854 014-8 Alenka a 854 029-6 Kristýnka

mikul napsal:
Ahoj,
četl jsem si jak je ta souprava dobrá tak jsem si taky stáhnul a nainstaloval jsem si zvuky chování modeli.
Vždy když to zapnu tak vše jede dokud nezapnu pohled zvenku.
Nevím jestli to je tím že mám verzi bp 80 nebo že je tam nějaká chyba
Díky za odpovědi

Zdravím.
Opět ty stíny v nastavení. :)
Mirek

Dobrý večer, chtěl bych poprosit nějakou dobrou duši, jestli by mi nemohla poslat soubory chování k těmto vozům. Předem děkuji za kladnou odpověď.

Nahrál jsem si model 854 ze stránky http://trainset.simtrains.eu/cou_vozidla.php?id=cou_motvozy + kabinu. Vše hned fungovalo jak má. Jen by mě zajímalo jestli chování brzd je korektní.

Neexistuje tam totiž nic jako "lap" "neutral" atd. Prostě buď jízda, nebo plním válce horem dolem. Je to vlastnost, nebo chyba?
Brždění je pak poněkud tristní. Budˇhrnu vzduch do válců, nebo ho vypouštím, abych je úplně nezablokoval. Jako cestující bych asi blil po prvních 2 zastávkách.

Plus je nějaký atribut, který určuje co vše se dá nastavit. Prostě, že bych si tam případně mohl tu pozici doplnit přestože by to bylo třeba i proti skutečnosti.

Děkuji za námět.

Musí se zabrzdit (plnění) a hned o jednu polohu zpět (neutrál). Pokud brzdím málo, opět plnení a zase zpět. :-)

Já se fakt omlouvám, ale asi jsem někde chyběl.:oops:
Jsem v poloze Jízda.
Pokud zmáčknu § začne to brzdit. Pokud klepnu ů vrátím se do polohy Jízda a toto bez rozdílu rychlostí překlapávání.
Možná je odpověď v pojmu zabrzdit (plnění), co se tím myslí?
Díky za snahu.:rolleyes:

Zběžně jsem kouknul do engů, brzdiče jsou zde definované správně, tj.

poloha Odbrzdění, poloha Jízdní, poloha Brzdění, poloha Rychločinného brzdění,

v MSTS terminologii:

poloha Jízda, poloha Nastaveno, poloha Závěrná poloha.

Takže první otázka - nejezdíš náhodou pod OR?

Když odmyslíme, že v msts jsou na 854 brzdy prachmizerně mimo realitu (tj. ve skutečnosti víceméně "přebrzděné" 854, proti nanicovatě brzdícím 854 v msts), tak mě napadá, nemáš náhodou zaškrtnutou volbu "snadné ovládání", nebo tak nějak se tomu v nastavení msts nadává? Po tomto se většina strojů nechová vůbec jak má.

Back
Nahoře