Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
Zdarec vsetkym,
chcem sa opytat ci pri pokladani peronov sa da nejako nastavit aby na seba nadvazovali tak ako kolaje, alebo sa musi kazdy prilozit k dalsiemu rucne.

Přiskakují pouze databázové silnice a koleje. Takže ručně. Položíš jeden díl, vyrovnáš a pak jej v celém nádraží (pokud není v oblouku) kopíruješ.

Dakujem Jirko, akurat mam stanicu v obluku. A jako si to myslel tym ze ich kopirujem? Trapim sa teraz pre zmenu z vyhybkami, neviem ich spojazdnit.

Ad IceMcLaren

Je-li zastávka v oblouku a je-li to oblouk konstantního poloměru - dá se stavba peronových dílců zrychlit takto:
- postavím první díl - zarovnám
- postavým druhý díl - zarovnám tak, aby už kopíroval směr kolejí v oblouku (vypadá to trochu jako hokejka)
- s klávesou Ctrl označím první panel a (stále s Ctrl) druhý panel a zkopíruji
- pootočím novou dvojici, aby ladila s první dvojicí a s obloukem a od-označím
- pokud výsledná čtveřice je dobře usazená - pak mohu zase kopírovat - ale již větší kus - zmíněnou čtveřici ...... a tak dále
Přírodo-žel nerozumín Vašemu dotazu "ako spojazdnit vymeny" - pokud to upřesníte a budu-li vědět - rád odpovím ..... :-)

pepeQ-2 napsal:
Ad IceMcLaren

Je-li zastávka v oblouku a je-li to oblouk konstantního poloměru - dá se stavba peronových dílců zrychlit takto:
- postavím první díl - zarovnám
- postavým druhý díl - zarovnám tak, aby už kopíroval směr kolejí v oblouku (vypadá to trochu jako hokejka)
- s klávesou Ctrl označím první panel a (stále s Ctrl) druhý panel a zkopíruji
- pootočím novou dvojici, aby ladila s první dvojicí a s obloukem a od-označím
- pokud výsledná čtveřice je dobře usazená - pak mohu zase kopírovat - ale již větší kus - zmíněnou čtveřici ...... a tak dále
Přírodo-žel nerozumín Vašemu dotazu "ako spojazdnit vymeny" - pokud to upřesníte a budu-li vědět - rád odpovím ..... :)

Dakujem za pomoc, s tym spojazdnenim vyhybiek to myslim tak ze som tam dal ten ovladac na vyhybku a neviem ako tam mam dat cerveny ihlan aby sa mi potom vo vlastnostiach toho ovladaca na vyhybku objavila aj ta moznost vazba. Pozeral som si aj navody co su k navestidlam, ale nic som nenasiel. Dufam ze som to tentoraz napisal dobre. :eek::eek:
Pre lepsiu orientaciu tu je obrazok:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img134.imageshack.us/img134/6091/73599769.jpg

Naposled editoval moderátor:
IceMcLaren napsal:
Dakujem za pomoc, s tym spojazdnenim vyhybiek to myslim tak ze som tam dal ten ovladac na vyhybku a neviem ako tam mam dat cerveny ihlan aby sa mi potom vo vlastnostiach toho ovladaca na vyhybku objavila aj ta moznost vazba. Pozeral som si aj navody co su k navestidlam, ale nic som nenasiel. Dufam ze som to tentoraz napisal dobre.
No, jestli dobře vidím, tak tam vkládáš atrapu přestavníku, tak jako já ve Ztracené. Ty potřebuješ přestavník jako návěstidlo, a ten (pokud ho máš v použité návěstní soustavě) najdeš v traťových objektech.

Dakujem, uz som si ju stiahol. Je este okrem verzie 2.2 a 2.3 aj nejaka ina verzia?
Tak som si tam dal tu navestny sustavy ale stale nic. Stale sa mi tam nezobrazuje ten cerveny ihlan a ani ta dalsia moznosta vazba. Uz naozaj neviem ako na to.

Tak uz mi to ide, DAKUJEM vsetkym za pomoc :):):):):)

Naposled editoval moderátor:
Ad IceMc Laren

Takže pokud máte ve Vaší trati doplněny návěstidla od pana Poláka (jsou vynikající) tak by se mělo jednat o přidání položek do SHAPES, TEXTURES
a do rootu Vaší trati soubory Sigcfg ..... (jeden je dat druhý .... ? .... skleroza)
Potom nová návěstidla výhybek jako objekty pro stavbu vybírate POUZE z nabízené složky "Track Object" ( v počeštěné verzi "Traťový objekt").
Tam by dle abecedního řazení měly být "Výh. ..... "
kde L = levá P = pravá a kde první L/P znamená odbočný směr vyhybky a druhé L/P umístění návěstidla k výhybce ve směru jízdy proti hrotům.
Výběrem návěstidla a jeho umístěním na koleje se MUSÍ objevit červený jehlan + samoté návěstidlo v primármí poloze. Jehlan musí mířit proti směru jízdy vlaku kterému siganlizace primárně patří (pro vlak jedoucí proti hrotům) a musí být umístěn vně objektu vyhýbky - tedy na posledním kolejovém dílci těsně před výhybkou.
Při posouvání červeného jehlanu (pohybuje se výhradně po dráze kolejí) se spolu s ním pohybuje i samotné návěstidlo. Po usazení jehlanu do správného místa ho odoznačte - a označte si jen samotné návěstidlo vyhybky (je to malý objekt - je to piplačka najít ten bod aby se dal označit) a tento přestavník posunete do místa kde má být tedy k jazykům - pozor aby jste dodržel zvolenou stranu.
Když tam sedí ..... tak si znovu označíte jehlan a otevřete si Vlastnosti - a zde se musí definovat kterým směrem a co bude návěstidlo ukazovat.
Vyplněte obě vazby i když budou obě směrově shodné.
POZOR - pokud se u vloženého objektu typu návěstidlo (nejen vyhybkové ale i všechny ostatní ) NEOBJEVÍ zmíněný čerevený jehlan - potom tento objekt NENÍ součástí dodané návěstní soustavy, ale je to nějaký statický objekt, který se jaké návěst chovat neumí.
Přiznám se, že než jsem se pustil do psaní - šel jsem si to odzkoušet, Vyhybky jsem kladl naposledy - no 3 roky zpět to bude ..... :-)
Omluvte prosím moje případné překlepy

Dakujem za radu, uz to mam, ale mam jeden problem, pri prvej vyhybke pri vchode do stanice som si nastavil vazby, ale ked si chcem pracu ulozit tak mi vypise ze tam nemam nastavene vsetky vazby. Ale obe som si nastavil. Preco mi to potom vypisuje?

.... joj .... co by to mohlo být ?

Dal jste si nabízený příkaz aby se kamera RE posunula nad vyhybku, kterou MSTS považuje za chybnou ?

Pokud opravdu koukáte na výhybku "s chybou" - zkontrolujte zda-li:
a) typ vyhyb. návěstidla odpovídá požadovaným směrům
b) zda červený kužel není otočen opačně
c) zda červený kužel není v obvodu vyhybky

... a vic nevim - zatím .... :-(

Díval jsem se na obrázky - jehlan je O.K.
Ale nezdá se mi samotná návěst - to co ukazuje ....

Dle obrázku ....125.jpg by to měla být něco jako:

vyh. L ...... přestavník L

a mě se ZDÁ že vidím :

vyh. P ..... přestavník L

Můžete to prosím ověřit ?

Nebylo by lepší se sejít s někým, kdo to už umí, a u počítače tyto poměrně jednoduché a základní věci probrat. A neříkej prosím předem, že ve Tvém okolí nikdo není. To, co se dá ukázat za dvě, tři hodiny si tady budeš vykorespondovávat 14 dní. A vidět to nebo si to zkusit pod dohledem toho druhého, to je něco úplně jiného, než si o tom takto psát.

PS: Jednoduchý recept, jak přijít na mnohé věci = otevřít si jinou trať a podívat se, jak je to tam uděláno či nastaveno.

Mozno ano, ale kazdy ma svoje starosti a nechcem aby som aj ja bol starost navyse. Preto radsej napisem sem a dufam ze mi skusenejsi poradia. A v com je to take lahke, ked mi pise ze navestidlo(vyhybka) ma vazby ked ju chcem zrusit, ale ked si davam ulozit tak mi ukazuje ze tam chybaju vazby.

No to není dobrý postoj. Spočítej si, kolik minut trvá samotné psaní, kolik minut trvá, než se třeba ten, kdo Ti odpovídá, podívá do Route Editoru, protože při troše praxe to už děláme napůl automaticky. Co jsou proti tomu dvě hodiny. A to, že bys Ty mohl být pro ty druhé také přínosem, to si nepřipouštíš?

A copak je svět a život jen MSTS a stavba tratí? Hlavu vzhůru a věř si. Každý má své hodnoty.

Back
Nahoře