Repainty Čouda a Jonáš archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Repainty Čouda a Jonáš

A taky to už bude cca 4 roky zpátky ;)

Projel jsem se po vysočině a z Hory do Brodu není krajina, takže nevím jestli má cenu něco tvořit. Možná Poison by se toho mohl ujmout. Co řikáš?

Tady je jedna fotka, kdy tahle mašinka jela na osobáku z Hory do Brodu. http://trainweb.cz/foto/lokomotiva-750-144-8-horky-u-caslavi-13584

Napadl mě ještě zajímavější scénář. Mezi Brnem a Havl Brodem lehne rychlík. 750 144 pojede záchránit situaci a dotáhne rychlík do Kolína. V kolíně z osobáku na HB odstoupí eso a dovere rychlík do Prahy. 750 144 odveze osobák do Hb a tma by mohl být konec.

Čouda napsal:
No momentálně nefungují všem a asi ani fungovat nebudou. ... Jen dodám, že z tohodle asi už trvalého výpadku taky radost nemám.

Nevím co Vám,ale mě v Opeře stránky buchtvar.com normálně jedou a download je funkční.

Zrejme to niekto spravil, lebo idú aj mne úplne normálne. Používam FF.

No tak já je teda volám, Hej!

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t538862_laaeks.jpg[/URL]
Ještě čekám na Kanka, který mi přislíbil jisté vozové součásti, protože je nesmysl to modelovat celý znova, když už to jednou je. Potom udělat smooth což bude v mým případě porod a otexturování už nudná pakárna a pak drobné doladění, protože v některých proporcích to ještě není ono a potom export (zkušební dopadl dobře i když se mě to v simulátoru nechtělo ukazovat - nakonec pomohlo na jeden materiál 3000 polygonů. Totální debilita, kdybych to tady někde nevyčet v souvislosti s gmaxem, tak sem s nervama zase v prdeli, to by mohl Jonáš vyprávět, jak jsem zase řval). No a vydání.

Jinak modeláří je dobrej nápad kola nastavit jako Wheels11 a Wheels12, první půlku vozu jako Boggey1 Druhou půlku vozu jako Boggey2 + kola samozřejmě a šroubovku mezi vozy jako MAIN? Vagon by byl v pokupě, odpadlo by to debilní spojování v CB a jako jo. Pokud by se vhodně nastavil Pivot u Boggey (vlastních vozů), tak by to mělo bejt cajk.

Naposled editoval moderátor:

Super práce!!! Ten nápad udělat vagonky jako podvozky nemá chybu, určitě to zkus. Pokud bude pivot přesně mezi nápravami, mělo by to fungovat
Šroubovku jako main ale ne, protože její osa by procházela středem vozů (jakoby podvozků - jejich pivoty) a příliš by se vychylovala při průjezdu obloukem do boku.
Jako main spíš jeden polygon schovaný v alfě.

Nebude to dobrý nápad, lebo Boggie musíš linknúť na main. Inak ti bude hádzať pri exporte chybu o zlej hierarchii. A pokial by si aj niečo spravil ako main a ktomu to linkol, tak sa to bude v oblúkoch a na výhybkách chovať ako podvozok. A potom musíš dodržať presný názov daných dielov, Inak to nebude fungovať zas. Takže ja by som to exportol ako samostatne modely každý diel a medzi vozy by som v engu dal namiesto Chain, Bar.
No vidíš. Dvaja ľudia a dva názory :) A teraz si vyber :)

Deme, proč by to nešlo? Main bude polygon přesně "na půl cesty" mezi těmi dvěma vozy. Vozy se budou jmenovat bogie1 a 2 a objekty, co tam budou navíc se k nim přilinkují. A jestli se to bude chovat jako podvozek, to by nemělo vadit, jestli tam není nějaký zádrhel, kterého jsem si dodneška nevšimnul.
Vždyť dvounápravový vůz není nic jiného, než velký podvozek a naopak podvozek je malý 2n vůz. :)

V podstate áno. Som zvedavý či to tak bude aj reálne fungovať.

Já to voskusím a dám echo, ale to potřebuju mít komplet 3d model hotový abych viděl co to dělá s nápravama a ještě jak se zachovají spřáhla. Všecko to bude o testech.

Jinak Pawliku jedná se o vůz Laaeks. Je to vozová jednotka složená ze dvou dvounápravových vozů spojených šroubovkou. A dále mi panstvo prosím vysvětlete to linkování. Já myslel, že stačí pouze model nazvat jako MAIN. Podvozek Boggey1 nebo 2 a k tomu kola Wheels 21 22 a 11 a 12. Toť vše. Mám pravdu?

V čom modeluješ v maxe, alebo v gmaxe, aby som nepovedal niečo čo tak nie je?

Ne, tak to není. Musí to být správně pojmenované. Pak klikneš na ikonku, co vypadá jako řetez,
označíš objekt a myší ho přetáhneš na main, takhle to uděláš se všemi. Je to velmi intuitivní.
Kdyby se to nepovedlo, označíš všechny objekty, dáš ikonku s roztrženým řetězem a znova.
Že je vše slinkováno poznáš tak, že označíš main, pootočíš s ním a současně se otočí i ostatní objekty.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img607.imageshack.us/img607/3696/screenshot1088.jpg
Jinak s tou šroubovkou ti rozumím. Potíž je v tom, že normální šroubovka má čep někde 0,2 m za čelníkem vozu. Když tvoje šroubovka bude MAIN, tak bude mít čep přesně ve středech těch dvou vozů a bude se hodně vychylovat do boku, ale zkusit se to může, třeba to nebude tak hrozné.

Modeluju ve 3DS max7. Pawliku já to pak zkusím a uvidíme, co to udělá. Jinak je třeba nastavovat nějak specielně Pivoty u boggey a u wheels, nebo si to simulátor nastaví automaticky?

Pivot Main dej přesně mezi ty dva vozy, pivot "podvozku" přesně mezi dvě nápravy jednoho vozu, ideálně do výšky náprav, kdyby byl vysoko/nízko, tak pak při nájezdu do stoupání/klesání se vůz bude kromě pootáčení i posouvat jako houpačka na pouti. Pivot dvojkolí musí být samozřejmě v ose a pak záleží na jeho orientaci, aby se kola točila kolem správné osy, to vyzkoušíš, třeba budeš mít štěstí jako já a kola se ti budou otáčet okolo nápravy a ne kolem svislé nebo podélné osy. :)

Dobře, já pak nad tím polaboruju a dám echo co a jak.

Dem: Resku není problém upravit na Roos. Kdybys chtěl, tak ti ho nafotím a oměřím. Kdybys nechtěl tak až nebudu mít co dělat, budem vyjednávat :D

Mirec nie je problém v nejakých úpravách, ale v tom, že toľko projektov mám rozrobených, že kým sa mi to nezredukuje, tak nový nezačnem.

Roos nedělejte, základní model v cadu udělal Kulica, já jej poupravil pro max a celek je připravený na texturování (na které ovšem tak nějak není čas :)).

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře