854 014-8 Alenka a 854 029-6 Kristýnka

Vrbam napsal:
Petr Novák napsal:
Jen malá poznámka ke spřáhlům - pokud si chcete nechat 80cm,tak opravte délku modelu na rovných 24m,to,co je v nyní v engu,je na 30cm,tj těch 24,2m.Rovněž tak nezapomeňte opravit rozměr v *sd souboru.Jinak opravu perfektní model,snad Vrbam časem udělá i vnitřní pohled.
Moc bych se v tech sprahlech nevrtal, pak se ti treba bodou 2 hydry prolinat naraznikama.
Je to řádně otestováno jak na dvojici hyder,tak i na sestavě 854 + Btn +Btn +Btn +854rv.Použil jsem ty modely s otevřenými zadními dveřmi a perfektně sedí ty gumové návalky mezi vozy.Je to realistická sestava a musím říci,že ty zadní otevřené přechodové dveře byl velice dobrý nápad...

Naposled editoval moderátor:
Jeste poznamka ENG soubory modelu 854 nejsou tvoreny pro nastaveni vyzadujici MSTS Bin.

VáclavS napsal:
Mám výhrady k ovládání a ke zvukům: Jak mám poznat, mám-li zabržděno nebo odbržděno, když se mi nezobrazují brzdy. Zvuky od Jacka jsou příliž hlasité a nepříliž dobře nastavené, spíš se hodí zvuky od 853.
K ovládání - stačí do cvf. neanimované kabiny přidat odstavce kontroléru bez odkazu na *.ace (který není) a bude se to zobrazovat
Ke zvukům - u všech sms nastavuju hlasitost pokud možno na 1.0, je pak dost divné, když mě míjí jiný vlak a je hlasitější než ovládaný. Zvuky 854 nejsou hlasité, ale zvenku moc tiché - s tím nic nenadělám už tak jsou na max. Chce to kvalitní nahrávku. Nebo "zrob" lepší zvuky.

Jacek napsal:
K ovládání - stačí do cvf. neanimované kabiny přidat odstavce kontroléru bez odkazu na *.ace (který není) a bude se to zobrazovat.
Lepší je tam dát odkaz na univerzální un.ace, odstraní se tím další případný problém občas se objevující.

bob57_cz napsal:
Jacek napsal:
K ovládání - stačí do cvf. neanimované kabiny přidat odstavce kontroléru bez odkazu na *.ace (který není) a bude se to zobrazovat.
Lepší je tam dát odkaz na univerzální un.ace, odstraní se tím další případný problém občas se objevující.
tak tak, psal jsem to tu už dříve, že ve starších verzích ( a nevím, jestli i v té 1.6) MSTS Bin nesnáší, když je tam prvek, vyžadující ace a nemá ho přiřazené.....pak to padá

Výborná práce.;

Vrbame stráááááááášně moc pěknej model.
Opravdu se na tomto modelu těžko najde chyba, ale já jsem jednu malou přece jen objevil. Nevím jak ostatním, ale mě v noci nesvítí interiér. Nevím zda by to šlo nějak opravit? Já myslím že by to byla docela škoda, protože ten model je opravdu nádhernej.
Patří ti velké uznání

P.S. Pánové omlouvám se za tu kabinu je to opravdu hrůza !!!!!!!

Zdravim všechny, sem tak trochu nováček a mám jeden problém. chtěl bych si do hry dát 854 ale když to nakopíruju tam kam mám, tak se mi to ve hře neukáže. Nevim kam přesně mám nakopírovat zvuky a kabinu, prosím o radu, díky moc za odpověd

mirous napsal:
Zdravim všechny, sem tak trochu nováček a mám jeden problém. chtěl bych si do hry dát 854 ale když to nakopíruju tam kam mám, tak se mi to ve hře neukáže. Nevim kam přesně mám nakopírovat zvuky a kabinu, prosím o radu, díky moc za odpověd

Složku CD_854_954 do Trainsetu.Složku si otevři a je nutné vybrat nastavení buď pro 30 cm nebo 80cm a do CD_854_954 přidat.
Jako začátečníkovi bych Ti doporučil spíše variantu na 30 cm(až blíže pronikneš do tajů msts můžeš zvolit i 80 cm,ale doporučuji se nejdříve s těmito rozměry seznámit).To jaký rozměr budeš preferovat je na Tobě.
Pro bezproblémový chod je nutné vlastnit kabinu pro motorové vozy řady 853(kabina na 854 prozatím neexistuje).V engu jsou na tuto kabinu odkazy.Taktéž zvuky pro 854 si stáhni na adrese http://www.modely-tt.wz.cz u Jacka.
Kde musí být zvuky a kabina poznáš dle odkazu v engu.
NAKONEC JE NUTNÉ SESTAVIT CONSIST(TŘEBA POMOCÍ CONBUILDERU)S TÍMTO MOTORÁKEM.BEZ CON SOUBORU SE TI V NABÍDCE NEOBJEVÍ.

mirous napsal:
Kabiny a zvuky kopíruješ tak, jak jsou v archivu zabalené, do ničeho nehrabeš.
Aby se loko objevilo v simulátoru tak si musíš vytvořit tzv. consist, což je vlastně definice soupravy...

Jak na to najdeš v sekci FAQ, kde jsou určitě i další odpovědi na další otázky, které tě třeba napadnou
odkaz zde http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?forums/25/

Jak pise T musis si zvolit nastaveni sprahel jsou to ty slozky 30cm nebo 80cm, pak presunes soubory pouze z jednoho adresare do te slozky CD_854_954, pak se i objevi Activity editoru nebo ConBuilder apod., vytvoris soupravu a jedes.

Preji mnoho zabavy.

Děkuji za tak rychlou odpověd, myslim že složku CD_854_954 jsem nakopíroval správně. Co se týká spřáhel, vybral jsem si 30cm a obsah té složky jsem nakopíroval do CD_854_954 - doufám že je to správně, vytvoření CONSIST jsem se už naučil takže to mám taky. Ale stále mám problém se zvuky a kabinou. Všechno jsem stahoval přes stránku 854foto.net. Stáhnul jsem si zvuky. V archivu byla složka ZVUKY/loko_motor/854. Tak kam to mám vlastně nakopírovat, mám v tom strašnej guláš. Úplně stejné je to s kabinou jen místo složky ZVUKY je složka Kabiny.

mirous napsal:
Děkuji za tak rychlou odpověd, myslim že složku CD_854_954 jsem nakopíroval správně. Co se týká spřáhel, vybral jsem si 30cm a obsah té složky jsem nakopíroval do CD_854_954 - doufám že je to správně, vytvoření CONSIST jsem se už naučil takže to mám taky. Ale stále mám problém se zvuky a kabinou. Všechno jsem stahoval přes stránku 854foto.net. Stáhnul jsem si zvuky. V archivu byla složka ZVUKY/loko_motor/854. Tak kam to mám vlastně nakopírovat, mám v tom strašnej guláš. Úplně stejné je to s kabinou jen místo složky ZVUKY je složka Kabiny.
Takze mas slozku CD_854_954 , ze stranky http://jacek-msts.ic.cz/paginy/zvuky.htm mas zvuky, ty si das do slozky ZVUKY/loko_motor/854, takze budou na stejne urovni, cili ty budes mit ve slozce TRAINS/TRAINSET slozky:
CD_854_954
KABINY
ZVUKY

PS: Pokud rozbalis ten archiv rovnou do slozky TRAINSET, tak se ti ta slozka kabiny vytvori sama.

Model je ozaj podarený. Akurát ma trápi ovládanie vlakovej brzdy - nedá sa ovládať. Je to zámer, alebo chyba ?

Robo napsal:
Model je ozaj podarený. Akurát ma trápi ovládanie vlakovej brzdy - nedá sa ovládať. Je to zámer, alebo chyba ?
Problem je s kabinou, jinak ovladani hydry je realne.

Robo napsal:
Vrbam napsal:
Robo napsal:
Problem je s kabinou, jinak ovladani hydry je realne.
Cab som nalinkoval na 853, žeby bol hákeľ v nej ?
Problem je v tom, ze ty hlasky co dela neukazuje. Uvidime poptam se.
Musis si to pamatovat, 0% vykon pak lehce A a na dalsi to uz zacina tlakovat a na dalsi A je rychlobrzda. Zatim nic jineho neni.

Jedine si tam nacpi kabinu z 843, sam nad tim uvazuju.

Back
Nahoře