Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím Vás
Mám jeden problém. Stiahol som si objekt budovy z rakúskej stránky. V Shape Vieweri sa zobrazí v poriadku, textúra je tiež OK ale akonáhle ho chcem umiestniť
do trate v Route Editore tak je neviditeľný. V ponuke objektov je, dokonca sa aj započíta do počtu objektov daného štvorca akurát je neviditeľný a neviem ako ho zviditeľniť. Žeby niečo v s. súbore ? Ale neviem čo konkrétne...Ďakujem za pomoc

Podívej se v prohlížeči, jak má nastavenou viditelnost. Několikrát mi byl poslán model a v trati jsem ho neviděl. Pak jsem se díval v prohlížeči a bylo tam nastaveno dohlednost 0 metrů. Tak jsem to přepsal v modelu na 1000 až dva, podle potřeby a už to fungovalo. (dekomprimovat - otevřít najít řádek: dlevel_selection ( číslo ) a mezi závorky zapsat dohlednost jakou potřebuji. Uložit a zpět komprimovat

Dobrý den, při pokládání přestavníků k výhybkám se mi stal problém.
K jedné výhybce jsem položil přestavník, ale když jsme výhybku označil a stiskl pravé tlačítko myši na nastavení vazeb, okno vlastností výhybky nevyjelo. Zkoušel jsem to několikrát a pořád nic. Tak jsem přestavník smáznul a uložil trať. při uložení se mi vyhodila hláška že jsem něco nechal bez vazby. No a hádejte co bylo bez vazby? :D No ten přestavník co jsem smazal . Odstranil jsem tedy celou výhybku a položil znova. Výsledek? : Přestavník furt hází hlášky a ještě k tomu výhybka hlásí: Označaný bod tratě se shoduje s označeným bodem na nenahraném kusu tratě. Když jsem chtěl po péto koleji projet s vlakem,
po této výhybce, simulátor okamžitě spadl. :cry:
Nevěděl by někdo jak odstranit výše zmíněné chyby?

Naposled editoval moderátor:
Sotva jsem dopsal jeden problém, hned je tu další. Položil jsem vjezdové návěstidlo a chtěl jsem udělat vazbu, ale v momentě když kliknu na ''vazba'' tak simulátor okamžitě padá.
To je dneska den

Ahoj lidi,
potřeboval bych poradit ?
1) Mám trať s oblouky a1t500r10d jakou se po nich dá jezdit rychlostí? a byl by rozdíl v rychlostech pokud tam bude buď dřevo nebo starý beton (např. pro tento oblouk na betonu 90 km/h na dřevě 80 km/h )

2) hlavní trať před stanicí 80 km/h přes stanici bez změny rychlosti, odbočná trať 40km/h vjíždím do stanice a pokračuji dále na hlavní trať měl bych na hlavní trať za stanici dát znovu rychlostník 80 ?
předpokládám že u stanice kde se rychlost nemění 80 - 80 - 80 se za stanici rychlostník dávat nemusí.

předem díky za odpověď Martin M

mmouka napsal:
2) hlavní trať před stanicí 80 km/h přes stanici bez změny rychlosti, odbočná trať 40km/h vjíždím do stanice a pokračuji dále na hlavní trať měl bych na hlavní trať za stanici dát znovu rychlostník 80 ?
předpokládám že u stanice kde se rychlost nemění 80 - 80 - 80 se za stanici rychlostník dávat nemusí.

předem díky za odpověď Martin M
Za stanicí se znovu rychlostník nedává, ale dává se tam tzv. Drhlík (bílá tyčka s modrým koncem. Najdeš ho v traťových objektech) Ten ruší rychlost danou návěstím na v tvém případě rychlost 80km/h
(Opravte mě jestli se pletu)

Karlos napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Moc se nesměj. Před šesti lety, když se začínalo, nějaké GPS bylo sci-fi. Neexistovaly letecké mapy a tedy se stavělo dost podle školních atlasů.
Jinak doporučuji nepokládat koleje jen vpřed, ale i paralelní větve, jako dělám já. Jelikož ani GPS není přesné, tak budeš mít stejné problémy se přesně propojit. Existuje vůbec nějaký stavitel, který dělá paralelní tratě, které se musí po nějakých 100km znovu potkat ? Ten by snad pochopil, o čem je řeč.

Zdravím všecky čtenáře a příznivce. Po přečtení několika zdejších příspěvků jsem usoudil, že jsem zřejmě sám, kdo nepoužívá při stavbě tratí GPS, ale "pouze" se trefuje dle traťovackých pasportů. K mému projektu 072 jsem začal přidávat další traťové úseky v okolí. Zatím současná práce je vidět na mých začátečnicky vytvořených stránkách. A kde se aktuálně trefuji? Je to propojení tratí 097 a 130 v Řetenicích. Bohužel jako každý zde, i já mám jiné činnosti než MSTS a tak to jde velmi, velmi pomalu. O nějaké bateverzi se ale ještě mluvit nedá, ikdyž pár jedinců můj výtvůrek má a to v různých stavech vývoje a pro různé účely. Ale abych řekl, ono je někdy problém se trefit i na zdánlivě krátkém úseku, pokud člověk nepoužívá GPS...
Ja takto Staviam trat ZSR 191-193 a pritom su sucastou projektu aj trate ako ZSR 192 spojovacia ale aj ZSR 190 so spojkov Cerveny Dvor-Trebisov. Ja staviam podla google earth kde si oznacujem markery a vsetko mi vychadza presne tak nemam ani problem sa prepojit

Na adrese http://mikulda.borec.cz/msts zveřejněn další tutorial "Jak vložit do tratě kolej s libovolnou texturou"

Zdravim.
Začal jsem stavět trať do kopce, trať stoupala, tlačítko Z v klidu fungovalo, ale od určitě výšky se mi teren upravuje pouze do určité výšky=ne až ke kolejím. Dá se to nějak změnit?
Díky

klimi napsal:
Zdravim.
Začal jsem stavět trať do kopce, trať stoupala, tlačítko Z v klidu fungovalo, ale od určitě výšky se mi teren upravuje pouze do určité výšky=ne až ke kolejím. Dá se to nějak změnit?
Díky

F7, pravé tlačítko a nastavit výškové rozpětí čtverce

Zdravím. Jak otočim objekt tak, aby se otáčel jen kolem jedné osy (pokud možno osy Z)?
Díky

Je mi to trochu trápne ale čo mám urobiť aby som mohol koľaje s BP použiť pri stavbe mojej trate? :eek::eek::eek:

Mít Global BP a naučit se další finty ... jinak Zbyněk to snad přežije, ale ve světě širém vůkol je standardnější rozšíření XT

Honza napsal:
Mít Global BP a naučit se další finty ... jinak Zbyněk to snad přežije, ale ve světě širém vůkol je standardnější rozšíření XT
Neboj, přežiji.
Pokud někdo začíná a nechce mít zbytečné koleje v Xtrack, aby menu bylo přehlednější, tak je lepší varianta otevřít tsection.dat z Xtraků a vyházet co nepotřebuji. Pak budu kompatibilní se světem.

Jenomže my nejsme svět a jaksi bohužel, co trať na Xtrack, to speciál Global, takže je úplně jedno, když si někdo zvolí koleje BP.
Stejně stavět trať není žádná sranda a kdo to chce jen zkusit, tak je úplně jedno na jakém kolejivu bude pracovat.

Honza napsal:

Menši problém je že tie "finty" vôbec nepoznám.
(ak sa to písalo na fóre stačí povedať ja si to nájdem)

Ty "finty" se časem naučíš sám. A kompletně popsané na fóru nikde nejsou. Bohužel...

Back
Nahoře