Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
7

714.018-9

Host
Chtel bych si postavit trať, ale nevím, jak se staví trať ve sklonu. Presněji, nevím jak se dělá to aby stoupání/klesání mělo tu hodnotu, jež si přeji a aby měly dva sousední dílky tratě stejnou hodnotu sklonu.
Mohl by mi někdo prosím poradit?
Předem díky
714.018-9

Spoj dvě koleje a můžeš začít naklánět koleje do požadovaného sklonu. (Asi to Martens za chvíli zavře jako zbytečný téma). Příště ze prosím zeptej přímo v diskuzi Stavba tratí. Díky. 8)

Stavba tratí - mohl by mi nekdo poradit

Jasně, to už umím. Ale já se ptal na to jak se udela aby měla trať sklon třeba 8promile a ne 4-12 podle oka. A taky jak se udelá aby když postavím za sebe třeba dvě a2t100mstrt, nebo jak se to jmenuje, měly obě stejny sklon. Mě kdyz uz se mi podari od oka dobry sklon(i když nevim, jak je velky) tak je to jak na horske draze - souprava se mi vlní jak housenka.

Re: Stavba tratí - mohl by mi nekdo poradit

714.018-9 napsal:
Jasně, to už umím. Ale já se ptal na to jak se udela aby měla trať sklon třeba 8promile a ne 4-12 podle oka. A taky jak se udelá aby když postavím za sebe třeba dvě a2t100mstrt, nebo jak se to jmenuje, měly obě stejny sklon. Mě kdyz uz se mi podari od oka dobry sklon(i když nevim, jak je velky) tak je to jak na horske draze - souprava se mi vlní jak housenka.
nekde to mam napsane. chvilku pockej :-)

714.018-9 napsal:
napisu ti skony v msts a vedle toho promile.
Jinak kdyz si v editoru v Okna/obekdy najdes policko previseni tak se ti po kazdem zvednuti koleje zmeni i cislo tak uz budes aspon vedet kolikrat zvedat :) kdyz zvednes kolej 1x tak se obevi cislo 150 a to se rovna 2,618 promile. atd...
300 - 5,236
450 - 7,854
600 - 10,472
750 - 13,090
900 - 15,707
1050 - 18,325
1200 - 20,942
1350 - 23,560
1500 - 26,177
1650 - 28,794
1800 - 31,411
1950 - 34,027
2100 - 36,644
2250 - 39,260
2400 - 41,876
2550 - 44,491
2700 - 47,107
2850 - 49,721
3000 - 52,336

714.018-9 napsal:

Kdybys trochu pohledal tak v sekci Kolejivo v MSTS: typy, délky a ostatní mimo dynam. kolejí o pár řádků níže v této sekci je spousta vědomostí na které se ptáš. Ale proč se namáhat s hledáním, vždyť mi to někdo určitě naservíruje na stříbrném podnose, že?

Chtěl bych se zeptat, jestli se dají v Editoru smazat všechny objekty naráz? Mě to jde jen po jednom. A jestli to nejde, nemohl by mi někdo vygenerovat placku 20x20 km? Já bych si chtěl zkusit položit trochu kolejí, ale nemohu najít ty data potřebná pro generování terénu (nejsou tam). Díky.

21272 napsal:
Chtěl bych se zeptat, jestli se dají v Editoru smazat všechny objekty naráz? Mě to jde jen po jednom. A jestli to nejde, nemohl by mi někdo vygenerovat placku 20x20 km? Já bych si chtěl zkusit položit trochu kolejí, ale nemohu najít ty data potřebná pro generování terénu (nejsou tam). Díky.
Já když jsem začínal jsem si vytisknul originál manuál k MSTS. Ikdyž anglicky neumím, celkem jsem to za pomocí slovníku pochopil a vygenerování placky se zdařilo bez zbytečného experimentování. Ale je fakt, bylo potřeba mít i anglickou verzi MSTS. S počeštěnou bych to s manuálem těžko konfrontoval.

Zdravím! Zkoušel jsem krajinu ve své trati 036 a dělal jsem zarostlý zářez. Dal jsem tam trávu, přes ní křoví ale když se po trati projedu, je tam jenom křoví. Tráva tam vůbec není. Nevíte někdo prosímvás co s tím?

Omlouvám se. Stačilo jen nastavit počet objektů v terénu. :eek:

Naposled editoval moderátor:
Když chci dát textury, tak se mi tam objeví ty čtverce, ve kterých ty textury měním.
Můj dotaz zní: Lze nějak zmenšit tyto čtverce? A pak, jdou nějak srovnat ke kolejím? Protože jinak jsou přes koleje a všelijak poházené, že to pak nevypadá pěkně.

LuděkD napsal:
Můj dotaz zní: Lze nějak zmenšit tyto čtverce? A pak, jdou nějak srovnat ke kolejím? Protože jinak jsou přes koleje a všelijak poházené, že to pak nevypadá pěkně.
Nelze.

mikulda napsal:
LuděkD napsal:
Nelze.

Leda, jestli máš ve své trati naistalované textury polních cest ze Zbyňkovy tratě tuším že v RE to je skupina Transfers, tak hledej, a tam si pak s tím můžeš vyhrát do aleluja.

Matthis Janeba napsal:
mikulda napsal:
LuděkD napsal:
Nelze.

Leda, jestli máš ve své trati naistalované textury polních cest ze Zbyňkovy tratě tuším že v RE to je skupina Transfers, tak hledej, a tam si pak s tím můžeš vyhrát do aleluja.
Je to sice trochu pracnější,ale výsledek vypadá pěkně.

Zdravím! Rozhodl jsem se postavit trať 036 podle markerů ale nemůžu najít soubor mkr. Nevíte někdo kde bych ho našel?

Chci se zeptat, když si uložím poupravenou trat a chci ji spustit v editoru úkolů, tak se mapa nenačte, na trati jsem vyměnil návěstidla a dostavěl pár budov. Jak to udělat aby mi trat jela i po těchto změnách???

folcek napsal:
Chci se zeptat, když si uložím poupravenou trat a chci ji spustit v editoru úkolů, tak se mapa nenačte, na trati jsem vyměnil návěstidla a dostavěl pár budov. Jak to udělat aby mi trat jela i po těchto změnách???

Taky se mi to občas stane, většinou to řeším tím, že si založím novou trať a jen nakopírujua přejmenuju pár souborů. Ale je to mnohdy hodně pracné. :mad:

Naposled editoval moderátor:
folcek napsal:

Keď si menil návestidlá,tak si ich ešte raz skontroluj či sú všetky nalinkované....

Jene napsal:
folcek napsal:

Keď si menil návestidlá,tak si ich ešte raz skontroluj či sú všetky nalinkované....
Většinou při zapomenutí nalinkování návěstidel už editor řve při uložení,že něco chybí i s polohou špatně nalinkovaného návěstidla.

Back
Nahoře