730 "ponorka"

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
ČD 730.002

Pro VrbaM:
Včera jsem stáhnul ČD 730.002 a hned jsem porušil licenční podmínky.
V souborech *.eng jsou kabiny a zvuky směrovány na ...730/730... U Skanské a TSS bylo alespoň upozornění, že kabina a zvuky jsou použity od 742.
Jinak perfektní práce. Gratuluji.
PS : už je rok 2007

Re: ČD 730.002

Bob2084 napsal:
Pro VrbaM:
Včera jsem stáhnul ČD 730.002 a hned jsem porušil licenční podmínky.
V souborech *.eng jsou kabiny a zvuky směrovány na ...730/730... U Skanské a TSS bylo alespoň upozornění, že kabina a zvuky jsou použity od 742.
Jinak perfektní práce. Gratuluji.
PS : už je rok 2007
Kabina se odkazuje na zvuky a cabview 730 z toho důvodu aby se po aktualizaci nemusel přepisovat eng. Tento balík neobsahuje CVF ani SMS.

Tu hlášku tam na tvoje přání doplním

PS: To je tím jak to člověk přepisuje tak si toho nevšimne, a to 2006 už bylo i u balíku x54

V Engu je použito směrování na CabView( "../../common.cab/cab730/730.cvf" ) a Sound( "../../common.snd/snd730/730cab.sms" ), bohužel pro absenci kabiny a zvuků je v těchto souborech použito další směrování na soubory z lokomotivy 742 !!!

Hezky vecer, stahnul jsem si tento model, a po instalaci jsem zjistil, ze v prislusnem engu je odkaz na Sound ("../../common.snd/snd730/730eng.sms" )
Jenze na vasem webu je uvedeno
Kód:
bohužel pro absenci kabiny a zvuků je v těchto souborech použito další směrování na soubory z lokomotivy 742 !!!

Jenze ono smerovani na lokomotivy 742 vubec neni ? Co ted ? Mam porusit licencni podminky a tento eng soubor modifikovat a nastavit spravnou cestu ke zvukum nebo to nechat plavat a cekat az budou prislusne zvuky a tim padem bych ten model nemohl vyuzit v msts a v aktivitach dokud nebudou na svete zvuky k 730 ?

Čuřil napsal:
Hezky vecer, stahnul jsem si tento model, a po instalaci jsem zjistil, ze v prislusnem engu je odkaz na Sound ("../../common.snd/snd730/730eng.sms" )
Jenze na vasem webu je uvedeno
Kód:
bohužel pro absenci kabiny a zvuků je v těchto souborech použito další směrování na soubory z lokomotivy 742 !!!

Jenze ono smerovani na lokomotivy 742 vubec neni ? Co ted ? Mam porusit licencni podminky a tento eng soubor modifikovat a nastavit spravnou cestu ke zvukum nebo to nechat plavat a cekat az budou prislusne zvuky a tim padem bych ten model nemohl vyuzit v msts a v aktivitach dokud nebudou na svete zvuky k 730 ?

Ve své instalaci si můžeš pro vlastní potřebu dělat co chceš......

Byl jsem upozorněn,že u modelu CD730002 je chybně nastavený eng.Tento model jsem dosud neměl stažený,tak jsem si jej po upozornění stáhnul a nainstaloval do MSTS.K nastavení engu mohu říci jen toto.Tento eng nebyl se mnou konzultován na tento model a původně byl použit na Skanska 730.Tam šlo především o nastavení spřáhel na 80cm a úprava adheze.Toto nastavení je staré tak asi rok a již neodpovídá nynějším požadavkům.Takže bych velice rád poprosil Vrbama,aby smazal coment úprava P.Novák.Na tomto engu není ani čárka moje práce.Děkuji všem uživatelům MSTS za pochopení a moc se jim omlouvám za tento nenastavený eng.

Bohužel střecha a vrchy kapot byly poněkud monotóní, tak jsem se vrhnul do úprav a vzniklo z toho tohle:-) A´t se líbí:-)

Čouda napsal:
Bohužel střecha a vrchy kapot byly poněkud monotóní, tak jsem se vrhnul do úprav a vzniklo z toho tohle:-) A´t se líbí:-)
Proto je na stránce s downloadem napsáno toto:
Mé poděkování patří Čoudovi za pomoc s úpravou textur a Martensovi za podklady k instalátoru.

730002

Vrbam napsal:
Nezkoušel jste někdo kombinaci CTRL+NUM 8 u lokomotivy 730 002?

:D Fíra umí po stisknutí této kombinace hezky přebíhat od pultu k pultu....

Ale zaregistroval jsem jednu dost podstatnou optickou chybu a to,že u modelu CD730002rv a CD730002rvbs nesedí rám s "kastlí".Stupačky z boku do kabiny vedou na ochoz a naopak do kabiny fíra zřejmě šplhá po laně.Nevím jak je to v update,ale to se mi nepodařilo stáhnout,odkaz je totožný jako na původní model,který obsahuje tuto chybu.

