Repainty Čouda a Jonáš archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Repainty Čouda a Jonáš

No vidíš, to sem ani nevěděl.
Jinak děkuju za fotky.

Naposled editoval moderátor:

Čouda napsal:
Ještě k tomu mýmu výroku, myslel sem to víceméně ze srandy, ale mě se líbí, když každá mašina má svoje stanoviště, tak se podle toho taky řídím. Šak je to taky vidět.

Ještě ke ke kabinám. Jistě ste si všimli, že sou focený jaksi z blbého úhlu a škvíry mezi plechy nesedí úplně podle perspektivy bo jak se to jmenuje. Je to bohužel dané tím, že stroje mají debilní židli, která je přišroubovaná napevno a já sem byl rád, že sem se tam s tím foťákem vůbec takhle dostal.

754ky by už měli být v pořádku 162ka nulka má asi taky tuhle blbou židli. Uvidíme...
Mirku a co myslíš, že byla tahle parafráze .... :D z toho si totiž nic jiného než píííííp dělat nejde :D

K tomu focení a to nešlo nafotit ten front z jedné strany sesle a pak z druhé a poskládat to - nebo poštelovat stativ tak, aby byl rozdíl mezi oběma snímky co nejmenší? Ten posuv by nemusel být až tak drastický....a kdyby to nešlo, tak by to šlo určitě srovnat v editoru..... ty šroubovací křesla máš na mysli takové ty sklápěcí směrem k pultu?

Jo jo přesně tak ty sklápěcí směrem k pultu. Ono tam je na to hrozně málo místa. No příště to zkusíme trošku poštelovat a uvidíme.

Čouda - Jasně, rozumím ti, že to nejezdí na stavu stanoviště :) To je to stejný, že na GŘtu si myslí, že na Najbrt ty mašiny budou spolehlivější a místo oprav uvnitř lokomotiv utrácejí miliony za lak.

Znám to od našich brněnských čtverek. Taková 754 046-1 "byla" jedním z největších tahounů Brna. Říkám byla, protože dnes stojí v CZ LOKU a přijde jak o motor, tak o senazační nátěr. Ona byla příkladem toho, že podle zevnějšku stroj nepoznáš. Motoricky byla fakt dobrá. 1200 otáček v kopcích u Nedvědice (když tam byla pomalá jízda 10km/h a musel jsi tu soupravu prostě rozjet na těch 50km/h) a jájsem uchcával do trenek :-D Je pravda, že poslední půl rok (né-li déle) už jí válce moc netěsnily a byl z ní cejtit olej a bílej kouř). Kde jsou ty časy!!!

Jinak hlavní důvod, proč jsem se ptal na ostatní kabiny je ten, aby nebyly ve hře všechny oprýskané. A kdyby byly, mohl jsem nafotit třeba 750 308 (která je mimochodem motoricky taky parádní). Džím ti place Miro! Máš to supr.

Jo jo jo, ať dou doprdele i s těma novýma Baimama....

Nazdar! Sem celkem hodně zaneprázdněn. Stěhování atd, takže msts šel stranou. Až bude klid možná se k němu vrátím. No zatím se bavte a nehádejte se.

Ahoj chlapi.
Tak jsem stáhnul aktivitu od Netsocky a k tomu nové vozy z vašich stránek a nestčím se divit. Kurňa Čoudo vysvětli mi, proč máš:
1. po rozbalení soubory vysypané do prostoru a ne do složky, pak aktivitář neví, jestli to rozbalit do složky zvlášť nebo do složky cd_742?
2. teď jdu přepisovat cesty zvuků, snd diesellok a cesta dál. Proč to neměruješ na standard SndDlok?
Nic ve zlým, já si to porovnám dle sebe, ale už zase vidím ty kvanta dotazů, jak mašinky zařadím do své aktivity, proš nejede to, či ono.
Dan

DanJ.
To se tu před časem řešilo a zatím za půl roku nevyřešilo. Stejným problémem jsou postiženy skiny, které se mi hodí do misí na 310, ale nemůžu je použít. Pro sebe jsem si je upravil, ale taky nestojím o záplavu e-mailů typu "nejde mi to, co mám dělat". Škoda. Aby nakonec každý aktivitář byl zároveň skinař a zvukař, jestli chce nějakou misi zveřejnit :D

Tohle by mělo být vyřešeno. Vše dává dohromady Honza. Tak snad to pak bude OK. By mě zajimalo co ten chlap dělá pak, to má trainset BP, pak by se měl podívat na moji opravu trainsetu 090, pak tu je tento bordel, a to do toho dělá i jiná vozidla mimo.

Archivy sou ve stavu v jakým sou. Vydávám protože chci. Honza přislíbil pomoc a tak sem přimul, ale já nemám čas a zrovna teď ani chuť cokoliv předělávat. Já bych ty vozidla normálně použil v aktivitách a kaýdej ať si to upraví. Najít to tady na foru není těžký a zvláde to každej. Já se budu znova a znova opakovat ale jak řikal Jonáš. Každej kdo chce jezdit simulátor z něho musí mít maturitu.

...a komu se to nelíbí tak musí vydržet až to honza dá dokupy. Potom to zveřejním jak sem slíbil.

Nazdar!

Tak abych jenom nekecal a neukazoval hromadu rozdělaný práce, tak dnes vydávám svoji úplně první z gruntu postavenou kabinu, která je hodně potřebná kuli tratím 240 a 310. Několik chyb tam je, šly by doanimovat některé věci, ale protože sem totálně línej to nafotit, nebo vytvořit, tak to prozatím není. Možná časem.

Jonáši a Martine, Vy dva si stahněte jenom kabinu a nechte přepsat. Doplnil sem akorát noční verzi. Engy a zvuky máte dobře.

Jedná se o stroj 954 205-3
Kabina je určena pouze pro zkušené uživatele.

Kabina je věnována Pavloj Janebovýmu, snad se bude líbit a já zpracuju Lubka ať už konečně dopadne to pivo...

a děkuju Martensovi za cenné rady.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t409907_954205N.jpg[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t409906_954205NL.jpg[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t409905_954205D.jpg[/URL]
Jo málem bych zapoměl...

Doufám, že s tím udělá někdo nějakou hezkou aktivitu ;)

Hele jestli se to někomu libí/nelíbí, tak to sem klidně napiště, já ani moderátor Vás neukousnem a troška motivace neuškodí...

Mně se taky líbí. 1 připomínku mám. Neměla by se příd. brzda hejbat jako u 1216 v TBP?

Ja sa tiež pripájam. Pekná robota. Zaujalo ma nočné osvetlenie manometrov. Dobrých kabín nie je nikdy dosť ;):D

Naturale popiš jak by se měla hejbat. S taurama já nejezdím, protože kabina je malovaná/modelovaná, ladění by snad mělo sedět, ale zvuky nejsou příliš zdařilé, takže nemůžu porovnat. Přídavná u 954 funguje tak, že středová poloha ti udržuje navolený tlak v brzdovém válci, když potáhneš k sobě, tlak vzrůstá, když odtlačíš od sebe tlak klesá. Celkem ten ovladač má 5 poloh, ale pro potřeby MSTS takovýto popis a takovéto provedení stačí. Ono to jinak stejně ani nejde.

Zkus si znovu stahnout řidičák ode mě a neměl bys mít problém.

Kevine bohužel osvětlení manometrů se mi nepodařilo nafotit na 205ce, ale na nějakém jiném vozu a tak to podsvícení je prostě jiné, než by odpovídalo manometrům na denní textuře. Dokonce i rafiky sou jiný. Možná časem budou dokonce dvě verze cabu, nebo možná i více, protože pomalu každej řidičák má někde nějakej ten přepínač jinde. Hodně nápadný je přehození displejů, manometry atp.
Předpokládám, že si týdle chyby nikdo nevšimnul, ale já si ji všiml už i u jiných cabů. Zatím nemám potřebé fota tak snad v sobotu...
Ale díky za pochvalu, teď už jenom prosím jenom kritiku.

Čoudo, kabina u tauruse už je jiná. Ta je lepší, ta minulá byla mírně řečeno nic moc.
Mimochodem nešel by ten rychloměr, z 954 dát i do té kabiny peršingu ? Že by se udělala druhá verze, některé peršingy mají takový rychloměr.

Jo Aháá...
Já už nějak ty updaty trainsetu nestahuju. No nic pokoukám po tom někde.

Ondro šlo, ale já už to asi dělat nebudu. Jestli chceš, kabiny si stahni, fotky ti pošlu, nebo jestli si vystačíš s tím, co je v kabinách... Potom to vydáme.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře