Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
No a ještě to zkus vypálit na DVD_RW a u toho zkus něco na principu DirectCD a budeš možná moci i zapisovat na to DVD_RW, ale ta rychlost.....
Karel

Ale Bobe, k CD_RW či DVD_RW můžeš také přistupovat tak, že na něj jakoby kopíruješ s pomocí dejme tomu WinCMD, TotalCommander a podobně. Tváří se to jako další mechanika na kterou jen kopíruješ či z ní čteš.
Ale v každém případě z mé strany to bylo míněno jako fór.
Karel

Ahoj,
mám menší problém, pokud během provozu PC zapnu MSTS a potom chci PC vypnout, cvelice dlouho trvá než se mi zobrazí okno "Vypnout počítač", a pokud se mi již konečně zobrazí a dám "vypnout" tak se moc dlouho vypína PC i 5min i více!!!!Pokud MSTS nespustím během provozu PC, vše jede dobře. Nevíte kde může být problém????

Tak to nevím. Asi bude muset odpovědět někdo zkušenější.

Pro MSTS to stačí. Dělá to až teď, nebo to dělalo i na čistě nainstalovaném systému?

MSTS requires hardware accelaration

Zkusím prosbu o pomoc tady:
Nejde mi spustit MSTS. Při spouštění se jen objeví hláška "Train simulator requires hardware acceleration." Nic víc. Před tím, než jsem zkoušel nainstalovat Vrbamovu 854 pro BIN a než mi simulátor vyhodil hlášku že selhalo vytvoření kabiny vše v pohodě. Ani přeinstalace MSTS nic nevyřešila. Kde může být problém? Mám NT s Ati mobility radeon 9700 s 64MB. Zkoušel jsem dát nejnovější ovladač pro grafickou kartu a taky nic. Kde je asi chyba? Díky za radu.

hned první dva odkazy vyhledané Googlem dávají odpověď na tvou otázku:
http://support.microsoft.com/kb/325978
http://support.microsoft.com/kb/299690

Vzhledem k tomu, že ti MSTS už běželo, může se jednat o nějakou poškozenou knihovnu DirectX, může se stát při násilném ukončení programu používajícího DX, nebo ovladač hardwarovou akceleraci zakázal.
Mělo by stačit přeinstalovat DirectX (může být problém, Windows se někdy přeinstalování brání a tvrdí, že jsou již nainstalovány nejnovější DX, pak pomůže utilitka z webu http://www.majorgeeks.com/download4347.html)
A zkontrolovat nastavení ovladače GK, zda akcelerace nebyla vypnuta.

Naposled editoval moderátor:
Chtěl jsem se zeptat,jestli je možné i za cenu omezeného Trainsetu vzhledem k velikosti dat spouštět MSTS z USB Flash disku ? Na trhu jsou i 4 GB flashky a jestli by se dalo z té flashky spouštět MSTS i za cenu,že by Trainset byl totálně ořezanej ?

Jiří Maxa napsal:
Chtěl jsem se zeptat,jestli je možné i za cenu omezeného Trainsetu vzhledem k velikosti dat spouštět MSTS z USB Flash disku ? Na trhu jsou i 4 GB flashky a jestli by se dalo z té flashky spouštět MSTS i za cenu,že by Trainset byl totálně ořezanej ?

Krásný dotaz pane Jíří, nic tomu nebrání, pouze zápisy v registru které MSTS vyžaduje a hledá..... A ty zápisy v registru nejsou nijak závislé na velikosti instalace.

Už jste to někdo testoval? Já mám s USB2 fleškama opačnou zkušenost. Kopíroval jsem na flešku nezabalenou trať do archivu a zbývající čas 80 minut mne přesvědčil, že vypálení na CD je mnohem rychlejší kopírování dat. Problém je asi ten, že flešky jsou pomalé na podadresáře, protože to samé v raru se už zkopíruje rychle. Takže si neumím představit, když bych po několika hodinách kopírování své trati na toto zařízení mi odtud MSTS chodilo rychleji. Ale je to jen teoretická úvaha a myslím, že správná.

Jiří Maxa napsal:
Jaký je vlastně rozdíl mezi USB Flash disk a USB Hard drive ?
Ten první je paměťové medium pevné, nemá motor, nic se v něm netočí, proto by měl být přenos dat rychlejší. Hardisk je stroj točivý s motorem a čím rychleji se točí, tím je rychlejší přenos dat. Ale i větší hluk a opotřebení. :lol: :lol: :lol: :lol: Doslova laická odpověď.

Jiří Maxa napsal:
pokud se nepletu, tak USB flash disk je jen malý kolíček který zasuneš do USB a má pamět do 4GB a USB Hard drive je přenosný harddisk, pamět až do 400GB

Fabio napsal:
Jiří Maxa napsal:
pokud se nepletu, tak USB flash disk je jen malý kolíček který zasuneš do USB a má pamět do 4GB a USB Hard drive je přenosný harddisk, pamět až do 400GB

Neni pravda. Flash se da udelat do 32GB (SD karty typu HC (high capacity asi :-)))
- v principu stejne jako USB flash. Jen to jeste vyjde dost draho.

Spíš by někdo znalý mohl odpovědět, proč na flešku jde tak pomalu tok dat souborů s podadresáři (přes USB2) Přitom to samé na přenosný hardisk přes USB 2 jdou data kopírovat standartní rychlostí.
K čemu mi pak bude fleška 10 giga, když na kopírování dat si budu muset vzít dovolenou. :cry: :cry:
Nebo není fleška, jako fleška?

To bude souborovym systemem. FAT 32 neni nijak extra rychla. Stalo by za pokus naformatovat ji NTFS. Ale jen varim z vody... :eek:

Naposled editoval moderátor:
pls o radu. Konfig1- desktop XP SP1, graf128, ram256, a fps tak okolo 12. Konfig2- notebook w2000 SP4, zdiel graf geforce2, ram 128 a fps bum 30 !

To vse na default trati (napr Japan2). Na XP je povypinane vsetko co moze byt. Scem si jazdit doma a nie z roboty corovat NTB na blacka.

Dik za rady.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře