Exkurze do depa Brno-Maloměřice

Který termín by vyhoval lépe?

• Během prázdnin

Hlasů: 6 30.0%
  • 6.9

Hlasů: 4 20.0%
  • 13.9

Hlasů: 1 5.0%
  • Vyhovuje mi to kdykoliv

Hlasů: 9 45.0%

• Hlasovalo členů
    20
Do knajpy bych při nenulovém zájmu klidně zašel. Jelikož většina účastníků akci plánuje nejspíš jako jednodenní, tak bych zpět do Prahy vyrazil nejpozději vlakem EC 70 "Antonín Dvořák" s odjezdem z Brna v 20:23 a příjezdem na hlavní v Praze v 23:10.

Ahoj chlapi!

Já dolezu do Haška ve Třebové, takže moc Vás prosím napište mi na číslo 775 091 772 ve kterém voze od lokomotivy sedíte. Myslím, že se tam sejdeme s Alcaponem. Od toho bych prosil, aby se mi ozval na mobil. Já jsem dopoledne spěchal a zapoměl jsem se s ním na icq řádně domluvit. Ještě se chci zeptat, proč mám u sebe 4.-5. tzn. proč obsazuju 2 místa. Já jsem nikoho dalšího nenahlašoval pokud se dobře pamatuju a tudíš jsem nepsal ničí adresu, ale mohl bych ještě někoho sehnat jestli by to nebyl problém. Kdyžtak mi Deterio dej vědět prosímtě na mobil ju, díky moc:D

P.S. z Brna budu muset vyjet v 17.43 EC cosi - Jaroslav Hašek, nejdéle v 18:46 R878. Spíš bych Vás opustil až ve tři čtvrtě na sedum. Se pak dohodneme.

Tak bych si dovolil jako první poděkovat organizátorům za skvělou akci. Deterio odvedl dobrou práci, když dokázal něco takového zorganizovat. Náš průvodce byl vynikající už jen proto, že se v MsTS dobře vyznal.

Poznal jsem další členy fóra, poznal DKV Brno a mnoho dalšího. Těším se na další podobnou akci, nejlépe opět v maloměřickém depu.

Nesmím zapomenout na obrovské poděkování Čoudovi, který měl se mnou hodně trpělivosti. No to na některých místech asi i ostatní :D

Tak ještě jednou díky všem za supr akci

_____

P.S.: Jeli jsme spolu s train.msts domů tím Jadranem. V Brně +15minut, na odjezdu +20minut, mezi níhovskými tunely to s námi cuklo a volnoběhem jsme se 13ti vozy dojely do oblouku za zastávkou Níhov, kde lokomotiva 363 002 zdechla. Celkem jsme do Žďáru dojeli o 2 hodiny déle :)

Tak exkurze do depa Maloměřice se z mého pohledu povedla. Nafotil jsem si červeného ďábla 754066 a posunovací lokomotivu 799. Tak kdo bude chtít na textury či model, ať mě napíše. Takovouhle vstřícnost pracovníků jsem nečekal. Asi největším bavičem tam byl rozhodně Čouda. Dokonce se předvedl jak umí řídit žehličku. Pár fotek je zde: http://karlecj.rajce.idnes.cz už se těším na další akce.

Exkurze byla parádní, Deteriovi patří velké dík za zorganizování.
Heme: Naše cesta zpět do Práglu byla taky veselá, mohla by z toho být i zajímavá aktivita.
Z Brna do Pardubek Špilasem paráda, někde jízda po nesprávné, asi jedna nebo 2 pomalé jízdy. Pro eso byly ty čtyři vagony hračkou. Jenže v Perníkově nám oznámili, že kleknul vlak na Prahu a až do Kolína pojedeme jako osobáček. Odjezd z Pardubic z 1. SK na 1. TK na 40 a volno?!?, ve Svítkově u peronu zhaslá 471.002. Za Přeloučí už se jede po správné. V Kolíně potkáváme Jadrana, který je puštěn před nás a po chvíli se přiřítí ještě IC J. Perner s pomalým Banánem. Jedeme stíhací jízdou za Jadranem. Od Poříčan jízda po 0. TK, Jadran po 2. TK. Jadrana dostihneme v Běchovicích, kde musel zpomalit kvůli průjezdu "Suezem". Následuje souběžná jízda až téměř k Dolním Počernicím, kde uhybá trať k Malešicím. Naštěstí mimořádně zastavíme i v Libni , takže stíhám osobák zpět do Kyjí. Špilas pak míří dál po Novém spojení na hlavní...

Fotky snad brzy.

Já se přidávám, exkurze byly skvělá, naši průvodci neobyčejně vstřícní. Díky Alcaponeho fotkám nelituje, že se mi nechtělo tahat s foťákem. Zejména můj cimrmanovský portrét na fotce 015 se povedl. Uvažuju o tom, že bych jej vyměnil za Gargamela, abychom se nejen v MSTS více přiblížili k realitě.

heme napsal:
Nesmím zapomenout na obrovské poděkování Čoudovi, který měl se mnou hodně trpělivosti.

Neboj kabina bude. Fotky se povedli. Teď ještě mít čas...
Nesmíš taky věřit všemu, co kecám. Ta berta je sice rumpál, ale jinak je fajn.

alcapone napsal:
Asi největším bavičem tam byl rozhodně Čouda.
To je tím, že nejsem normální

Tady máte ty tři společný fotky. Snad se to povedlo a budou líbit. Jsou maličko podexponovaný kuli přepalům

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t34696_bara.jpg[/URL]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t34695_ma.jpg[/URL]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t34694_pita.jpg[/URL]

Jinak akce se mi velice líbila. Ještě prosím někdo dodejte popis, kdo stojí kde. Já si to netroufám tvrdit a ani si nic nepamatuju. Jenom Vokurčáka :D

Čouda napsal:
... To je tím, že nejsem normální ...

Ešteže si sa priznal :D

Čouda napsal:
... Ještě prosím někdo dodejte popis, kdo stojí kde. Já si to netroufám tvrdit a ani si nic nepamatuju. ...

No ja som dokázal z týchto fotiek bezpečne zidentifikovať len Deteria a Alcapona ( tuším tam stojí aj Vašek ) ... Ostatných som doteraz ešte nikdy nevidel, alebo si ich vôbec nepamätám :rolleyes:

Když se kouknete na první fotku, tak na čele stojí mám dojem Heme a train.msts, přesně nevím kdo je z nich kdo. V černým triku a džínách je náš Čouda, v bílé krátké košile klečící Kank, vedle něj by měl být Neonxc pak já a vedle mě náš průvodce. na demnou po pravé straně starší pán je Jiřík TK, v červeném tričku Deteiro, vedle něj VáclavS. Dál te na ostatních.

alcapone - Chyba! Při pohledu na fotku stojím já na levém nárazníku a na pravém stojí "vohryz"!

Ahojte,
taky moc děkuji všem (hlavně organizátorům), bylo to skutečně perfektní a rád jsem vás všechny viděl naživo :) těším se na další akce... :)

Podle fotek jste měli pěknou exkurzi. Na společné fotce je jakýsi Michal, tak pro ty, kdo mě nezná, tak to nejsem já. :D Já jsem ten den shodou okolností v Maloměřicích také byl, ale trochu dříve - projížděl jsem Dvořákem do Vídně.:salut:

Nazdar!

Sic to nemá s "majlontem" nic společnýho, ale musím se s Vámi o to podělit. Býtlsák zde z fora nastoupil na VDA v České Třebové, takže už taky není normální. Včéra mě honil po intru s pumpičkou na kolo a tak jsem mu ji vzal a daroval nějakýmu druhákovi. Nevím jestli ji získal zpátky. každopádně Vám sem udělám ještě fotku jak vypadá :D

heme napsal:
P.S.: Jeli jsme spolu s train.msts domů tím Jadranem. V Brně +15minut, na odjezdu +20minut, mezi níhovskými tunely to s námi cuklo a volnoběhem jsme se 13ti vozy dojely do oblouku za zastávkou Níhov, kde lokomotiva 363 002 zdechla. Celkem jsme do Žďáru dojeli o 2 hodiny déle :)

Tak tak. Člověk stojí v klidu na chodbičce třetího vozu od lokomotivy, kouká na Porta Coeli a vzpomíná na krásné chvíle na Žernůvce, později se ozve "praštění", což bych tipoval na hlavní jistič (kolegové - profíci prominou), pak podruhé, potřetí, počtvrté... Dým se valí z lokomotivy, kolem spousta lidí, stroj se opět rozjíždí rychlostí, kterou by nás předehnal jen trochu rychlejší šnek a po půl hodině a patnácti metrech opět dým z pod 363 002. Stojíme jako jisté zrezlé předměty kruhového průřezu. Dojede lamina, popoveze nás kousek dál do stanice, tam zase stojíme, jelikož oba stroje mizí samy za horizontem, přijede od Brna eso a pohodlnou jízdou s pouhými 120 minutami zpoždění fičíme ku Praze. Já to ovšem zabalil v Kutné Hoře

Taktéž bych se chtěl připojit k poděkování za skvělou akci, hlavně Deteriovi, ale i všem ostatním. Není nad to, když jde člověk do depa legálně;)

Ronoath napsal:
Tak tak. Člověk stojí v klidu na chodbičce třetího vozu od lokomotivy, kouká na Porta Coeli...

Ahoj, no to kdybych věděl, mohli jsme jet spolu. Nevěděl jsem, že pojede ještě někdo Jadranem. Podle K-Reportu to byl Trakční motor.

Heme

lamák roanath

Ronoath napsal:
....hlavní jistič (kolegové - profíci prominou)

Nejsem si jist, jestli se můžeš považovat za profesionála, když neovládáš základní terminologii.
Já ti poradím. Šlo o hlavní vypínač.

Back
Nahoře