Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

Mě zatím odešly dvě základní desky a kupodivu jsem to vždy identifikoval správně. Poprvé se deska hlásila tím, že jsem měnil baterii od Biosu snad každý měsíc. A jak to oděšlo si už nepamatuji. Jen jsem nadával, že se mi to stalo při práci a já potřeboval v práci funkční počítač. Tak jsem si odběhl do obchodu s PC a zrovna měli na mou sestavu nějakou Asusku skladem. Tenkrát jsem tam dal rovnou i silnější procesor, v práci jsem smontoval a nahodil. Samozřejmě XP změnu HW nerozdejchaly, ale měl jsem ještě na jiném oddíle Millenia a odtud jsem PC spustil. Takže asi po hodině výpadku jsem mohl na počítači pokračovat v práci s novou deskou. Už slouží další 4 roky. Systém XP jsem si přeinstaloval.
Druhá deska mi odešla doma téměř po dvou letech. Byla v záruce a poslali mi tu stejnou novou, takže jsem nemusel PC reinstalovat. To byl podobný problém jako má Pawlík.

Zdroje mi odešly myslím dva. Jeden prostě po zapnutí kaput, druhý mi odešel za provozu, ale ten byl jasný. Vyletěl z něk oheň, síra a smrad. Naštěstí nic nezničil a také byl v záruce.

Tak už píšu ze svého stroje.
Zcela zaručeně odešla deska, co se zdroje týká, bylo mi doporučeno, abych ho hodil ze skály, takže jsem se již neodvážil
připojovat ho k nové desce, těžko říct, jestli byl kaput.
Ale hlavně, že už to chodí. .-)

Měl bych prosbu,jestli by někdo znalý uměl poradit.Zálohuji si na externí disk vpodstatě denodenně přes USB pomocí TotalComandru-synchronizuji,ale při změně času na PC aniž bych sahal na soubory se změnil i jejich čas o hodinu,kdežto na externím zůstal původní.Takže teď bych musel všechno přepisovat,aby se to tvářilo stejně.Když v synchronizaci jsem zaškrtnul ignorovat datum,tak mi to zase nenalezlo že jsme na pevném disku udělal malou změnu v souboru např: .max.Pracuji na XP (PC) i Vistách(notebook).Děkuji

Sice to sem úplně nepatří, ale je to od slova počítat, tak potřebuji poradit. Zase jsem se jednou pořádně nas****
Poslal jsem jako řádný služebníček Přehled OSVČ na sociálku a dnes mi přišlo od nich vyúčtování.
Mám přeplatek na sociálním pojištění za rok 2009 4713 kč.(přesně tolik jsem i správně napočítal)
Ale napsali mi na jeden řádek v penále, že jim za nějaký měsíc 2009 dlužím 26kč. (kde jsem nenašel). Ale hned poznámka, že dluh je odečten, takže mám přeplatek 3810 kč.
Pokud umím počítat, tak 4713 minus 26 je 4687.
Takže penále platím 877kč. Kur***, hajz***. Na jaký lichvářský úrok to mají ? Když spočítám 1000 %, tak je to stále jen 260 kč.
Tak mne to nas******, že mám zase po náladě. Je tam sice poznámka, že pokud se mi to nelíbí, ať se dostavím osobně. To asi rovnou s Kalašnikovem :D.
Hlavně, že si staví paláce.
A největší ne sranda, ale k pláči je, že když se podívám na jednotlivé měsíce 2009 kde je kolonka, kolik je předpis a kolik mám platit, tak nikde nemám rozdíl.
Asi někde prošustrovali devět stovek, tak se potřebují na někom zahojit.
Hajz****.
Člověku se uleví, když si může postěžovat. Jen mne zajímá, jaké si sociálka účtuje penále. Tolik by si nedovolil ani ten nejhorší lichvář.

A nejen sociálka, zkus neplatit zdravotní nebo i daně :D ..... když jsem byl v páťáku v žilině, tak jsem měl 3 měsíce status zahraničního studenta .... vše řádně pojišťovně ohlášeno .... a po 5 letech mi přišla od pojišťovny upomínka s tím, že jsem neplatil pojištění 3 měsíce ..... taky s penálem, které za těch 5 let dělalo něco okolo 9 tisíc ..... pokud si jsi jistý, že to máš OK, tak přece jim těch 877 CZK nenecháš, ne? Kalašnikov nechej doma a nastartuj Daga :D Sociálce ty Tvoje prachy nechybí, Tobě ano ..... :D A jaké si sociálka účtuje penále? Stačí se podívat do aktuálního znění zákona o sociálním pojištění ....

Teď jsem hledal na stránkách OSSZ a nemají tam nikde ani napsáno, jak mají provozní dobu, abych tam nejel zbytečně. 903 korun mi naúčtovali. A je to penále za rok 2009. Přece z 26 korun nemůže být takové penále, nehledě k tomu, že ve výpise žádný nedoplatek nemám.
Kalašnikova ani nic podobného nemám. To je jen přirovnání, co by si někteří zasloužili. Jsou placeni z našich daní, na vše mají počítače a když se přece jen někde uklepnou, tak se jim nic nestane a dopravu a ztracený čas mi stejně nezaplatí. A nejde mi do hlavy ten úrok který je kolem 3400 procent. Ukažte mi lichváře, který si tohle dovolí.
Jednou jsem platil penále, když jsem odevzdal přehled asi dva týdny po podání daňového přiznání a tehdy platilo do 8 dní. Ale to bylo nějakých 70kč.

Zbyňku ty se asi nekoukáš na zprávy, co? To bys přišel totálně o nervy. Já už na to taky nečumím, ale řeknu ti, že ten samopal je nejlepší řešení.
Když sme u toho, tak vím o dvou lidech (je jich asi i víc) od nás, kteří sou nějakým způsobem nemocní, nebo mají úraz a 3 měsíce jim nepřišla nemocenská protože vypadli ze systému. Bylo to snad i v televizi.
Jinak za chvíli budeme mít volby, tak si zvolíme, koho zastřelíme jako prvního. Dokonce bych se zaručil i za 85% účast.
Počkej, počkej, teď sem si vzpoměl, předhodíme je Umbrtkovi a ten si s nima poradí. Jak zabíjet póvl dokazuje hned v několika písní. Osobně bych se přimluvil za šibeniční trolej.
* písních

Naposled editoval moderátor:

Celou noc se mi to honilo hlavou a hledal co jsem udělal špatně. Naštěstí se mi podařilo ráno na OSSZ dovolat a dopadlo to tak, že vlk se nažral a koza zůstala celá. Před rokem někdo vymyslel posunout platby tak, že se platí ne předem, ale zpětně a to ne do 8. ale až do 20. každého měsíce a tím vznikl guláš jak platit a údajně se mi nějaké platby o nějaký den opozdily a proto penále 26 korun. Ve vyúčtování (jejich) mi pak chybělo 903 korun, tak mi to odečetli z přeplatku. (ve výpise nic takového nevidím). Pak mi paní říkala, že po odeslání výpisu přišla moje další platba, takže najednou mám zaplaceno zase moc a další platbu mám splatnou až do 20. května. Přitom platím pravidelně každý měsíc. Už jsem z toho volaký zmatený. Já žil v domnění, že vše platím s předstihem a to že mám v povinnosti další platbu až do 20. května tomu napovídá.
Která že strana slibuje ve volebním programu, že sloučí platbu sociálky s daněmi na jedno místo ? Asi by mi to hodně ulevilo a mohl bych se v klidu věnovat podnikání. To je jeden z mála rozumných návrhů.

Nepochopil som aké spojenie má tento problém s počítačovou poradňou prípadne s MSTS.
Myslím si, že v rubrike Hyde Park by bolo vhodnejšie miesto.

Ahoj, hledám klávesnici na Toshibu A200 (A300). Jde mi pouze o plastovej rámeček (patici), co drží písmenko u klávesnice. Měl by někdo?

Kebarko napsal:
Nepochopil som aké spojenie má tento problém s počítačovou poradňou prípadne s MSTS.
Myslím si, že v rubrike Hyde Park by bolo vhodnejšie miesto.
Jasně, omlouvám se, ale mě to včera tak rozhodilo, že možná bylo dobře, že jsem to napsal sem, protože nový název vlákna v hydeparku by si za rámeček nikdo nedal :D

V pohodě Zbyňku, právě jsem vybral schránku a už jsem také držitelem penále 26 Kč. :)

Dnes už mám dotaz k věci :D

Přemýšlím, že bych si zvětšil paměť PC ze 2 na 4 giga.
PC mám z roku 2006, tenkrát jedno Giga stálo 2000kč, takže dvě giga byly strop. Mám DDR2/533. Díval jsem se do možností sestavy a umožňuje mít ramky o frekvenci 667. 800 jen u nejvyššího procesoru, který nemám.
Díval jsem se do nabídky, že bych koupil v páru celkem 4 giga. 667 je jen v CL5, ale o stovku dražší jsou ramky na frekvenci 800 v CL4. Zkoušel jsem od známého ramky 800 a můj PC si je přebral jako 667.
Takže otázka zní, jestli je lepší koupit ramky na svou maximální frekvenci nebo jít do 800 v lepší kvalitě a jestli nebudou v konečném důsledku horší.
Také mne zajímá, jestli investice k rozšíření paměti na 4 giga (pro 64 bitový systém) má smysl nebo to bude mít jen nepatrný efekt. Přece jen, je to asi za 2300kč. Tak bych měl rád jasno. Špatných investic jsem udělal už hodně. :D
Sice platí, že do starého železa nemá smysl investovat, ale na druhou stranu, není konstalace jít do nových PC.

Pokud budeš mít v PC nainstalovány 4GB RAM a k tomu 32-bitový systém, tak si stejně Windowsy vezmou jen 3GB a ten 1GB tak příjde zkrátka. Každopádně bych do toho šel s 64-bitovým systémem. V takovém systému by více spuštěných aplikací, které jsou náročné na paměť a procesor, nemělo dělat žádné problémy. Ale pozor - jsou nutné 64-bitové ovladače, které mohou být u některých výrobců nedostatkovým zbožím. Takže nejprve bych si ověřil dostupnost těchto ovladačů. Zejména grafické karty.

A jen tak naokraj - další windowsy, které budou za pár let na trhu, tak ty by měly být už jen 64-bitové.

Já osobně bych volil časování CL4, takže bych si připlatil na ty 800 MHz, a bral bych to pak jako investici do budoucna, teda pokud je už nevytlačí DDR3.

Edie napsal:
... bral bych to pak jako investici do budoucna, teda pokud je už nevytlačí DDR3.

Už ich vytlačili. DDR3 sa používajú jednak u časti dosiek s Intel P41/43 ... pre procesory C2D a C2Q s LGA775 a jednak hlavne pre i3, i5 a i7 jak pre dvojkanálové čipsety i55/57 s LGA 1156 tak aj pre trojkanálové čipsety i58 s LGA 1366

Jenomže, já neskládám nový počítač, ale jedná se o model 2006, který nějaké DDR 3 absolutně nezná a deska je nepodporuje :D Dotaz byl, jestli nic nepokazím, když koupím ramky osmistovkové. i když využiji max 667. :D Cena je stejná, parametry pro 800 lepší.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře