854 014-8 Alenka a 854 029-6 Kristýnka

Ahoj, stáhl jsem si od Vrbama 854+054+954 a mám následující problém : .exe soubor CD_854_054_954_model2 spustit lze, ale při pokusu spuštění souboru CD_854_054_954_model1 mi to nahlásí : ''The setup files are corrupted. Please obtain a new copy of the program.'' Mohl bych tedy poprosit někoho, aby mi někam nahrál funkční soubory (stačí ten, který mi vyhazuje chybu)? Případně radu, co s tím. Moc děkuji.

Čau. A mám zase další přihlouplý nováčkovský dotaz. Když jsem viděl, jak krásně tady hodnostíte tento model, rozdhodl jsem se, že si ho stáhnu. Normálně jsem to všechno pomocí instalátoru nainstaloval (včetně zvuků a kabiny) a chtěl si ho ve hře spustit (na původní trati, stahuju zatím jen vozy)). Hra se načetla asi do půlky, a začalo to házet tyto hlášky:
"Nelze najít SMS soubor
soubor: ../../Zvuky/Vozy/CDvuzOs4nEx.sms" a "Selhalo vytvoření kabiny"

Bude to opět asi triviální, omlovám se za zamořování této diskuze tímto dotazem...

Otevři si v poznámkovém bloku všechny wagy v dané složce a "Zvuky" nahraď "common.snd". To samé ve všech eng "Zvuky/loko_motor" nahraď "common.snd/sndMlok".

V engu také musíš upravit směrování na kabinu. "kabiny/loko_motor/cab854" uprav na "common.cab/cab854"

Nejsem si jist, co přesně je v původních eng/wag, ale určitě budeš vědět, co máš jak upravit.

Chyba při vytváření obrazu kabiny

Dobrý den ,
Dnes sem so stáhl modely od http://vrbam.wz.cz/msts/view.php?co=CD_854_054_954&lg=cz a stahl sem si je sem vším co je nabízeno po instalaci všeho jsme si nahodil kabinu a nasitaloval zvuky v cvf souborech sem si navedl cestu do kabin :
854
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0h0t______

Tr_CabViewFile (
CabViewType ( 2 )
CabViewFile ( ../../TRAINS/TRAINSET/CD_854_054_954/854_cab.ace )
CabViewWindow ( 0 0 640 480 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 0.9 3.0 10.4 )
Direction ( 20 3 0 )
CabViewFile ( ../../TRAINS/TRAINSET/CD_854_054_954/853_left.ace )
CabViewWindow ( 0 0 640 640 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 1.2 2.8 11 )
Direction ( -3 -65 0 )
CabViewFile ( ../../TRAINS/TRAINSET/CD_854_054_954/853_right.ace )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 1 2.8 11.1 )
Direction ( 0 72 25 )
EngineData ( CD854014 )
CabViewControls ( 9
a pak sem stím dal nic nedělal....
854rv
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0h0t______

Tr_CabViewFile (
CabViewType ( 2 )
CabViewFile ( ../../TRAINS/TRAINSET/CD_854_054_954/854cab.ace )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 0.9 3.0 10.4 )
Direction ( 20 3 0 )
CabViewFile ( ../../TRAINS/TRAINSET/CD_854_054_954/853left.ace )
CabViewWindow ( 0 0 640 640 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 1.2 2.8 11 )
Direction ( -3 -65 0 )
CabViewFile ( ../../TRAINS/TRAINSET/CD_854_054_954/853right.ace )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 1 2.8 11.1 )
Direction ( 0 72 25 )
EngineData ( CD854014 )
CabViewControls ( 9
a stím se pak dále taky nic nedělal ...
ale při spustění hry a nasledné vybrání vlaku mi to vyhodí chybu selhalo vytváření obrazu kabiny :/ Prosím o radu děkuji :rolleyes:

Boha, co kdyby ses koukl do engu, kde ta kabina má být. Teď sis v tom udělal totalní maglajs, tak si to smaž a znovu nainstaluj.
Cestu kabiny přepisuješ v engu. Nebo nejlépe tu kabinu dej tam kde má být.

Já se omlouvám. Já sem uplný začatečník , studuji doprvní školu zaměřenou na praci s dráhou tak sem si chtěl jen takhle udělat radost :) Jen problém je v tom že je tam tak 20 těch eng souboru :/ Takže do všech se mám kouknout ?

global07 napsal:
Já se omlouvám. Já sem uplný začatečník , studuji doprvní školu zaměřenou na praci s dráhou tak sem si chtěl jen takhle udělat radost :) Jen problém je v tom že je tam tak 20 těch eng souboru :/ Takže do všech se mám kouknout ?

Stačí jeden, a teď máš dvě možnosti. Buď si nainstaluj kabinu jak eng říká, nebo si kabinu dej do common.cab (podle TBP) a přepiš ve všech eng souborech cestu k ní. To samé se zvukem. Jen u zvuku ovšem máš místo .cvf, soubory .sms a máš tam dva (XXXeng.sms z venku a XXXcab.sms z kabiny)

prolam napsal:
global07 napsal:

Stačí jeden, a teď máš dvě možnosti. Buď si nainstaluj kabinu jak eng říká, nebo si kabinu dej do common.cab (podle TBP) a přepiš ve všech eng souborech cestu k ní. To samé se zvukem. Jen u zvuku ovšem máš místo .cvf, soubory .sms a máš tam dva (XXXeng.sms z venku a XXXcab.sms z kabiny)

Odstranil jsem všehcny věci k 854 a pak jsme to nahral zpět, dále jsme otevřel soubor eng kde je napsáno CabView ( "../../common.cab/cab854/854217.cvf" )
tak jsem vytvořil složku cammon.cab vložil jsem do ni složku cab854 a pak všehchno ze staženého souboru 854cab a stejným způsobem i zvuky a tejně mi to písne chybičku ze zobrazováním kabiny co pak dělám špatně :( Omlouvám se ale jsem začatečník takže pokud jsem něco udělal špatně tak to hned napiště :)

global07 napsal:
"tak jsem vytvořil složku cammon.cab"

Vytvořil? Kde? Ale co si nenapsal, je jestli používáš Trainset BP. Jelikož common.cab i common.snd by měly dle TBP být ve složce TRAINSET.

No mám zakoupenou trať Bratislava-Praha a také naistalovanou ale ve složce trainset neni složka .cab a ani .snd a proto sem ji tam vytvořil. Ale i po přepsání všech složek .eng ne cestu ke zvukům a kabinkám to nejde :/ Tak já už važně nevím co stím ? Nemohl by mi to někdo udělat přes Teamvierver přes vzdálené ovladaní PC ? Děkuji za jakou koli odpověd. Nevím kde je chyba teda :/

Tak jo :) Super už to jede jen je problém že to spadne když chci dát pohled čislo 2 jakože pohled ze všech stran :/

Ahoj,
četl jsem si jak je ta souprava dobrá tak jsem si taky stáhnul a nainstaloval jsem si zvuky chování modeli.
Vždy když to zapnu tak vše jede dokud nezapnu pohled zvenku.
Nevím jestli to je tím že mám verzi bp 80 nebo že je tam nějaká chyba
Díky za odpovědi

Tak na to ti odpovím přesně. Tím, že máš verzi tratě BP80, to rozhodně není protože jestli ti to funguje s ostatními modely, tak v tom chyba nebude. Vzhledem k tomu, že ti to padá, tak tam nějaká chyba bude, ale kde to už ti nedokážu říct. Možná nemáš vypnuté stíny, ale nevím jak je k tomu zrovna tento model náchylný. Všeobecně platí, že pokud máš MSTS nainstalované podle desatera a nehýbal jsi se soubory se kterými si neměl, MSTS funguje. Takže zkus vše nastavit podle desatera, reinstaluj model a ozvi se, zda to zafungovalo.

Back
Nahoře