Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
Jene napsal:
folcek napsal:
Chci se zeptat, když si uložím poupravenou trat a chci ji spustit v editoru úkolů, tak se mapa nenačte, na trati jsem vyměnil návěstidla a dostavěl pár budov. Jak to udělat aby mi trat jela i po těchto změnách???

Keď si menil návestidlá,tak si ich ešte raz skontroluj či sú všetky nalinkované....
Dělají to návěstidla pro posun. Jakmile se zapomene na libovolné zatržítko, tak se editor úkolů nenečte. Už jsem dvakrát hledal mezi stovkami nově osazenými návěstidly. A vždy jsem na chybu přišel, až jsem všechna návěstidla smazal a zůstalo poslední :D . (ale měl jsem zálohu, takže jsem vše znovu osazovat nemusel)

počet objektov v RE v okne "umístnení"

Ahoj, chcel by som sa opýtať aký súbor musím zmeniť, aby som pri ukladaní objektov do krajiny mohol mať uložených v okienku v RE "umístnení" viac ako 5 objektov. Už sa mi to raz podarilo, ale keď som zmenil sa mi zdá Global, tak sa to zmenilo zase na 5. poradíte mi? :cry:

Re: počet objektov v RE v okne "umístnení"

pitt napsal:
Ahoj, chcel by som sa opýtať aký súbor musím zmeniť, aby som pri ukladaní objektov do krajiny mohol mať uložených v okienku v RE "umístnení" viac ako 5 objektov. Už sa mi to raz podarilo, ale keď som zmenil sa mi zdá Global, tak sa to zmenilo zase na 5. poradíte mi? :cry:
Preinstaluj BIN

To si riadne prestrelil. Model kolaje tam ako vidíš nemá, ostal len zápis v databáze, takže neni čo vymazať. Toto by aj mňa zaujímalo, doteraz sa mi toho zbaviť nepodarilo a obávam sa, že odstrániť to je zbytočne moc zložité na to, ako to tam zavadzia, čiže neefektívne. Toto ostane, keď urobíš presne to, čo si napísal, odstrániš model kolaje bez zápisu v databáze.

Dráčik napsal:
Toto ostane, keď urobíš presne to, čo si napísal, odstrániš model kolaje bez zápisu v databáze.
Já na tom místě vůbec nestavěl a ani jsem nic ne složkách nemazal... Už se mi to objevilo na dvou místech na trati...

Buď obnova databáze, určitě neúplné koleje z databáze smaže, ale pokud to tam zůstane, ničemu to nevadí, protože to ve hře není vidět.
Vzniká to tak, pokud mám bez save rozestavěné databázové objekty a pak kamerou jezdím sem tam do jiných modrých čtverců a zde pokládám další databázové objekty. Většinou to zjistím až po restartu editoru nebo po pádu editoru. Proto je vhodné trať průběžně kontrolovat a průběžně zálohovat. Nejrychlejší obnova je, začít z poslední funkční zálohy stavět znovu. Pokud mám dva PC, tak to jde rychle, protože položení kolejí mohu doslova opsat z poškozené verze a vytvarovaný terén se dá rovnou zkopírovat do Tiles.

Ahoj, mám problém, keď vyberiem úpravy terénu a čtervenou označím územie, ktoré chcem upraviť, mi to padne. Robí mi to všade v celej krajine. A to ešte len začínam budovať trať.

pitt napsal:
Ahoj, mám problém, keď vyberiem úpravy terénu a čtervenou označím územie, ktoré chcem upraviť, mi to padne. Robí mi to všade v celej krajine. A to ešte len začínam budovať trať.

Zkus klavesou Page Down snížit dohlednost kamery v editoru, anebo označovat menší území...

Ahoj
Lze postavit výhybku bez výhybky, tedy poskládáním kolejí. Použitá rovná a z vedlejší ENDová. Nebude pak následovat pád simulátoru. Což se děje.

8171 napsal:
neví někdo jak by se dala udělat splítka nejlépe tříkolejnicová :study:

Jak splítka,myslíš vyhýbku? A jakej používáš globál xtracks nebo BP.Záleží pak jak chceš mít tu vyhýbku,popř. kde se to místo nachází ve skutečnosti.Lukáš

Back
Nahoře