Repainty Čouda a Jonáš archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Repainty Čouda a Jonáš

A můžu tedy vědět, které vaše skiny nebudou předělány a zůstanou jako CD. Hledat nic nebudu. Abych mohl dopředu tyto mašiny vyřadit z osobní či nákladní dopravy.

JiříkTK napsal:
duuso napsal:
..... že nech nikto neberie tento môj príspevok ako obhajovanie tých dvoch ľudí .....
Duuso, já si považuju toho, že Čouda i Jonáš tvoří a čest a uznání jim za to. Ale to, že když oni, já, či Ty něco do MSTS vytvoříme, nás ještě neopravňuje k tomu, být na druhé sprostý, nařizovat a vnucovat jim své teorie. Mohu diskutovat, dělit se o názor - a máš pravdu, měl bych i dělat. V rámci možností se snažím.
Jirko to, že ako sa oni chovajú som neobhajoval, to som myslím napísal zrozumiteľne a za tým si stojím, chcel som poukázať na tú druhú vec, že pomaly okrem nich nikto v Čechách naskinuje len má každý plnú hubu zbytočných rečí a to je fakt.
Ad Vrbam: To ako 163 dostanú trafo a hotovo ?

duuso napsal:
..... chcel som poukázať na tú druhú vec, že pomaly okrem nich nikto v Čechách naskinuje len má každý plnú hubu zbytočných rečí a to je fakt.
Ano, naprosto souhlasím. A taky si těch dvou příležitostných ČSD skinařů Carlose a Pepy V. považuju.

Všechny 130 na stránkách jsou Carga jako ve skutečnosti 230 taktéž jako ve skutečnosti takže CDC stroje, 163 004, 008, 027, 033 jsou CDC zbytek osobky,
111 016 je CDC, 242 vše osobky jako ve skutečnosti,
742 máme bohužel všechny CDC jen tvoří výjimku rakovnická 742 264 ta je jediná na stránkách osobky
754 no tak to je jasný komu patří že osobce 750 252, 330,346 jsou Carga

Jonáš J. napsal:
Všechny 130 na stránkách jsou Carga jako ve skutečnosti 230 taktéž jako ve skutečnosti takže CDC stroje, 163 004, 008, 027, 033 jsou CDC zbytek osobky,
111 016 je CDC, 242 vše osobky jako ve skutečnosti,
742 máme bohužel všechny CDC jen tvoří výjimku rakovnická 742 264 ta je jediná na stránkách osobky
754 no tak to je jasný komu patří že osobce 750 252, 330,346 jsou Carga
Děkuji. A co 363 a mračouni, nepočítaje 750 a 753.

duuso napsal:
... To ako 163 dostanú trafo a hotovo ?

Není to jen o trafu, musí se překopat celá strojovna, stanoviště a upravit hlavní rám právě kvůli tomu trafu. Zabezpečovače atd. a taky schválit přechodnost do PL a HU.
O plánech s 230 nic nevím. Budťo mě to uniklo a nebo je to akce některé ŽOSky, nikoliv Škodovky. Mám ale pocit, že už jsem poněkud odbočil od tématu.

Josef Vogeltanz napsal:
...
Není to jen o trafu, musí se překopat celá strojovna, stanoviště a upravit hlavní rám právě kvůli tomu trafu. Zabezpečovače atd. a taky schválit přechodnost do PL a HU...

Když už tak pěkně zanášíme vlákno balastem, tak mi to nedá, abych si nepřihodil taky :) Tento nápad s rekonstrukcemi lokomotiv163/363 mi přijde minimálně zpozdilý, když už ne přímo nesmyslný. Za cenu dvou lokomotiv, schválených v současnosti (a provozovaných!) po celé Evropě se zaplatí rekonstrukce tří lokomotiv, které nejsou ani hotové, ani schválené a konstrukčně patřily ke špičce možná v osmdesátých letech. Pěkně drahé museum podle mě.

souhlasim s Pikkem,vzhledem ke stari lokomotiv a najetych km hoooodne predraheee museum

To je otázka úhlu pohledu. Hrubá stavba až zas tak konstrukčně zastaralá není (vyrobeno na přelomu osmdesátých a devadesátých let), navíc je už typově jednou schválená (to je taky důvod veškerých soudobých přestaveb a modernizací převážně motorových loko). Trakční výzbroj dostane novou, což umožní lokomotivu použít po celé republice i mimo ní. Pořád to přijde levněji než úplně nová 380 popř. Taurus. Takže bych to tak černě neviděl (nejen proto, že se jedná o moji vlastní firmu ...).
Tak a už si dávám opravdu stop.

Josef Vogeltanz napsal:
To je otázka úhlu pohledu. ... navíc je už typově jednou schválená (to je taky důvod veškerých soudobých přestaveb a modernizací převážně motorových loko). Trakční výzbroj dostane novou, což umožní lokomotivu použít po celé republice i mimo ní. Pořád to přijde levněji než úplně nová 380 popř. Taurus. ...
No, já si ale myslím, že ŠKODA to má dobře vymyšlené, obchodníci byli u Škodovky vždycky šikovní. Ale rekonstruované elektrické lokomotivy budou natolik odlišné, že schválené nebudou ani v Česku, natožpak v Evropě. Takže schvalovací proces může taky dopadnout všelijak a navíc celou rekonstrukci prodraží. Rozdíl v ceně oproti Taurusu je třetinový, i když jeden dva změny kursu koruny a zase bude všechno jinak.

Já se tedy taky přidám. :) Mně připadá, že naše dráhy se celkově konzervují do formaldehydu. Rekonstruují se šroty 810 na menší šroty,
to samé stroje 854/954, rekonstruované Bxx znovu rekonstruujeme, zatímco jinak jezdíme ve 40 let starých, shnilých béčkách ve vlacích IC - tak zoufalá situace byla snad jen po válce. Teď si budeme rekonstruovat lokomotivy, se kterými se stejně dostaneme jen na území bývalého východního bloku.
Vůči lukrativní přepravní relaci Rakousko - Německu budeme zase sto let za opicemi a jediné, co můžeme na hranicích nabídnout bude přepřah na šrot typu 122/230.
Až budou moci soukromí nebo zahraniční dopravci jezdit zkrz ČR, budou už jim nějaké ČD/ČDC se svými 363.5 tuplem ukradené.
Někde, ve vědeckém sborníku to, myslím, bylo, jsem se dočetl, co vše se uvažuje rekonstruovat. Mimo jiné u 122 se eventuelně uvažuje o dosazení procesorového řídícího systému. No tomu se nejde než smát. Čest těmhle mašinkám, ale už opravdu měly být v muzeu. Možná i proto je naše uzemí tak oblíbené u západních sousedů, jsme takový skanzen železnice.
Do toho člověk vidí různé čachry a kšeftíčky vedoucích činitelů drah a tak mi to spíš připadá, že jde o cílenou likvidaci za účelem pořádného vyždímání, po nás potopa.

duuso napsal:
... To ako 163 dostanú trafo a hotovo ?
To nikdo neví jak to bude probíhat, jestli dostanou jen trafo a nebo i celou DC část.
S reko přišlo ČD viz. 163 => 361

Josef Vogeltanz napsal:
O plánech s 230 nic nevím. Budťo mě to uniklo a nebo je to akce některé ŽOSky, nikoliv Škodovky. Mám ale pocit, že už jsem poněkud odbočil od tématu.
ParsNova Šumperk, takže nová dcera Škody.

Ad reko 163 na 363.5 - kua, chlopi, ta to ste ešte nepochopili ? Reko 163 na 363.5 je predsa výsledkom lobby okolo pana ředitele MSTS - týmto šikovným krokom si zaistili skinovanie tak prepotrebných hranatých krabíc na ďalšiu päťročnicu. Máte vôbec predstavu, čo by namiesto rekonštrukcie existujúcej loko priniesla stavba alebo nákup novej mašiny ? Najprv by sa musel nájsť nejaký ochotný ( rozumej hlúpy ) modelár, ktorý by urýchlene na zákazku vyrobil model pre MSTS. To aj pri všetkej snahe nejaký čas trvalo, kdežto takto stačí dva - tri krát cvaknúť foťákom, pár strihov a možno retuší v nejakom grafickom editore a hafo prepotrebných mašín bude mihnutím oka prichystaných k okamžitému použitiu na takmer všetkých tratiach MSTS ... :D

Co se týče zprovozňování veteránů, tak Cargo ještě chce dát dohromady několik loko řad 181 nebo 182.
Pokud k tomu dojde, takže supermuzeum.

Dokonce se mluvilo o zprovoznění 4 kusů lokomotiv řady 121. Ale vzhledem k tomu, že je krize, tak asi nic nebude.

Pozerajte sa na to reálnymi očami, máte peniaze na nákup nových loko ? Nemáte, tak vidíte, buďťe radi, že Vám tam aspoň niečo chodí, tu zachvíľu skapal pes.

Zachvilu tu bude na koľajach toľko šrotu rozhádzaného od rozpadnutia,že počernejší budu milionári...

Souhlasím s tím že ty stroje už jsou některé muzejní ale někdy se mi zdá že jezdí líp než ty nové.

Je to blbost za prví Cargo nemá peníze bude propouštět lidi takže nějaký kecy jako peníze na opravu vozů kde si co si kolik miliard do čeho vloží zase opět je zbytečný řešit protože moc dobře vim jak to chodí takže takový kecy to jsou většinou všechno takový výkřiky do tmy nehledě Cargo u nás nemá co vozit a mají propustit hafo lidí. A nevim k čemu bude Cargu nějakej Taurus nebo 363.5 na 140 kilometrů když u nás stejně jezdí Nex jenom 100 km/h. Nehledě na to abych odvezl prázdný Wapky z Opatovic do pánve bohatě stačí 40 let stará odporovka v podobě 121 a nemusím mít na to Tauruse jak si Cargo myslí. Dávno mně už takové ty jejich zvěsti co bude nebo nebude přešlo takže to řešíte naprosto ale naprosto zbytečně.

Dále ke skinům 751 jsou CDC ale nemají loga zase se to dělalo v době kdy měli na sobě znak ČD takže zase nezbyde uživatelům aby si to doma předělali.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře