Repainty Čouda a Jonáš archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Repainty Čouda a Jonáš

Práce kvapná, málo platná - opravím hned jak to půjde. Na druhou stranu, je tam obrázek, podle toho je loko snad k poznání :)

Čouda napsal:
Štěpán_mf napsal:
A máš na to autorský práva?

Jen se nezblázni

Ještě ke skinu 121.083 a k tomu, že Čoudovi vadí, že nepoužívám jakousi normu TBP.Stejný příspěvek je i v jiném vláknu, takže pokud jste to již četli, neunavujte se. Zaprvé jsem nikde neviděl, že by jakási "norma TBP" vyšla v tisku a byla závazná popř. nutně vyžadovaná. Zadruhé, pokud mám textury a,b,c,d,e nechápu smysl přeznačení na e,d,a,c,b, protože o tom ani "normaTBP" nehovoří. Zatřetí, nevšiml jsem si, že by Čouda třeba názvy textur u brejlovců různě zaměňoval stejným způsobem jako to udělal u 121.083, dokonce klidně nechá textury pojmenované okno.ace a strojvd.ace (sic!). (Je tento název vůbec povolen normou TBP ???) Navíc, název textur nemá vliv na funkci. Takže asi tolik. A pokud nechce Čouda skiny zveřejňovat, nemusí je zveřejňovat. Stejně bych já mohl začít vyhrožovat, že protože si dělá trhací kalendář z mého požadavku nezasahovat do .s souboru přestanu zveřejňovat svoje modely. I toto zbytečné a svévolné přeznačování je důvod, proč chci zveřejňovat i cizí skiny výhradně u sebe na stránkách. V zahraničí to například řeší tak, že modelář pošle přímo upravený .s soubor a ty musíš svoje textury pojmenovat podle něho.

Naposled editoval moderátor:

Co zase začínáte? Já rejpal kvůli tej písničce, autorský práva o modelech a jejich skinorání jsem neřešil. Tak se omlouvám těm, kteří tenhle OT nepochopili.

Naposled editoval moderátor:

Já sem nic nezaměnil. Pouze jsem vyměnil 1 za A 2 za B atd. nemůžu za to, že to máš v .s souboru tak divně naflákaný.

Čouda napsal:
Já sem nic nezaměnil. Pouze jsem vyměnil 1 za A 2 za B atd. nemůžu za to, že to máš v .s souboru tak divně naflákaný.

Tvoj jediný problém je, že nerozmýšľaš pri písaní. Keby si slovné spojenie divně naflákaný vymenil za divne definovaný už by to celé malo iný význam. Takto je to zase len hanenie autora.

Kdybych nebyl osočen za něco, co jsem neudělal, tak potom ano, potom bych jednal slušně.

Až budu chtít hanit autora tak o něm napíšu, že je vůl, což jsem zatím neudělal, takže klídek.

Krom toho byste si všichni měli uvědomit, že je na mé vůli jestli vydám ty stroje nebo ne. Z toho plyne důsledek, že po stažení aktivit od Martina budete muset měnit ještě více vozidel a spousta Vám jich bude chybět. To je to co nechci. Pokud to ovšem zajde daleko, tak budu modely vydávat u sebe, s poznámkou, kdo vymodeloval, ve značení v normě TBP a zvuky a kabninu budu směřovat dle TBP. nějaký podmínky, jakože se nesmí změnit značení modelu, když se ukázalo jako naprosto nevhodné, nevhodné už jenom kuli tomu, že 95% uživatelů používá značení TBP. Jenomže to furt musí být někde "bílý vrány" a něco kazit nebo do něčeho rejpat.
S Pikkem jsme se teda "dohodli" on to byl teda diktát, že pokud budu chtít nechat vydat skiny na jeho stroje, tak budou u něho s jeho značením, které nevyhovuje normě. Co naplat souhlasil jsem, ale lidi z loko.boletice co nevidět přejdou na jednotný značení a potom si vyměňujte do aleluja.

Komu to vyměńování vadí, tak si poděkujte těm "aktivním" , kteří si myslí, že vytvořením svého způsobu ladění vytvoří pořádek. Argument, že to taky funguje je zcela lichý a podřadný.

Pokud to ovšem zajde daleko, tak budu modely vydávat u sebe, s poznámkou, kdo vymodeloval, ve značení v normě TBP a zvuky a kabninu budu směřovat dle TBP.

Pokial to dojde tak daleko ako pises ,tak si najskor ty uvedom, ze nebudes mat co vydavat, lebo modely nebudu. Vlastne budu. Pre uzky okruh ludi.Ty by si si mal hlavne uvedomit ze skinujes nieco co si nevytvoril a ze nie ty si ten kto diktuje podmienky. Ak chces diktovat podmienky tak si na to budes musiet vytvorit vlastne modely...Tam si mozes urcit co a ako ma vyzerat a ako sa to ma volat.....Az doteraz som chcel Res vydat podla normy TBP. Vdaka tvojmu genialnemu pristupu to tak nebude...S tym neustalim hustenim, ze co ako ma vyzerat si mi to znacenie sprotivil....(doteraz som totiz posledne veci znacil podla TBP......uz nebudem.)

p.s : Zbynku mas to tazke.Pan Couda ti zo svojim pristupom dost kazi dlhorocnu snahu.

dem napsal:
...Az doteraz som chcel Res vydat podla normy TBP. Vdaka tvojmu genialnemu pristupu to tak nebude...

Když jste všichni slaboši a nejste schopní si prosadit svoji tak se nedivte. Když něco chci, tak se o to musím snažit a s oponenty zatočit. Jenže ty už nevíš coby, tak začináš dělat naschvály.

dem napsal:
S tym neustalim hustenim, ze co ako ma vyzerat si mi to znacenie sprotivil....(doteraz som totiz posledne veci znacil podla TBP......uz nebudem.)

p.s : Zbynku mas to tazke.Pan Couda ti zo svojim pristupom dost kazi dlhorocnu snahu.

Zbyňkovi nic nekazím. Normu vymyslel Ppoollll. Dále Zbyněk pouze většinu trainsetu udělal dle normy a sjednotil tlaky apod.
Normu tady kazíš ty těma debilníma kecama. A pokud se nemýlím, tak jsem se tě na nic neptal, tak buď ticho, buď rád že dejcháš, ty buď rád, že vůbec seš.

P.S. RES bych rád, ale klidně se bez něho obejdu. Jednou ho už máme.

Vopravdu, když se už konečně někdo snaží něco prosadit je udupán a k tomu udupávači budou z trucu rozhazovat normu. Tohle je jeden z důvodů, proč si předělat trainset. Odpadne vyměňování, všechno bude v pohodě a bude klid. Doplnit pár vozidel - přeznačit + vyměnit engy není problém.

Když jste všichni slaboši a nejste schopní si prosadit svoji tak se nedivte. Když něco chci, tak se o to musím snažit a s oponenty zatočit. Jenže ty už nevíš coby, tak začináš dělat naschvály
.

To mi silne pripomina heslo v jednej piesni....Porucime vetru desti.....Si jasny Couda.

Jenže ty už nevíš coby, tak začináš dělat naschvály

To je vysledok toho tvojho zatocenia. No proste mozes sa tesit. Zatocil si so mnou. :D

p.s: Okrem toho okamzite na svojej stranke zmen tu piesen neznesiem pocuvat tie hovadiny ked idem na tvoju stranku. Okrem toho ten tvoj system na vzor Ppoolla zmen. Nepaci sa mi to.:!::!:

Čoudo, normu nevymyslel Ppoollll, on měl jinou variantu značení, ale norma v ladění, to je z jeho kolektivu.
Značení se dohodlo na 1. slezině, vycházelo se trochu z mého, co jsem tenkrát rozšířil mezi ostatních na svém CD se svou tratí. Na jmenované slezině se vše rozpitvalo, vyslechly se návrhy protistrany (Ppoolll a spol) a pak se jen hlasovalo a každý svůj názor musel zdůvodnit. Tedy celkem demokratické rozhodování. Akceptovaly se připomínky a vznikla norma. Jelikož Hynďa nečtě noviny, tak o tom neví, ale kdo nevydává modely nebo skiny, toho to nemusí zajímat. :D
Už jsem napsal v jiném vláknu, že velcí a nejstarší modeláři Tax a Pikku už vyrobili tolik vozidel, že by jim neměl nikdo vyčítat, že mají normu značení svou. Podstatná je kompatibilita a možná i chápu, proč tito pánové chtějí, aby skiny na jejich modely byly v jejich značení. Autor modelu na tohle má plné právo.
Mě jen těší, že většina modelářů a skinařů normy ctí a tím je složka trainset přehledná. A s takovým prostředím se pak i dál dobře pracuje.

Zbyněk Šemora napsal:
...Jelikož Hynďa nečtě noviny, tak o tom neví, ...
Zbyňku, samozřejmě o tom vím. Reagoval jsem jen na to, že Čouda tady prezentuje normu jako něco co se nesmí porušovat a kdo poruší je "out" a musí se převychovat.

Pro Dema: písničku nezměním, nemáš úctu k umělci.

Pro hynďu: ty to nekomentuj a raději přilož ruku k dílu. Můžeš sjednotit názvy osobních vozů a odkazy na zvuky, na oplátku ti pošlu předělaný elektriky + doplnění celkem dosti strojů. To je dobrá nabídka ne?

Čouda napsal:
Můžeš sjednotit názvy osobních vozů a odkazy na zvuky, na oplátku ti pošlu předělaný elektriky + doplnění celkem dosti strojů. To je dobrá nabídka ne?
Čoudo, nabídka je to pěkná, díky ale musim ji odmítnout. Sám mám práce dost s tratí.

Čouda napsal:
Pro Dema: písničku nezměním, nemáš úctu k umělci.

No vidis. Pochopil si to spravne.. :) . Je za tym clovek. Skladatel...Ide o uctu k autorovi. Presne ako v MSTS. Aj tu je za kazdym modelom clovek, autor a tiez ide o uctu. Aj ked nieco nie je podla mojho v kusu aj tak ide o uctu k autorovi. A jednym z moznych sposobov je respektovat readme.

Inak myslim, ze teraz si ma presvedcil o tom, ze tebe je to uplne jasne a ze to co robis robis zamerne....

Gratuluju DEM. Tvoje poslední věta je pravdivá. Opravdu dělám všecko s nějakým záměrem. Většinu věcí ode mně bys měl brát s nadsázkou. Musíš mít na to cit. Jenže jako jednotnej trainset je dobrá věc, jenomže to někteří nepochopili. Já si to udělám sám podle sebe a mám klid. Vidím, že se tady se všema nikdo nedohodne a nezbyde nic jinýho než soukromničit.

Čoudo, proč nad tím prostě nemávneš rukou jako třeba já. Jednou jsem se zeptal na to proč soubory k modelům určitých autorů musí mít nějaká jiná jména, že by bylo výhodnější pro všechny aby měli ve složkách jednotu a tím přehled. Bylo mi řečeno to, že autor si může nastavit podmínky svých práv, což je pravda. A pořád je pravda, že lepší něco, než nic. To znamená ale ve všech případech. Jak lepší skiny od tebe veřejně, tak lepší třeba Pikkovi modely veřejně s netypizovaným označením. Nemyslíš?

Nech to být, protože ač je to všechno možná na hlavu postavený, tak nezbývá než to respektovat. A tím, že se to bude hrotit se akorát dojde k opačnému cíli. A nebo to vyšumí, všichni budou naštvaní a stejně nikdo ničeho nedosáhne. Tahle debata podle mě není potřeba. Kámo ber to jak ber a vydávej dál. Uvědom si, že jsou lidi, kteří by ti rádi v tomhle tady vyjádřili podporu, ale po některých dost tvrdých řečích už to radši nedělají, protože nechtějí být v jednom pytli s někým, kdo jedná hrubě. Fakt by tě tady trošku hájil i někdo jiný než já, kdybys byl trošku víc v klidu a snažil se respektovat a jednat...

Ani vlastně nevím proč a jak tahle debata zas vznikla... ach jo :(

Čouda napsal:
Jenže jako jednotnej trainset je dobrá věc, jenomže to někteří nepochopili. Já si to udělám sám podle sebe a mám klid.
Tak nevím, kdo to nepochopil. Před časem jsem si od Tebe stáhl aktivitu Pn vlaku a v consistech jsem měl 450 chyb, protože snad každé vozidlo máš v jiné složce než TBP :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře