730 "ponorka"

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku

Vrbam

Pomocník strojvedoucího
9a937feb092900679b03b5d2d9f640b5.jpg

TSS 730 628-5 uvolněna ke stažení

Poděkování patří:
Jirkovi Polákovi za uvolnění tex z 731 pro vrchy krytů kapot
Pikkovi za postavičku strojvedoucího

ENG je převzat z modelu 742 261, pokud se naskytne někdo kdo vytvoří lepší, rád udělím výjimku ve zveřejnění

Naposled editoval moderátor:
Byl jsem upozorněn na několik nedostatků, tak ti kteří si archiv stáhli,
nechť si jej stáhnou podruhé a všechny soubory dají přepsat.

Vrbame, vynikající model.
Tak mě napadlo, podobají se zvuky 730 víc 731 nebo 742? Že bych udělal sms přímo pro 730. U nás tyto stroje nejezdí.

Diky
Podle slov Vladimíra Pomezného, tak zvuky na 730/1 z 742 nesedí, že jsou tam podstatné odlišnosti. U nás taky nejezdí a že jsem se s ní setkal byla jen náhoda.

U nás taky nejezdí, ale už jsme ji měli několikrát na seřizování. Řekl bych že se zvukama blíží spíše k 731. Ale má 15 stupňů.

Opravdu nádhera, ale nešla by upravit textura pluhu? Je vidět, že bylo foceno proti slunci a jsou tam vidět siluety narážecího ústrojí.

VáclavS napsal:
Opravdu nádhera, ale nešla by upravit textura pluhu? Je vidět, že bylo foceno proti slunci a jsou tam vidět siluety narážecího ústrojí.
Cekal jsem od toho ze to bude pusobit zajimaveji.

PS: Neni to narazeci ustroji, ale schudky.

Pokud se do toho nikomu nechce, spřáhla na 30cm rád přepočítám. Je to taková odpočinková práce ke kafi. Nemusí se u toho přemýšlet, nepadá editor, nehrozí žádné poškození a výsledek je vždy 100% Kéž by v MSTS bylo vše tak jednoduché. A to díky excelové tabulce od H. Ungermana.

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud se do toho nikomu nechce, spřáhla na 30cm rád přepočítám. Je to taková odpočinková práce ke kafi. Nemusí se u toho přemýšlet, nepadá editor, nehrozí žádné poškození a výsledek je vždy 100% Kéž by v MSTS bylo vše tak jednoduché. A to díky excelové tabulce od H. Ungermana.
Pánové,tady nejde jen o pouhé přepočítání spřáhel na 30cm,ale jest-li jste si ráčili všimnout hned jako Vrbam,když jsem mu tu úpravu posílal k odsouhlasení jako autorovi modelu,že jsou tam úplně jiná čísla v sekci Adheasion,je to přesně spočítáno na tento typ.A pár maličkostí v brzdách.
Ad T - Vrbamovi jsem posílal jen TSS730628,ne ty další,tj.rv,bs.V TSS730628.sd souboru na model TSS730628.s nebyl špatný odkaz,ale další *sd soubory jsem nekontroloval.Poslal jsem pouze jeden tento eng s příslušným*sd souborem.Tolik na vysvětlení.

Petr Novák napsal:
Ad T - Vrbamovi jsem posílal jen TSS730628,ne ty další,tj.rv,bs.V TSS730628.sd souboru na model TSS730628.s nebyl špatný odkaz,ale další *sd soubory jsem nekontroloval.Poslal jsem pouze jeden tento eng s příslušným*sd souborem.Tolik na vysvětlení.
Uz je to OK, spolehl jsem se na PC, ze to nahraje na net po nahrvani archivu a ono nic, pardon.

Sorry, ale sekcia adheasion súvisí s rozmermi spriahla tak ako súvisí to, koľko včera meškal R611 a tým, čo si dá dnes váš pán prezident Klaus na večeru...

Dnes odjizdim pryc a az do patku odpoledne nebudu na netu.
Pripadnou kritiku si prectu az pozdeji. Dekuji za pochopeni.

Vrbam si zaslouží ode mne pochvalu za skvělý model,leč mi nefungují zvuky.V instalačním balíku sice je adresář /common.snd/snd730/730cab.sms a 730eng.sms, ale chybí mi wav soubory,které by se přehrávali. Když jsem editoval tyto sms soubory,tak to odkazovalo na lokomotivu 742 a když jsem chtěl zkopírovat obsah adresáře \common.snd\snd742 do složky snd730, tak jsem si pro změnu všimnul,že mi chybí soubor 742_rychlomer.wav na který odkazuje sms soubor 730cab.sms. Soubor 742_rychlomer.wav nebyl ani ve složce snd742 ani jinde v Trainsetu.

Tak doufám,že mi autor engu odpustí,když jsem si dovolil v EngMexxu upravit cestu a to tak, že zvuk wagonu jsem nasměroval na ( " ..\..\Zvuky\loko_diesel\742\742eng.sms " ) a zvuk kabiny jsem nasměroval na ( " ..\..\Zvuky\loko_diesel\742\742cab.sms " ). To jsou nové zvuky,které jsem si stáhnul z http://jacek-msts.ic.cz/

Škoda,že Vrbam do toho instalačního balíku,kde jsou soubory snd730/730cab.sms a 730.eng.sms nepřidal i zvukové soubory wav :roll: Možná jsem tímto ochuzen o reálnější zvuky. :roll:

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře