Karviná bojuje o vlaky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Tisková zpráva z MFDnes

Karviná - Nevoli vyvolává mezi obyvateli Karviné záměr Českých drah zrušit kvalitní vlakové spoje, které spojují město se světem.Do Karviné jezdí nyní denně čtyři páry vlaků kategorie InterCity a EuroCity, které lidem umožňují přímé spojení s Prahou i se Slovenskem. Koncem letošního roku je však chtějí České dráhy zrušit.V připravovaném návrhu nového jízdního řádu, který začne platit 9. prosince, dráhy počítají už jen s jediným párem spoje InterCity. Ten zastaví v Karviné a skončí v Českém Těšíně. Na Slovensko už nepojede.Taková představa se nezamlouvá ani představitelům karvinského magistrátu, kteří prostřednictvím krajského úřadu vyjednávají o zachování přímého spojení s Prahou ve stejném rozsahu i kvalitě jako dosud.„Karviná má přímé spojení s Prahou někdy od roku 1871. Velmi nás zaskočilo, že podle návrhu nového jízdního řádu Českých drah by o to měla najednou přijít,“ říká tajemník karvinského magistrátu Roman Nogol. Podle něj je nelogické a nepřípustné, aby přímé spojení zůstalo Havířovu, Bohumínu i Českému Těšínu, ale bývalé okresní město s 65 tisíci obyvateli ho ztratilo.„Stali bychom se tak periferií, protože dálnice k nám nevede a autobusové spojení taky není nic moc. Jsme odkázání na vlaky. I to je důvod, proč jsme investovali peníze do spojení vlakového a autobusového nádraží,“ líčí Nogol.Tiskový mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj říká, že dráhy se musí chovat ekonomicky, ale ujišťuje, že Karviná o kvalitní spojení s Prahou nepřijde. Naopak, cesta se zkrátí.
Pokračování na http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=199&r=mfsevermorava&c=568432

Co si mám o tom myslet ? Je to sprosté,protože v Karviné mám mnoho známých a navíc Karviná je lázeňské město, kde se tam lidé léčí z celé republiky, například se tam léčila i herečka Marie Motlová,která hrála v trilogii filmů o rodině Homolkových a to nemluvím o tom,že se nachází v tomto měste také Slezská - Obchodně- Podnikatelská univerzita a bývalý Lárischův zámek. Je hanba, že Karviná je okresním městem, a přitom si ani statut okresního města nezaslouží, protože v dobách komunismu se o město starali soudruzi,kteří bydleli v Havířově, proto Havířov je víc podporován než Karviná.
Zbytečně město vyhodilo peníze na opravu nádražní budovy v Karviné a do výstavby nového autobusového nádraží před nádražní budovou.

Co si o tom myslíte ? ( už aby byla na železnici konkurence)

Naposled editoval moderátor:
Je velice úsměvné,že České dráhy vyhazují "luftem" peníze na drahá pendolina,která jsou nefunkční a opravy taky jsou drahá. Místo toho,oni omezí spojení přes Karvinou a odkloní vlaky přes Havířov. České dráhy jsou neustále v dluzích, a přitom si kupují drahá pendolina. Trošku mne to připadá jako vtip o tom nezaměstnaném co je na sociálce, " musím se zadlužit u banky abych splatil na nové auto ". Problémem ČD je to,že je to monopolní firma a ještě k tomu státní a proto se dalo čekat takové jednání.

Vážený Jiří

jsme sice v Hyde Parku, ale nemyslím si, že by tato "hrozná" zpráva někoho zajímala. Co takhle ji uveřejnit na "svém" konkurenčním fóru? Není to tak dlouho, kdy tady běžel flameware o vašich příspěvcich a jejich kvalitě, který skončil právě vašim uraženým odchodem, a založením onoho fóra. Dovolil bych si ocitovat:

S politováním musím konstatovat, že celé toto fórum se stává pro mne neseriózním jenom proto, že někdo kopíruje moje soukromé zprávy. Od toho je přece funkce SZ, aby ostatní to nemohli číst. To,že moderátor Johnz zkopíroval ryze soukromou zprávu jinému uživateli se celé toto fórum pro mne zdiskreditovává a je to ostuda. Já na taková neseriozní fóra nechodím.

A tímto všem oznamuji, že s tímto diskuzním fórem jsem skončil a počínaje zítřkem budu k tomuto fóru lhostejný, a ihned si mažu odkaz ve svých záložkách. Internetová stránka http://forum.msts.cz se pro mne v tuto chvílí stává cizím. Stejně se z toho stává smetiště.

Chtěl jsem ještě než odjedu na dovolenou umístit aktivitu do burzy, ale neudělám to. Vše potřebné najdete na mých stránkách,takže tam si to stáhněte. Ale až po 15.červenci.

Good Bye, Hasta la vista, s bohem a nashledanou v lepších časech.

Tak bych si dovolil poprosit o striktní dodržování vašeho veřejného slibu.....

Jiří a jeho starosti o Karvinou

Souhlasím s Miranem.Nechápu co má společné Karviná jako město,pendolína a jejich cena s MSTS??????

Jiří nechci být nezdvořilý,ale nejste tak trochu sám???Někteří lidé pokud nemají s kým prohodit nějaké to slovo trpí stejně jako Vy a zaplácávají různá fóra absolutně nezajímavými příspěvky.Pro mne toto co jste napsal v závislosti na msts má zcela nulovou hodnotu.Nechci se Vás dotknout,ale možná by to chtělo vždy předem zvážit než něco napíšete.

A nebo se obraťte na jiná specializovaná fóra.Třeba na http://www.cd.cz/index.php?action=section&id=5205.

Tam možná se svým postřehem ohledně Karviné naleznete kvalitní odpovědi.

Jenom tolik, že ti co dělají aktivity do tratě 321 podle GVD, tak těch rychlíkových spojů na Slovensko budou muset omezit. Například rychlík Košičan a Hradčany budou nově jezdit přes ValMez a Vsetín a Detvan přes Havířov.

A vrátil se nám starý dobrý Jiří.
Ignoruje veškeré připomínky na svojí osobu a dál zaplňuje fórum odpadem.

Pánové, vykašlete se na něj, nemá to cenu.
Co si pomyslet o člověku, který s "rozmáchlými gesty" odejde jako mistr světa a pak se vrací, jakoby se nechumelilo.

Tak tohle mi připomíná situaci, kdy na dálnici bude havárka...rádio hlásí aŤ se tomu místu vyhneme a just tam všichni jedou, aby na vlastní bulvy viděli rozpláclou mrtvolu na vozovce a generují kolony...

Tak Jiřího sakra ignorujte...mohly to být max. 2 Jiřího příspěvky a už se z toho udělal docela slušný Flameware.....

Je ale směšné, že pan Jiří si na svém foru vzal jako vzor pravidla z tohoto fora a důrazně nabádá k jejich dodržování.....

Martens napsal:
Je ale směšné, že pan Jiří si na svém foru vzal jako vzor pravidla z tohoto fora a důrazně nabádá k jejich dodržování.....

....jo a pak se eště rozčiluje nad pravidly fóra trainzáků.... :lol:

JOHNZ napsal:
Poprosím ... hlasujte ...
Johnzi, bohužel ani jedna z těchto variant není efektivní, protože nikdo nezabrání tomu, aby Jiří nezaložil poté úplně stejnou pičovinu......

Tedy dokud admin tohoto fora nepovolí cenzuru, jakože jeho postoj za dobu fungování fora zůstal nezměněn......

A admin tady má pořád zatím poslední slovo....

Ikdyž tohle téma bych tu klidně i nechal ....od toho je to Hyde Park.....Jiří už tu splodil daleko větší zvěrstva....

Pokud zavedeš i do Hyde Parku cenzuru, tak navrhnem adminovi, aby zrušil vůbec celý Hyde park, protože potom přestane mít smysl a bude to asi první cenzurovaný Hyde Park na světě ....

tím se ovšem Jiřího nezastávám, ale jak jsem psal dříve ..... když vám jeho příspěvky tak vadí, tak proč jej sakra neignorujete......

Martens napsal:
..... když vám jeho příspěvky tak vadí, tak proč jej sakra neignorujete......
No jo, víš Martensi lidská trpělivotst má taky své hranice a některé věci už prostě ignorovat nelze. Nějakou dobu to lze vydržet, ale pak... :mad:

markus22 napsal:
Martens napsal:
..... když vám jeho příspěvky tak vadí, tak proč jej sakra neignorujete......
No jo, víš Martensi lidská trpělivotst má taky své hranice a některé věci už prostě ignorovat nelze. Nějakou dobu to lze vydržet, ale pak... :mad:
Markusi, ale kdyby sis prošel zmiňovaná vlákna, tak zjistíš, že z 12 příspěvků jsou 3 od Jiřího a a zbývajicích 9 je ve stylu fuuj od těch, co prostě ignorovat v Hyde Parku nebudou a radějí odpoví na sebevětší pičovinu....

Až tady admin oficiálně povolí cenzuru( což neudělal) a v Hyde parku zejména, tak pak se hyde park může uzavřít úplně .....

Naučte se, prosím, ignorovat nepodstatné v místech, která jsou pro nepodstatné určena....v Hyde parku opravdu nic důležitého pro MSTS nenajdete......je určen pouze pro ty, které chytne slovní průjem nebo se chtějí verbálně vyb(l)ít......

Re: Jiří a jeho starosti o Karvinou

T napsal:
Souhlasím s Miranem.Nechápu co má společné Karviná jako město,pendolína a jejich cena s MSTS??????

Jiří nechci být nezdvořilý,ale nejste tak trochu sám???Někteří lidé pokud nemají s kým prohodit nějaké to slovo trpí stejně jako Vy a zaplácávají různá fóra absolutně nezajímavými příspěvky.Pro mne toto co jste napsal v závislosti na msts má zcela nulovou hodnotu.Nechci se Vás dotknout,ale možná by to chtělo vždy předem zvážit než něco napíšete.

A nebo se obraťte na jiná specializovaná fóra.Třeba na http://www.cd.cz/index.php?action=section&id=5205.

Musím zareagovat. Možná toto vlákno nemá nic společného s MSTS, přesto když se podívám do HydeParku,tak je tam spousta vláken,která nemá nic společnýho s MSTS, jako například dovolená, názory na trainz forum a další thready. V jiných sekcích jsou zase založená vlákna zabývající se HW,a ty taky nemají nic společnýho s MSTS.
Taky někdo tady založil vlákno týkající se společnosti,která bude konkurovat českým drahám a to taky nemá nic společnýho s MSTS, tak laskavě buďte objektivní !!! Někteří z vás se chováte jako učitelé na školách,kteří si zasednou na jednoho žáčka,protože je takový,makový, má křivý nos, nebo jeho rodiče jsou takový a makový.

Navíc toto vlákno je aktuální a nejedná se o žádnou píčovinu, kdybych něco podobného napsal o regionu VýchodníchČech, že se tam ruší lokálka, nebo,že ČD tam ruší spoje, tak nikdo ani na moji adresu nepípne. Ale možná je to tím,že na toto fórum,chodí samí Pražáci a Čecháčci, a Severní Moravu a Slezsko mají doslova u prdele. Však pro některé Pražáky končí republika za Olomoucí a dál to už je Polsko a Slovensko.

JOHNZ napsal:
Jiří dostáva moderátorské napomenutie za osobné invektívy, nadávky a pod.
Johnzi, ať to čtu, jak to čtu, tak v příspěvku nikoho osobně nenapadal.....Tedy jediné, co mi zbývá jsou ty nadávky směřující na skupinu lidí .....

ještě, co je to to apod. ve Tvém napomenutí?

a s tím hyde parkem má Jiří bohužel pravdu, ale o tom Hyde Park je a pro tyto účely vznikl ..... svodobná diskuse o věcech široce pojatých ....

Ten pojem jsi doufám Johnzi slyšel i z jiných míst určitě.....

Ale jinak Jiří, v žádném případě si to neberte tak, že bych se vás zastával....to v žádném případě.....

jenom nechci, aby to tady začalo vypadat jako na trainz fore......

Kdo nechce číst věci v Hyde parku ať je nečte - nikdo k tomu není nucen....

A jako poslední - pokud by v této diskusi v Hyde Parku zavládla cenzura, bude admin požádán, aby Hyde Park s definitivní platností z tohoto fora odstranil a bude se tu striktně debatovat pouze o MSTS ....

(No tak dobre no ... nič nebude ... JOHNZ)

Re: Jiří a jeho starosti o Karvinou

Jiří napsal:
T napsal:

Musím zareagovat. Možná toto vlákno nemá nic společného s MSTS, přesto když se podívám do HydeParku,tak je tam spousta vláken,která nemá nic společnýho s MSTS, jako například dovolená, názory na trainz forum a další thready. V jiných sekcích jsou zase založená vlákna zabývající se HW,a ty taky nemají nic společnýho s MSTS.
Taky někdo tady založil vlákno týkající se společnosti,která bude konkurovat českým drahám a to taky nemá nic společnýho s MSTS, tak laskavě buďte objektivní !!! Někteří z vás se chováte jako učitelé na školách,kteří si zasednou na jednoho žáčka,protože je takový,makový, má křivý nos, nebo jeho rodiče jsou takový a makový.

Navíc toto vlákno je aktuální a nejedná se o žádnou píčovinu, kdybych něco podobného napsal o regionu VýchodníchČech, že se tam ruší lokálka, nebo,že ČD tam ruší spoje, tak nikdo ani na moji adresu nepípne. Ale možná je to tím,že na toto fórum,chodí samí Pražáci a Čecháčci, a Severní Moravu a Slezsko mají doslova u prdele. Však pro některé Pražáky končí republika za Olomoucí a dál to už je Polsko a Slovensko.

Ad zaver IMHO to je mimoradna hloupost svedcici o jiste zakomlexovanosti autora prispevku.

JOHNZ napsal:
AndrewM: Tiež by si sa mohol krotiť, OK?

Zachoval jsem v maximalni mozne mire dekorum a ani v nejmensim jsem neprekrocil meze slusneho chovani. Paklize prezentuje svoje nazory, musi pocitat s tim, ze na takove nazory nekdo bude reagovat. A tohle bylo zcela mimo bile hygienicke zarizeni ...

AndrewM: Poznas to vase? "mluviti Ag, mlceti Au"? Ked ho tu budu vseeetci ignorovat, tak ho to omrzi rychlo ...

Back
Nahoře