Aktivity DiNGo

Dingo

Začátečník
Zdravim!

Kdyz sem se konecne prokousal casove abych si pohral s editorem v MSTS, tak sem vyrobil jednu kratkou aktivitu.

Jedna se o Os4904 z Vranovic do Brna (ktery obvykle pokracuje do ZdaruNS).

Timto bych se rad "pochlubil" moji prvni aktivitou a budu rad za pripominky apod. ... abych vedel cemu se priste vyhnout, nebo co udelat jinak.

Aktivita je ke stazeni http://msts.dingosoft.cz/DNG_4904.apk

Naposled editoval moderátor:
Ahoj. Tak som si tu aktivitu presiel. Musim sa priznat, ze mi to pred Brnom padlo, A dalsie kriticke miesto bolo pri nacitani toho prveho nakladneho vlaku (to som si myslel ze som uz dohral), ale nastastie sa to nejak rozbehlo. Aktivita jedost v pohode. Mozno by som do niektorych stanic dal nejake LP vozne.A este si mohol napisat do popisu ulohy - maximalnu rychlost, lebo kto chce, tak ten tej 560-ke moze slapat na krk, lebo je tam povolena az 200km rychlost. Ja som isiel max 100km, (kedze ta 560-ka ma maximalnu konstrukcnu rychlost 110km/h ak sa nemylim) a vsade som bol vcas.

Aktivita

Já jsem se taky kousek svezl,ale místo těch loose consist bych tam dal soupravu taženou servisem1 a zajistil její blokování.U této trati hlavně v okolí Brna nebo v Brně nasekat loose consist je hotová sebevražda i pro kvalitnější pc.

Aktivita DinGo

Zdravím,mě tato aktivita šla bez pádu a nebudu psát co mám za vykopávku.I když jsem dodržoval rychlost pro 560 tak jsem dojel do brna o 2 min.dříve.Aktivitě bych nic nevyčítal snad,že vlak nezastavuje v Brně Horních Heršpicích.latich

Dekuji za pripominky.

Ivan.ps napsal:
Ahoj. Tak som si tu aktivitu presiel. Musim sa priznat, ze mi to pred Brnom padlo, A dalsie kriticke miesto bolo pri nacitani toho prveho nakladneho vlaku (to som si myslel ze som uz dohral), ale nastastie sa to nejak rozbehlo. Aktivita jedost v pohode. Mozno by som do niektorych stanic dal nejake LP vozne.A este si mohol napisat do popisu ulohy - maximalnu rychlost, lebo kto chce, tak ten tej 560-ke moze slapat na krk, lebo je tam povolena az 200km rychlost. Ja som isiel max 100km, (kedze ta 560-ka ma maximalnu konstrukcnu rychlost 110km/h ak sa nemylim) a vsade som bol vcas.

Aha ... co se tyce misetm pred Brnem, tam mi to vetsinou zatuhava kdyz mam velkou dohlednost - viz Petrov (i kdyz jedo od Zidenic) V aktivite se mi to seklo jen jednou z nekolika pokusu (za Herspicemi, ale to spis tim zpusobem, ze se mi "zasekla" klavesa a pak nesla masina rozbrzdit - nebyla to ryhclo brzda, jen jsem pribrzdil lokobrzdou).

S tim napsanim kolik max toje dobra pripominka! Dle sesitaku pro 560-ku 110/77 Hned to tam doplnim.

T napsal:
Já jsem se taky kousek svezl,ale místo těch loose consist bych tam dal soupravu taženou servisem1 a zajistil její blokování.U této trati hlavně v okolí Brna nebo v Brně nasekat loose consist je hotová sebevražda i pro kvalitnější pc.

... co to znamena loose consist a dat servis? .... resp. jinymi slovy co s tim?

latich napsal:
Zdravím,mě tato aktivita šla bez pádu a nebudu psát co mám za vykopávku.I když jsem dodržoval rychlost pro 560 tak jsem dojel do brna o 2 min.dříve.Aktivitě bych nic nevyčítal snad,že vlak nezastavuje v Brně Horních Heršpicích.latich

jj do Brna je relativne dost velka rezerva - asi se tam pocita s tim ze je standardne zaseklej u klacku.
Casy prijezdu/odjezdu jsem opisoval ze sesitaku a v tech B-HH sem se taky divil, ze nestavi ... ale asi skutecne jen projede.

Mozna bych mel i zmenit kolej na kterou dojizdi na BHlN ... neb ze zadu obvykle jezdi na CT. ...

Vasek napsal:
Dej aktivitku na Burzu :)

Jak to myslis na Burzu? ... asi mi nekde neoc uniklo

Loose Consist: Souprava vozů, které nejsou určeny k pohybu(nenastavují se jako pohyblivý traffik a netvoří se k nim servis. Používají se k připojení k řízenému vlaku.
Servis: neviditelné vozidlo, používá se: Servis 1: k simulaci spádování na pahrbku
Servis 2: Vložením mezi návěstidlo a výhybku může blokovat úsek.
Servis 4: vložením do soupravy před vlastní soupravu se dá simulovat zastavení u budovy, i když souprava vlastně stojí u návěstidla.

Dát na burzu znamená do sekce Burza, vlákno aktivity k trati Praha - Bratislava vložit oznámení o nové aktivitě, kde je uveden autor, popis úkolu, verze tratě (u BP např 72), trainset (většinou BP), jiná použitá vozidla (buď přímý odkaz nebo stránky kde jsou ke stažení) a odkaz kde se dá aktivita stáhnout. Koukni na burzu a tam to uvidíš v praxi

VáclavS napsal:
Loose Consist: Souprava vozů, které nejsou určeny k pohybu(nenastavují se jako pohyblivý traffik a netvoří se k nim servis. Používají se k připojení k řízenému vlaku.
Servis: neviditelné vozidlo, používá se: Servis 1: k simulaci spádování na pahrbku
Servis 2: Vložením mezi návěstidlo a výhybku může blokovat úsek.
Servis 4: vložením do soupravy před vlastní soupravu se dá simulovat zastavení u budovy, i když souprava vlastně stojí u návěstidla.

aha ... diky ... tak nejak sem si to myslel :)
akorat nechapu (nejspis to je jiz touto hodinou) co tim je mysleno at popozmenuju ....

Ma namysli LC ty co mam odstavene ve stanich nebo to co potkavam?
a k tomu blokovani - pred timhle vlakem je relativne prazdno ...

Aktivita

Dingo napsal:
Ma namysli LC ty co mam odstavene ve stanich nebo to co potkavam?
a k tomu blokovani - pred timhle vlakem je relativne prazdno ...

LC-jak již VáclavS napsal souprava vložená do aktivity,která není určená k pohybu,odstavené vozy.

Takto umístěné soupravy a jejich počty si musí každý rozmyslet.Je to sice jednoduché zasekat stanice vagóny,ale pozor.Po celou dobu to aktivity to zatěžuje pamět i procesor a je jedno jestli v té stanici projíždíš nebo jsi vzdálen 100 km.Pak stabilita takové act není zrovna to pravé ořechové.

Proto většina aktivních "aktivitářů" používá pro zobrazení nebo spíše zaplnění stanic klasické soupravy(složené třeba z nízkopolygonových vozů) tažené servisem1.Mají v AE postavenou jenom krátkou cestu path,obvykle za návěstidlo,které je blokované servisem2.Vše je pak nastaveno jako klasický trafic.Přibližuješ se ke stanici načtou se Ti stojící vlaky tažené servisem1 a vypadající jako odstavené,blokované servise2 za návěstidlem.Stanici projedeš,blokování po nastaveném čase ustane a vlak se již po Tvé průjezdu pohne za návěstidlo,kde mu končí trasa a zmizí.Pouze momentální zátěž pro PC.Funkce servisů jsou popsány v jiných částech tohoto fóra.Doporučuji přečíst.

Mě to v Brně taky padlo, ale po load už to bylo ok. Ani jsem se nedivil. Je toho tam moc. Jinak se mi mise líbila. Autor má zřejmě v odlibě diesely. No mě se líbí taky. Taková oddechovka vůbec není špatná.

OK. Jak vidno vlaky v BHlN nedelaj dobrotu ... zkusim s tim neoc udelat :-)

ad Boby)
Jak jsi poznal ze je mam rad :lol: :wink:

ad T)
Sice to moc dobre nechapu, teda spis to jak se s tema servisama pracuje, ale vecer na to hodim oko a snad mne to docvakne :) a zjisitm, ze to je

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře