Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

No já sem svýho času jezdíval MSTS na sestaě 1,6 GHz jednojádro AMD procesor, 512 MB Ram, 256 grafika Nvidia a šlapalo to a víceméně sem na tom rozjel všecko. I topírnu noc a den blbec. Vše bez problémů. V tomhle bych teda problém až zas tak neviděl, no.

Čouda: to máš pravdu, ale musíš tam mít windows XP. U novějších už na této sestavě MSTS moc šlapat nebude.

Je proti srsti, aby si někdo na starý Athlon kupoval a instaloval sedmičky. Vše je o správném nastavení a Čouda má pravdu. Já mám jako doplňkový PC také podobnou sestavu a jede tam úplně vše.
Aby to bylo stabilní, je nutné správně zapsat parametr do zástupce pro spuštění nebo do Trainstore na příslušné místo. Záleží odkud MSTS spouštím. A musí to fungovat bez pádu. Ale FPS, to je o procesoru a základní desce, to žádným nastevením, kromě povypínání spuštěných zbytečností, nezlepším.

Pěkný den,
zkusím to tady ...

v létě jsem dostal od kamaráda počítačového "maniaka" starší HDD 20 GB , ale já jsem si říkal, že na MSTS to postačí. Všechno fungovalo jako na drátkách, na disku bylo (je) vše co se týče MSTS na mém počítači.
Včera spustím počítač, naběhne modrá obrazovka, že chce kontrolovat disk H (výše zmiňovaný disk). Říkal jsem si, že bude možná lepší, když ho nechám udělat co chce. Kontrola se spustila, po několika vteřinách se objevila tzv. smrtelná obrazovka. Počítač se restartovat a opět chtěl dělat kontrolu. Teď už jsem ho nenechal, pustil mě do účtů a naběhl windows. Při jakémkoliv pokusu dostat se k souborům na disku následuje opět smrt. Nechal jsem ho na chvíli schladnout, asi po dvou hodinách šlo se normálně do disku dostat. Zálohoval jsem si aspoň rozdělané aktivity, projel několika kontrolními prográmky, které nic nenašly a smazal co jsem doplňoval minule. Antivir (NOD 32) nic nenašel. Dneska spustím počítač, okolo 14:00 situace jako minule. Teďka večer jsem byl nucen disk odpojit, protože když nabíhala plocha následovala opět smrt.

Byl bych vděčný, kdyby mi někdo doporučil nějaký postup. Začínám bgýt bezradný.

Děkuji moc, Intouro

Podle mě je ten disk už v háji. Pokud o ty data opravdu stojíš, tak navštiv nějaký PC servis, kde by ty data mohli vydolovat. Ovšem prý to není zdaleka levná záležitost.

Pavlík napsal:
Podle mě je ten disk už v háji. Pokud o ty data opravdu stojíš, tak navštiv nějaký PC servis, kde by ty data mohli vydolovat. Ovšem prý to není zdaleka levná záležitost.

Aktivity mám zálohované na jiném disku, tratě na CD, zálohu trainsetu jsem si dělal v létě, když jsem MSTS přesouval právě na tento disk. Ale já sem tam toho za tu dobu natahal (na testy, jen tak pro kamarády) ...

K problému s HDD obecně platí jediné: vyhýbat se starým diskům z druhé ruky. Podle mého názoru již nový disk nestojí až tak moc, aby se vyplatilo šetřit na nespávném místě. Takovýto disk jak popisuje Intouro:
....v létě jsem dostal od kamaráda počítačového "maniaka" starší HDD 20 GB , ale já jsem si říkal, že na MSTS to postačí. Všechno fungovalo jako na drátkách, na disku bylo (je) vše co se týče MSTS na mém počítači......
je k ničemu a nehodí se ani jako cihla do zdi, natož aby se na něm nalézala tak důležitá data jako je MSTS (nebo snad znáte pánové nějaká ještě důležitější?)!
Ovšem co dál v jeho případě? Možná by bylo zajímavé ho zkusit připojit k nějakému počítadlu s Linuxem a zkusit zda se k němu nedá dostat tudy. Pokud se povede na disk dostat, okamžitě zkopírovat vše co se na onom disku nalézá, poté disk odpojit a zahodit.

Miran napsal:
vyhýbat se starým diskům z druhé ruky. Podle mého názoru již nový disk nestojí až tak moc, aby se vyplatilo šetřit na nespávném místě.

Mě bylo jasné, že to bude jen tak pro poslední chvíli, proto jsem tam nedával žádné extra důležité dokumenty

I když v létě spolužákovi odešel týden starý 160 GB disk SAMSUNG. Ale uznali mu reklamaci a dostal nový.

Zdravím,
měl bych tady něco pro počítačové experty.;)
Dnes mi opět začal "ramplovat" počítač /když už se na cca.osmý pokus nastartuje,u kurzoru zase stále poblikává symbol přesýpacích hodin aniž bych něco spouštěl či při instalaci programů prostě zamrzne/,nadešel zřejmě čas na rázný krok.
Nedávno jsem vyměnil již třetí HDD /i potřetí uznaná reklamace/,který v krabici vydržel zhruba dva měsíce a tak se mi moc nechce věřit tomu,že mi disky odcházejí do věčných lovišť jen tak bezdůvodně.Bylo mi tedy doporučeno pošpekulovat nad problémem se zdrojem,případně i se základní deskou. Vzhledem k tomu,že takový IŤák zase nejsem,jeví se mi jako nejlepší řešení koupě nových uvedených komponentů.
V současné době vlastním MB http://www.gigabyte.cz/products/mb/specs/ga-m56s-s3_1x.html . Mohl by mi tedy někdo doporučit nějaký jiný kousek s podobnými parametry ? Samozřejmě si mohu něco najít na webech prodejců,ale jde mi spíše o dobré zkušenosti zdejších diskutérů.;)

Předem děkuji za případné tipy na e-mail davca@iol.cz .

David

Naposled editoval moderátor:

Já tedy nejsem žádnej expert, ale moje zkušenost je, že pokud disk letí do koše, tak i s datovým kabelem.

mikulda napsal:
Já tedy nejsem žádnej expert, ale moje zkušenost je, že pokud disk letí do koše, tak i s datovým kabelem.
Datové kabely IDE jsou sviňa. Mohu o jejich poruchovosti vypravovat legendy.
Když mi zkolaboval disk a po startu se nenašel a bios hlásil systémovou chybu, nebylo to hardiskem, ale kabel stačilo vysunout z konektoru a zasunout, nebo trochu pomačkat.
Tak jestli David nemá podobný problém.

Nějak se mi sype to moje staré železo.
Zapnul jsem počítač, roztočí se ventilátory i HDD, ale nedojde k nastartování počítače,
ani k tomu klasickému pípnutí, zkrátka nedělá to vůbec nic, na monitoru tma.
Mám menší podezření na desku Aopen AK75, přecijen, už je to veterán.
Nesetkal se někdo s podobným problémem? Díky.

Nenabíhá pořádně BIOS,zkus vyměnit baterku na desce a pokud toto nepomůže,je deska zralá na cestu do šrotu

Baterkou to byt nemuze. Ta udrzuje jen nastaveni v CMOS. Pokud by byla spatna, najede v defaultu. Tohle vypada na zakladni desku, nebo grafickou kartu. Pri vadne graf. karte ale vetsinou pipa. Muze to byt taky procesor. Ten pokud je vadny, tak ani nepipne ani se nerozjede.

Zkusil bych zkouknout kondenzatory na zakl.desce kolem procesoru, jestli jsou nafoukle, vylezle z obalu nebo vytekle je deska na vyhoz. Pokud ne, zkusil bych tam vrazit jinou grafarnu (treba si pujcit). Kdyz nepomuze, je to stejne na 99% zakl. deska. Jeste treba tim vytazenim baterky vyresetovat CMOS, ale nedavam tomu velke nadeje.

Kosac napsal:
Baterkou to byt nemuze. ...
... zkouknout kondenzatory na zakl.desce kolem procesoru, jestli jsou nafoukle, vylezle z obalu nebo vytekle je deska na vyhoz...

Ak sa všetko točí a PC nenabehne, býva to dosť často zdroj, a to v prípade, keď vypadne napätie 5 a 3,3 V.
Nafúknuté kondenzátory na doske dosť často napodiv udržia dosku v chode v núdzovom režime, alebo aspoň nabehne POST a mašina sa cyklicky resetuje. Videl by som to skôr na ten zdroj.

Diky,
grafickou kartu jedu vyzkouset prohodit ke kamaradovi vecer, tak uvidime.
Deska se na prvni pohled zda v poradku, pokud se nechytne ani se zarucene funkcni grafikou, vyzkousim ten zdroj.
Dekuju moc za rady.

Pawlik napsal:
Diky,
grafickou kartu jedu vyzkouset prohodit ke kamaradovi vecer, tak uvidime.
Deska se na prvni pohled zda v poradku, pokud se nechytne ani se zarucene funkcni grafikou, vyzkousim ten zdroj.
Dekuju moc za rady.

Pokud ti to vůbec nepípá, tak vyndej grafiku úplně a měl by při startu začít řvát. Pokud ne, tak zkus ten zdroj.

Grafiku uz jsem taky vyndaval.
Tak aby to nakonec nebyl ten zrdoj.
Vecer uvidim, kamarad ma doma podobny unikat jako ja, tak budeme testovat. :-(

Pawlik napsal:
Grafiku uz jsem taky vyndaval.
Tak aby to nakonec nebyl ten zrdoj.
Vecer uvidim, kamarad ma doma podobny unikat jako ja, tak budeme testovat. :-(

Pawlíku, ver tomu, že je to ten zdroj. Toto býva u 19 z 20 prípadov, keď v PC bežia disky, ventilátory a inak nič sa nedeje.
Ak to neni zdroj, máš u mňa v Bohumíne pivo, ak je to zdroj, mám ho ja u teba :cool:

Tiež som riešil záhadný problém s nezapnutím PC ( podobne ako Pawlik ), zdroj sa tváril že je funkčný, ale môj "servisný technik" hneď tipoval zdroj a dal mi jeden na skúšku. A mal pravdu, bol ten zdroj.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře