Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mne sa to tiež už stalo, skús 2x kliknúť napríklad medzi Zobraziť procesy všetkých uživatelov a Ukončiť proces

zsBpeer napsal:
Mne sa to tiež už stalo, skús 2x kliknúť napríklad medzi Zobraziť procesy všetkých uživatelov a Ukončiť proces

Mockrat dekuji, opravdu to funguje, takova kravina a co to dokaze hrat na nervy !
Ad navody Draco a Bob57_cz " jeste stesti, ze jsem vas neposlechl " :lol:

Čuřil napsal:
zsBpeer napsal:

Mockrat dekuji, opravdu to funguje, takova kravina a co to dokaze hrat na nervy !
Ad navody Draco a Bob57_cz " jeste stesti, ze jsem vas neposlechl " :lol:

No, ještě žes nás opravdu neposlech. Možná bys měl guláš v počítači. :lol:

Bob_57cz: no myslim že Čuřil neni debil aby to nevěděl že musí zálohovat jinam než je HDD se systémem. Jinak obnovu systému používám dost dlouho a guláš v PC nemám. Ono když to umíš používat tak seš vysmátej. :lol:

bob57_cz napsal:
Draco napsal:
Jinak obnovu systému používám dost dlouho a guláš v PC nemám. Ono když to umíš používat tak seš vysmátej.
Já zase body ihned po instalaci OS vypínám, protože je vůbec nepotřebuji, mám totiž naprosto atypické nastavení celého systému, takže u mne standardní složky žádný hacker vůbec nenajde. Když se to umí... :lol: , není zapotřebí vůbec používat body obnovy, proto mám i více místa na disku k dispozici bez zbytečného balastu.
A když se to umí nejlíp, to má pak člověk na disku hodně místa i s body obnovy

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Draco napsal:
Jinak obnovu systému používám dost dlouho a guláš v PC nemám. Ono když to umíš používat tak seš vysmátej.
Já zase body ihned po instalaci OS vypínám, protože je vůbec nepotřebuji, mám totiž naprosto atypické nastavení celého systému, takže u mne standardní složky žádný hacker vůbec nenajde. Když se to umí... :lol: , není zapotřebí vůbec používat body obnovy, proto mám i více místa na disku k dispozici bez zbytečného balastu.

A když to někdo umí, tak OS neinstaluje ale pouze kopíruje jednou nainstalovanej systém z image. :D :D :idea: :ole:

Hezky vecer, tak asi pred 15 minutami by se mi do krve nedorezal a mel jsem na tvari smrtici studeny pot. Pred hodinou a neco jsem dodelaval aktivitu, kterou pristi tyden zverejnim, pak jsem standartne ukoncil praci s pocitacem a sel se divat na serial ztraceni, po skonceni jsem zapnul pocitac, ale logo windows mi nabehnul, tmava obrazovka. Koukal jsem jak pracuje hardisk nenabehl.
Aha, a je to v haji, asi se mi neco posr** Tak jsem zmacknul cudl cim se pocitac zapina, a pocitac se vypnul, pockal jsem minutu, mezitim jsem nabiral dech.
Pak jsem znovu zapnul pocitac a zas to samy, vidim jak mi blika dioda hardisku ci procesoru, ale logo windows stale nenaskocil, pak uplne dole na monitoru se mi objevi takova bila paska ( jako kdyby jste meli poskozenej monitor, ) a to uz jsem mel smrtici pot na cele :pale:

A jsem si rekl, kurna co to je :eek: :eek: Vzdyt monitor nemam poskozeny, vzdyt jsem videl jak mi pocitac deteknul BIOS ale windows se nenabootval a videl jsem jen bily pasek, a uz jsem myslel na to, ze tim horkem se asi znicil hardisk, nebo jeste neco horsiho.

A pritom mi jeste tento tyden doma varovali mi nejblizsi a jako by tim mi hrozili, abych ten pocital moc nepouzival, kdyz jsou takova horka, ze to muze zkolabovat. Neposlechl jsem a ted jsem v haji, asi

Tak jsem to tedy vypl tim hlavnim cudlikem a pro jistotu jsem jeste vypnul ten hlavni zdroj napeti, je to u tech nejnovejsich pocitacu takove tlacitko na zadni strane pocitace, tim to vypnete a proud tam neproudi. Tak jsem to vypnul a zapnul a pak zapnul opet comp a
heureka windows se nabootoval a uz jsem se mohl normalne prihlasit.

Ale pritom nechapu, jaka chyba se mohla stat, vzdyt ten pocitac byl na hodinu vypnuty, trochu se zchladil, a co to mohlo signalizovat ?

Timto shockingem mne pocitac donutil abych zitra rano vzal cely comp a dal ho do servisu, jestli se neco nestalo s grafickou kartou, procesorem, hardiskem, zakladni deskou, jestli tam neco nezlobi. Taky to mohlo zpusobit staticka elektrina, jenze ta by to vsechno usmrtila. Tak nevim, poradte, :idea: :idea: :idea: :idea: :roll:

Čuřil: to je ale nápad vypínat PC na hodinu. Kamarád si tím to způsobem zrušil hardisk během půl roku a to byl novej. Ono se mohlo stát cokoli třeba chyba ve zdroji nebo nějaká pojistka. Jestli se problém vyskytl poprvé a na takhle nesmyslně krátkou dobu vypnutí PC. Tak se raději poraď se servisnim technikem po teflonu. On už ti řekno co s tím.

Přesně, na tu hodinu ho stačí dát jenom do režimu spánku. Pokud ho vypínáš za den častěji, tak se s ním pomalu rozluč. Při startu PC mají všechny koponent největší (špičkový) odběr což je velká zátěž pro zdroj a tím pádem se ničí...sice pomalu, ale ničí.

Edie, Draco: Každý elektronický komponent má byť dimenzovaný na 2,7 násobok maximálneho zaťaženia, práve preto aby sa takéto veci NESTÁVALI. To, že sa tak stane je čisto vinou šmejdného zdroja v počítači. Treba si kúpiť zdroj poriadny (rezervu aspon 50W a od nejakej inteligentnejšej značky, z lacnejších napr. Fortron) a potom môžete PC vypínať spokojne ...

JOHNZ napsal:
Edie, Draco: Každý elektronický komponent má byť dimenzovaný na 2,7 násobok maximálneho zaťaženia, práve preto aby sa takéto veci NESTÁVALI. To, že sa tak stane je čisto vinou šmejdného zdroja v počítači. Treba si kúpiť zdroj poriadny (rezervu aspon 50W a od nejakej inteligentnejšej značky, z lacnejších napr. Fortron) a potom môžete PC vypínať spokojne ...

Správně jsi napsal má být. Na trhu jsou zdroje (Eurocase - ty jsou levné a dávají se skovo do všech PC sestav kde se šetří jak může) které jsou silně poddimenzovány, ani z daleka nedosahují výkonu na štítku a - co je zarážející - neprošli testy pro používání v ČR.

Zdravim, tak zatim se mi to stalo jenom jednou, normalne pocitac vypnu, zapnu a bez problemu. Ale k tomu opravarovi se chystam. U nas tady byla poradna bourka a mam silne podezreni, ze to mohla ta bourka zpusobit, bourka tu byla v patek v noci, ale nechapu proc se to stalo az v nedeli vecer :roll:

Čuřil: Tvoj problém mohlo spôsobiť aj obyčajné "sprosté" podpätie v sieti. Zdroj to už jednoducho neustabilizoval a bye, bye Kansas ... Kúp si UPSku a budeš za vodou

Edie: Tak potom tí nech sa nečudujú, že si ušetrením štyroch stoviek spravili škodu za štyri tisícky (jak nie niekedy aj viac). Mimochodom, neni použitie nehomologovaného zdroja nezákonné?

JOHNZ napsal:
Mimochodom, neni použitie nehomologovaného zdroja nezákonné?
Johnzi, to asi ne, to by bylo nezákonné asi vše, co souvisí s radioamaterstvím a mimo zákon by byl asi každý amatérsky postavený udělátor...

cpu pro msts

Dobrý den,chtěl bych vás poprosit o radu.Mám cpu Celeron D336,pomohlo by kdyby jsem investoval do noveho procesoru P4 631 3ghz?na core duo penize nejsou.Má sestava je Zakl.deska Asus P5vdc,ram 1024Mb 400 mhz,cpu Celeron D336 2,8 ghz,Vga Ati Radeon 9600 128mb 400/400 mhz,hdd seagate barracuda 80Gb sata.Mužu porposit o radu jakou jinou variantou bych docilil rychlejšího chodu msts.popř co upgradovat?Díky Tomáš

Ja som mal Celeron 1.8GHz a vymenil som celé PC za PIV 3GHz, ale žiadny dramatický nárast FPS sa nekonal. FPS vzrástlo o zopár obrázkov. Takže predpokladám že pri prechode z Celerona 2.8D to bude možno ešte menší rozdiel.

V únoru jsem zakoupil DDR 1 GB. Věděl jsem, že systém poběží lépe oproti 512 MB. Teď jsem si dokoupil další 1 GB DDR pač cena byla poloviční oproti únoru. Provedl jsem test na 2 GB RAM a defakto není vidět žádný rozdíl u MSTS. Rozdíl byl znatelný u databází. Moje poznání mě utvrdilo, že 1 GB RAM pro MSTS plně dostačuje.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře