradit jak a přes co mám to anizotropní filtrování nastavit?díky

Tak to spouštěj v okně :
"T:\Train Simulator\train.exe" -mem:1024 -vm:w
Je to výhodnější v tom, že při kousnutí simulátoru s chybou se k té chybové hlášce snadno dostaneš bez bloknutí celých "woken".

Podarilo uz se nekomu rozjet rozliseni vetsi nez 1024x768 na grafickych kartach nvidia řady x600 (7600, 8600, 9600) na NTB ??:cry:

h3rd4 napsal:
Podarilo uz se nekomu rozjet rozliseni vetsi nez 1024x768 na grafickych kartach nvidia řady x600 (7600, 8600, 9600) na NTB ??:cry:
Ano, ak máš rozlíšenie monitora 1680x1050 alebo 1920x1200 ... ale také noťasy má sotvakto, to sa totižto v hypráčoch, ale často ani inde za pár šupov spravidla nepredáva.
Bežný komerčný noťas má rozlíšenie 1280x800 pix, v lepšom prípade 1440x900 pix, teda sa musíš uspokojiť s rozlíšením takým, aké ti zožerie obrazovka noťasa, v tomto prípade 1024x768 pix

Tax napsal:
h3rd4 napsal:
Ano, ak máš rozlíšenie monitora 1680x1050 alebo 1920x1200 ... ale také noťasy má sotvakto, to sa totižto v hypráčoch, ale často ani inde za pár šupov spravidla nepredáva.
Bežný komerčný noťas má rozlíšenie 1280x800 pix, v lepšom prípade 1440x900 pix, teda sa musíš uspokojiť s rozlíšením takým, aké ti zožerie obrazovka noťasa, v tomto prípade 1024x768 pix

no mam prave tech zminovanzch 1400x900, takze mam tedy smulu:cry:

ahoj...mam otázku,dostal som nový monitor 22" palcový a mam to teraz také nejaké všetko široke... neda sa to nejako upravit aby som nemal vagony a rušne take roztiahnute ?

n0b0dY napsal:
ahoj...mam otázku,dostal som nový monitor 22" palcový a mam to teraz také nejaké všetko široke... neda sa to nejako upravit aby som nemal vagony a rušne take roztiahnute ?

Odpověď hledej tady http://forum.msts.cz/forumdisplay.php?fid=25

Člověk tady dává rady, jak má nastavit širokoúhlý monitor, aby MSTS měl správný poměr stran, ale když jsem to měl řešit u sebe u monitoru 1920x1200, tak jsem s hrůzou zjistil, že zatržítka pro dodržení poměru stran mám neaktivní šedá. (ATI HD5770) Přitom ten samý monitor na starším PC takový problém neměl.
Nakonec jsem začal kombinovat vše možné, vyzkoušel jsem monitor přs HDMI nebo připojil jiný monitor a nakonec jsem dospěl k závěru, že když snížím rozlišení monitoru, tak se zatržítka aktivují.
Tak hold pokud budu chtít hrát MSTS musím snížit rozlišení o jeden stupínek 16xx , hodnotu zhlavy nevím a už je to vpořádku. Zkusil jsem takto spustit MSTS a vše funguje bez vady na kráse a nemá to vliv na nastavené rozlišení v MSTS. Jen když hru opustím, tak hold musím vrátit rozlišení zpět a vrátit zpět rozmístění ikon, na co naštěstí existují utilitky.
Ale co je tomuto jevu příčinou, netuším. Jestli se někdo trápí s podobným problémem tohle je také řešení.

Ahoj,zkoušejte různé ovladače grafiky,těma to bude,na mým compu to mám vyzkoušený.Dyš nainstaluju ovladač z cd od grafiky,mám msts roztaženej do stran a musím to smršťování 4:3 nastavit na monitoru,ale jakmile původní odvladač přeinstaluju novějším,tak funkci 4:3 na monitoru musím zrušit a už si to řídí ovladač grafiky sám.Mám GeForce,ale předpokládám,že u ATIny to bude nastejno. t.

Zkusím se zeptat. Úvodní obrazovka MSTS a menu je v rozlišení 800x600. Nelze to nějak upravit, aby to rozlišení bylo alespoň 1024x768? Po koupení nové grafické karty Radeon HD 6850 to můj starý LCD nemá rád. Vím, že to lze upravit spouštěním v okně, ale je i jiná cesta? Klidně i přes registry?

Back
Nahoře