Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
Krásný podvečer!

V Trati od Stavitelexx mě už před nějakým časem zaujaly výhybky typu **1d.. (snad jsme název úplně nedomotal :D) jde prostě o výhybky, kde hned za jazyky může stavitel v editoru pokračovat v pokládce kolejí. Jsou tyto výhybky i v globalu BP, popř. jdou do trati nějak vložit? Vím, že o tom pan Šemora psal ve svém vláknu k jeho trati, ale víc jsem o tom nenašel. Myslím že do oblouků je tato výhybka ideální. Děkuji za odpověď :)

Teq

Tom Kanka napsal:
Díky! Mě zarazilo to 1d. A1tpnt1mstrt.s je i součástí X Tracks.
Pro info:
Dne 24.3.2010 byl rozšířen soubor tsection.dat na verzi 2.0 a to o určité prvky včetně této vyhybky. O co byl soubor tsection.dat rozšířen je napsáno hned navrchu zmíněného otevřeného souboru.
Mirek

Zdravím

Hledal jsem na fóru, ale nenašel nic k tématu pořadí návěstí a možnosti jejich výměny/prohození. Co je k tomu potřeba? Úprava návěstních skriptů (do těch raději vrtat nechcu) nebo jen definice návěstidla? Nebo je pořadí barev definované přímo v modelu?
Kdo víte, poraďte prosím, potřeboval bych do tratě návěstidla s prohozením pozic barev zelená/červená/bílá. Snad je to vysvětlené srozumitelně, co mám na mysli.

Díky,
marteen

marteen napsal:
Zdravím

Hledal jsem na fóru, ale nenašel nic k tématu pořadí návěstí a možnosti jejich výměny/prohození. Co je k tomu potřeba? Úprava návěstních skriptů (do těch raději vrtat nechcu) nebo jen definice návěstidla? ....

Není to dané sriptem, ale definicí návěstidla. Takže sigcfg.dat - SignalTypes - Signal Type - konkrétní návěstidlo - Signal Lights. Tam máš o každého světla Position a sám pochopíš.
Pozor ale na to, že změníš pozici světel u všech návěstidel tohoto typu!
Pokud bys chtěl mít to i to, musel bys zkopírovat celý odstavec Signal Type, ten upravit a přejmenovat, a nakonec přepsat počet Signal Types.
Ale pokud si nejsi v sigcfg.dat jistý, nedoporučuji se v konfiguraci (a ve scriptu už vůbec) vrtat. Přestřihneš místo červeného modrý, a je zle! ;)

Jinak něco málo o editaci návěstidel se dozvíš v návodu k návěstidlům u Jirky Poláka - http://www.trainsim.wz.cz/

Tom Kanka:
Díky. Navedl jsi mě správným směrem, našel jsem něco s pozicemi. S tím už si pohraju. Já sem pořád nemohl tu definici pozic najít, ale nenapadlo mě podívat se na napevno definovanou volbu "návěst" (zpravidla uvedená jako předposlední předvolba u návěstidla). Takže nemusím měnit skripty návěstí, to je hlavní.

Dobrý podvečer,
chtěl bych se zeptat, pod jakým Xtracks globalem začít stavět trať, aby v uvozovkách řečeno všem fachala. Stavím pod 310, může být? A proč mi sakra model silnice pod tímto globalem projede modelem koleje, aniž bych viděl jeho okraje? Zvedám, zvedám a najdou je 5m vysoko, ale vůbec to nešlo poznat, že projel modelem koleje. Takto přejezd postavím asi dost těžko...

Děkuji.

E499_2002 napsal:
chtěl bych se zeptat, pod jakým Xtracks globalem začít stavět trať, aby v uvozovkách řečeno všem fachala. Stavím pod 310, může být?
Tome, máš dvě možnosti. Standartní Xtrack nebo přinejhorším Global BP. Ale žádné specielní globaly určené k našim tratím. Ani 310, ani 240 ani 321 či nějaký podobný a ani Uniglobal. Vžij se do situace Brazilce či Novozélanďana, kde ty naše specialitky vezmou.

Vykašlat se na jakýkoliv Global od kterékoliv tratě.
Stáhnout Xtracks třeba odtud http://www.nklj.se/xtracks/ a nainstalovat do (kopie) originálního Globalu.
Výsledný Global střežit jako oko v hlavě Route Editor otvírat výhradně s ním.

Určitě chci Xtracks. No jo, ale já orig Global, který není poskvrněný už nemám. Hodlám stavět s normálním kolejívem Xtracks. Byť bych potřeboval nějaké 100-150m oblouky, které tuším Global nemá. Zaslal by mi prosím někdo originální Global? Co pak ještě potřebuji pro doplnění do Globalu? Zarazedlo_kolejnicove a to je asi vše, ne?

Díky.

Jinak Xtracks má oblouky R=60, 90, 120, 150, 190, 250, 300, 375, 500, 750, 1000, 1500, 2000, 4000, 8000 m

E499_2002 napsal:
Zarazedlo_kolejnicove a to je asi vše, ne?
Zarazedlo_kolejnicové si dáš do tratě a pak se v textovém editoru upraví soubory v adresáři World tak, aby místo defaultního buffru tam bylo naše zarážedlo.

No paráda! Co já bych si bez vás kucí počal. Ještě zeptám, mám stahovat v předposlední záložce Downloads první XTracks.zip - standard edition with installer? Poněvadž tam je ještě verze pro stavitele. Ale jak říkám, bych bych rád, kdyby to jelo všem. Navíc mi stačí základní kolejivo. Ale ty 120, 150 a 190m oblouky by se mi právě šikly.

E499_2002 napsal:
mám stahovat v předposlední záložce Downloads první XTracks.zip - standard edition with installer? Poněvadž tam je ještě verze pro stavitele.
No klidně si stáhni verzi pro stavitele. Já stavím ale ve verzi pro uživatele a textury silnic a kolejí a podobně používám jen ty, které opravdu potřebuji a zpravidla si je vytahuju z jiných tratí (pokud se mi líbí), protože takto alespoň vím, jak se to v MSTS zobrazuje.

Dobrý, mám to. Stačí mi základní kolejivo. Časem bych se chtěl naučit nebo něco dozvědět o modelech podnáspované silnice. Je to přímo model, který se nemusí ručně přepisovat. A pak finty s DK - nahrazení za model cesty apod, ale to mi asi poradí Miky. Tož jdu vygenerovat trať. Ale musím si najít návod, už si to přesně nepamatuju. Vždycky zapomenu nadefinovat výchozí bod a pak mím všude bílo. :D Měl bych položit zvukový sloup do trati po vygenerování?

Back
Nahoře