U engu pro nový stroj 730.003 jsou asi špatně definována světla u světlometu.Podle obrázku nebo náhledu by tam měla být jedna "žárovka" a nadefinovány jsou dva halogeny.

Jinak oba stroje 730.002+003 jsou perfektní.

[quote="Vrbam]Proto je na stránce s downloadem napsáno toto:
Mé poděkování patří Čoudovi za pomoc s úpravou textur a Martensovi za podklady k instalátoru.[/quote]

mno to víš, že jsem koukal na stránku, kde je možno si model stahnout. Jenom jsem podotknul a upřesni, s čím jsem vlastně pomáhal :wink:

bob57_cz napsal:
Vrbam napsal:
Nezkoušel jste někdo kombinaci CTRL+NUM 8 u lokomotivy 730 002?
Oba linky:
MODEL LOKOMOTIVY (6,24 MB)
UPDATE MODELU LOKOMOTIVY v1.1 (2,43 MB)
vedou na stejný soubor CD730002_model.exe (6658418),
má to tak být ?

MODELY VOZŮ ř. 954 verze 2.0 (3,32 MB) :Toto pocitadlo neexistuje, zkopirujte si novy kod
Vše bylo opraveno, u balíku model a nebo update je jedno který sosneš, opravené soubory jsou v obou. Jen v jednom jsou i ostatní soubory a v tom druhém ne.

T napsal:
Ale zaregistroval jsem jednu dost podstatnou optickou chybu a to,že u modelu CD730002rv a CD730002rvbs nesedí rám s "kastlí".Stupačky z boku do kabiny vedou na ochoz a naopak do kabiny fíra zřejmě šplhá po laně.Nevím jak je to v update,ale to se mi nepodařilo stáhnout,odkaz je totožný jako na původní model,který obsahuje tuto chybu.
A vida, chyba exportu, už jsem to opravil a tlačím to na web.

T napsal:
U engu pro nový stroj 730.003 jsou asi špatně definována světla u světlometu.Podle obrázku nebo náhledu by tam měla být jedna "žárovka" a nadefinovány jsou dva halogeny.
Opraveno a je to na webu.

T: Děkuju za info

Čouda napsal:
mno to víš, že jsem koukal na stránku, kde je možno si model stahnout. Jenom jsem podotknul a upřesni, s čím jsem vlastně pomáhal :wink:
Nepřivlastňuji si zásluhy za práci pokud není moje o to se neboj

Naposled editoval moderátor:
730002

Stáhnul jsem si tu opravu,poloha rámu a "kastle" už je ok,ale:

-u modelu CD730002rv došlo zřejmě při úpravách k nějakému zádrhelu ohledně animací.Fíra nereaguje na ctrl+num8,ale "kmitá" od pultu k pultu v závislosti na rychlosti loko(při šedesátce je to docela "slušný kmit").

-u modelu CD730002 fíra reaguje na ctrl+num8,ale nechce se pacholek už potom vrátit zpět při dalším stisknutí.
Beru zpět-je jen líný a trvá mu to,nicméně se vrátí.

A ještě něco.Nevím jakou to má souvislost,ale fíra mi přeskakuje od pultu k pultu i při odpojení a připojení vozů bez toho,že bych přepínal kabinu.

Vrbam napsal:
Nepřivlastňuji si zásluhy za práci pokud není moje o to se neboj

Já se nebojí. jak jsem psal na webu jsem to četl, ale já jsem to pro jistotu napsal, aby uživatel věděl že na tom zase tak velikou zásluhu nemám. Dyť jsem tu mašinu jenom ušpinil a to dokáe kde kdo :D

Re: 730002

T napsal:
-u modelu CD730002 fíra reaguje na ctrl+num8,ale nechce se pacholek už potom vrátit zpět při dalším stisknutí.
Jsi moc netrpělivý, animace fíry je pouze 2 stavová, zatímco ten větrák je na 8 stavů. Tak když ťukneš do ctrl+num8, tak pak nesmíš zuřivě do toho mlátit znovu.

Opravu CD730002rv máš v mailu

Re: 730002

Vrbam napsal:
T napsal:
Jsi moc netrpělivý, animace fíry je pouze 2 stavová, zatímco ten větrák je na 8 stavů. Tak když ťukneš do ctrl+num8, tak pak nesmíš zuřivě do toho mlátit znovu.

Opravu CD730002rv máš v mailu

Oprava aplikována a vše je ok.Díky.

Dnes se mi podařilo nafotit několik snímků na cab. Pokud někdo shání mohu poskytnout (pokud jej už ovšem někdo netvoří).

Back
Nahoře