Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Mezi uživateli MSTS je mnoho PC profesionálů a zdatných amatérů, proto jsem založil tohle vlákno, aby zde mohl zadat dotaz každý, kdo má s PC nějaký problém. S MSTS to souvisí. Nefunguje PC, nefunguje MSTS.

Potřebuji poradit. Doma se mi občas stane jev, kdy po delší práci na PC po kliknutí na plochu nebo ikonu se mi označi několik ikon najednou a otevřít samozřejmě nejdou. Vyřešil to restart PC. Právě se mi to stalo v práci po 3 hodinách provozu, kdy byl spuštěný jen účetní program. Po příchodu zákazníka mi nešlo zboží zaúčtovat, otvíraly se mi jiná okna (dosovský program). Tak jsem Účto ukončil a chtěl znovu spustit. Ejhle označilo se mi asi 15 ikon najednou a PC nešel ani vypnout. Tak jsem ve správci úloh povypínal co se dalo a až potom se PC dalo restartovat.
Po restartu PC vše OK. Takže to samé jako se mi stávalo doma.
Možná to má společného jmenovatele, vždy byl spuštěn a ukončen editor MSTS.
Rád bych znal příčinu.

Re: Počítačová poradna všeobecně

Zbyněk Šemora napsal:
Mezi uživateli MSTS je mnoho PC profesionálů a zdatných amatérů, proto jsem založil tohle vlákno, aby zde mohl zadat dotaz každý, kdo má s PC nějaký problém. S MSTS to souvisí. Nefunguje PC, nefunguje MSTS.

Potřebuji poradit. Doma se mi občas stane jev, kdy po delší práci na PC po kliknutí na plochu nebo ikonu se mi označi několik ikon najednou a otevřít samozřejmě nejdou. Vyřešil to restart PC. Právě se mi to stalo v práci po 3 hodinách provozu, kdy byl spuštěný jen účetní program. Po příchodu zákazníka mi nešlo zboží zaúčtovat, otvíraly se mi jiná okna (dosovský program). Tak jsem Účto ukončil a chtěl znovu spustit. Ejhle označilo se mi asi 15 ikon najednou a PC nešel ani vypnout. Tak jsem ve správci úloh povypínal co se dalo a až potom se PC dalo restartovat.
Po restartu PC vše OK. Takže to samé jako se mi stávalo doma.
Možná to má společného jmenovatele, vždy byl spuštěn a ukončen editor MSTS.
Rád bych znal příčinu.

Zbyňku, možná vařím z vody, ale mi se stávalo něco podobného a to v okamžiku, kdy jsem na svém uživatelském účtu ve Win XP neměl práva admina. Pak se MSTS neukončovalo korektně a zůstávalo viset bez GUI jako proces. Pak byly příznaky podobné....jak to máš u sebe....

Ale jinak upřímně, nerad bych, aby se na foru k MSTS začaly řešit problémy nefungujícího účetnitcví, nemožnosti přehrát filmy atp.....v tom případě bych byl nucen to utnout nebo přesunout do Hyde Parku.

Je lepší se obratit na jiné forum, které se danou problematikou zabývá. Dostane se tam odborné pomoci. Podobně jsou specoalizovaná fora o virech atd.

Já problém účetnictví řešit nechci, zmínil jsem se jen o tom, jako o příkladu, že když se tento jev s ikonami projeví, tak nelze otevřít kliknutím žádnou aplikaci. Možná pomohlo pravé tlačítko a "otevřít"
Ale jinak nesouhlasím s názorem, že se mám obrátit na jiné specializované forum. Jednak, žádné neznám a nemám čas někde brouzdat (díky tomu máte BP) a kdybych se opravdu někde zeptal, a měl tam v popisce příčiny závady, že před tím bylo spuštěné MSTS, tak bych dostal odpověď, abych se obrátil na forum MSTS, protože chování této hry neznají, zde určitě také PC někdo rozumí. Nebo se snad mýlím a všichni registrování se znalostmi PC jsou na úrovni běžných uživatelů?
Martensi, pak můžeš dát do Hydeparku celé vlákno Hardware pro MSTS. Ale s tím bych také nesouhlasíl. Když má někdo problém s PC v souvislosti s MSTS, tato rubrika je třeba.

Zbyněk Šemora napsal:
Já problém účetnictví řešit nechci, zmínil jsem se jen o tom, jako o příkladu, že když se tento jev s ikonami projeví, tak nelze otevřít kliknutím žádnou aplikaci. Možná pomohlo pravé tlačítko a "otevřít"
Ale jinak nesouhlasím s názorem, že se mám obrátit na jiné specializované forum. Jednak, žádné neznám a nemám čas někde brouzdat (díky tomu máte BP) a kdybych se opravdu někde zeptal, a měl tam v popisce příčiny závady, že před tím bylo spuštěné MSTS, tak bych dostal odpověď, abych se obrátil na forum MSTS, protože chování této hry neznají, zde určitě také PC někdo rozumí. Nebo se snad mýlím a všichni registrování se znalostmi PC jsou na úrovni běžných uživatelů?
Martensi, pak můžeš dát do Hydeparku celé vlákno Hardware pro MSTS. Ale s tím bych také nesouhlasíl. Když má někdo problém s PC v souvislosti s MSTS, tato rubrika je třeba.

Pokud Tvůj problém bude ojedinělý a nebude to precedens na to, aby se tady začaly hromadně řešit problémy s počítači, vypalováním, přehráváním filmů a dalšími věcmi, které už vůbec ani v nejmenším nesouvisí s MSTS, tak to tu nechám...na toto je opravdu jiné forum ....

OK, ale zatím jsi neodpověděl na to, co jsem psal ohledně Tvého problému - jaká máš v XP práva uživatele?

Samozřejmě práva uživatele mám admin. Já nevěděl, že je to otázka, na kterou potřebuješ odpovědět. Napsal jsi to jako úvahu a já jen reagoval, že se nejedná o dotaz, který nesouvisí s MSTS.

Taky přispěji příkladem do mlýna. Nějak mi v poslední době blbne myš, nevím čím to je, ale například,když chci provádět jednoduché operace typu Drag and Drop jako je označení adresářů, ZIP a RAR archívu a myší chci tyto soubory přesunout do jiného adresáře či na jinou jednotku myší,tak se mi stane, že se mi všechny soubory a adresáře otevřou a pak mám otevřeno spoustu oken. Zkoušel jsem všechny možnosti nastavení myši v ovládacích panelech a prostě se tak myš chová jako utržená z řetězu. Místo abych myší přesunul soubory,tak se mi ty soubory otevřou, jako kdybych 2x poklepal myší. Nebo když vypaluji v Neru, tak zkouším přetáhnout soubory, a místo, aby se ty soubory přetáhly,tak se jednoduše otevřou.

Nevím čím to je, zkoušel jsem provést antivirový test a antispywarový test počítače, dokonce jsem provedl defragmentaci a scandisk a vůbec to nepomáhá, někdy mi to blbne a někdy ne. Třeba když stahuji z internetu nějaký soubor a je moc dlouhý a chci jej přejmenovat, tak jakmile kliknu jednou myší na ten soubor, tak se mi rovnou otevře.Když mám otevřeno 10 oken, a když myší zavřu jedno okno,hned se mi zavřou všechny. Já používám novou myš Genius.

Jiří napsal:
Taky přispěji příkladem do mlýna. Nějak mi v poslední době blbne myš, nevím čím to je, ale například,když chci provádět jednoduché operace typu Drag and Drop jako je označení adresářů, ZIP a RAR archívu a myší chci tyto soubory přesunout do jiného adresáře či na jinou jednotku myší,tak se mi stane, že se mi všechny soubory a adresáře otevřou a pak mám otevřeno spoustu oken. Zkoušel jsem všechny možnosti nastavení myši v ovládacích panelech a prostě se tak myš chová jako utržená z řetězu. Místo abych myší přesunul soubory,tak se mi ty soubory otevřou, jako kdybych 2x poklepal myší. Nebo když vypaluji v Neru, tak zkouším přetáhnout soubory, a místo, aby se ty soubory přetáhly,tak se jednoduše otevřou.

Nevím čím to je, zkoušel jsem provést antivirový test a antispywarový test počítače, dokonce jsem provedl defragmentaci a scandisk a vůbec to nepomáhá, někdy mi to blbne a někdy ne. Třeba když stahuji z internetu nějaký soubor a je moc dlouhý a chci jej přejmenovat, tak jakmile kliknu jednou myší na ten soubor, tak se mi rovnou otevře.Když mám otevřeno 10 oken, a když myší zavřu jedno okno,hned se mi zavřou všechny. Já používám novou myš Genius.

Videl bych problem v te mysi..Jaky model te Geniusky mas? Ja s nema nemam moc dobre zkusenosti,jednu jsem vlastnil a obcas se silene splasila a litala pres cely desktop. Tak jsem si koupil Logitech MX300 a naprosta spokojenost. Presnost a hladky prubeh je nesrovnatelny...Na praci s grafikou, pripadne hrani her se urcite investice do dobre mysi vyplati :wink:

Poslední výstraha

Vzhledem k tomu, že se stalo to, co jsem předpovídal a před čím jsem varoval (viďte pane Jiří), tak ještě jedno důrazné napomenutí a jinak toto vláknu uzamknu....jsme na foru o MSTS a HW se tady bude řešit maximálne v souvislosti s MSTS ..... nic víc a nic míň......Děkuji za pozornost.....

Abych to ještě stihnul, než vlákno Martens zamkne, jedno upozornění.
Po instalaci nových ovladačů ATI je vyžadován MS framework verze 2.
Po této instalaci se mi vyřešil jeden z mých problémů (po zatížení PC Editor MSTS plus Google Earth se mi rozhodila gragika v MSTS - z čísel čtverečky, černobílé značky na kolejích a žlutá voda). Ale jinak se rozhodilo zobrazení kolejí, Jsou vidět jen pražce a hlava kolejí. Tedy zmizel prostor a koleje jsou jak placka. Ale někde je zobrazení normální, viz obrázek. Hrůza a děs.
5fd9b6f6802091c3f0dd3aaba71ac2ce.jpg
Tak jsem vše dal zpět a nainstaloval originál ovladač ke grafice z CD
Bohužel, nic se nezměnilo, jen se vrátil problém , když jsem k editoru MSTS spustil i Googla:
8823bc0ef156792a9792c4d1d38994f3.jpg
Ten bílý čtvereček vedle návěstidla, to má být jako kurzor (křížek). Copak takto se dá pracovat?

A teď babo raď co je kde špatně. To je tak, když člověk experimentuje metodou pokusu a omylu s počítačem, protože když se zeptá na domovském fóru, tak se mu dotaz omlátí o hlavu.
Asi jsem měl jen napsat:
Do vyřešení problémů s PC se projekt BP pozastavuje.
Takže Framework2 to asi nezpůsobuje.
Zkusím ještě obnovení systému.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Abych to ještě stihnul, než vlákno Martens zamkne, jedno upozornění.A teď babo raď co je kde špatně. To je tak, když člověk experimentuje metodou pokusu a omylu s počítačem, protože když se zeptá na domovském fóru, tak se mu dotaz omlátí o hlavu.
Asi jsem měl jen napsat:
Do vyřešení problémů s PC se projekt BP pozastavuje.
Takže Framework2 to asi nezpůsobuje.
Zkusím ještě obnovení systému.

Zbyňku, to upozornění nebylo na Tebe, ale na pana Jiřího, jehož problém s HW s k MSTS ani nečichnul, natož aby ho viděl alespoň z rychlíku....a na toto jsem upozorňoval, že to spustí vlnu příspěvků alá Jiří, které jsou zcela od věci.....pak už tady opravdu MSTS můžeme zabalit a řeěšit tady problémy s myšima, pakovacími programy a kdo ví co ještě, jenom MSTS nee ..... prostě všehochuť

Ale k Tvému problému :
Ty čtverečky fontů.....když nepomohl návrat ovladačů ke grafice...... .NET framework 2.0 jsi taky odebral nebo jsi to vůbec neinstaloval?

Je mi trošku divné, že ovladače vyžadují .NET Framework....to spíš něajký admin nástroj k té grafice, ne? :?:

Problém s kolejemi vyřešen, byly to jen zmatky. Jak jsem reinstaloval MSTS, tak jsem zapomněl obnovit nastavení MSTS. Po doladění se už koleje zobrazují normálně. A nebyly to jen koleje. Takže opět mohu nainstalovat MS framework2, abych mohl aktualizovat nový ovladač ATI a vyřešil se předchozí problém se zkreslenou grafikou při zátěži.
Ale abych zase nezmatkoval, měl by se Framework 1.1 nejprve odinstalovat nebo je nutné souběžně mít verzi 1.1 a 2. (jak se mi to nainstalovalo odpoledne)

Já bych se chtěl zeptat, zda-li je možno něco udělat s tím, že se mi stále v aktivitách šíleně rozhazují časy, např. vedle mne zastaví trafik, který má stát ve stanici 60 s. a na jiném PC opravdu stojí, ale u mě odjíždí po 48 s.! Tento rozdíl se stále navyšuje a vlaky potkávám úplně jinde, než mám a systémový čas aktivity nesouhlasí s jízdním řádem a časy zastavení ve stanicích (tím i pouštění trafiků)... Dá se s tím něco dělat ? Již jsem zastavil práce na všech aktivitách, protože to byla hrůza a děs. Koupím si nové PC a takovéhle problémy !
Poraďte mi, prosím Vás, co se s tím dá dělat, díky moc.

Na to bohužel spolehlivé řešení zatím neexistuje.... já například musím mít zapnuté stíny, aby se FPS trochu snížilo (stále je ale na velmi dobré úrovni) a pak se čas tolik nerozjíždí. U delších aktivit se mi čas při vypnutých stínech a vyšším FPS rozjížděl klidně o 3 min, po "zpomalení" MSTS je to vcelku vpohodě...
Řešení snad někdy v MSTS Bin....

Tu by som možno odporučil poštelovať grafickú kartu (bo kor to vypadá, že sa nejaký timer snáď berie odtiaľ), pozapínať nejakú tú synchronizáciu a pod. ... možno to zaberie ...

Tak jsem ještě zkusil otestovat instalaci nových ovladačů ATI bez Catalyst Control Center a pak už jsem MS Framework 2 instalovat nepotřeboval. Editor MSTS plus Google Earth plus spuštěné DVD s reálnou tratí už funguje bez rozhození frafiky.
Ale je mi záhadou, že po dvou měsících funkčnosti originál ovladačů (nic nového jsem neinstaloval) se mi udělal takový problém. Nepomohl ani reinstal ovladačů z CD. Přesně týden mě to deptalo a příčinu jsem nenašel (kromě nápadu s novějším ovladačem).
Zatím mi editor drží a tímto projekt BP může pokračovat.
Tomes: Problém s rozhozenými časy jsem kdysi také řešil. Nepomůže, když v editoru aktivit se zadá "přepočítat a uložit"? Tento úkon preventivně dělám po každé změně a zdá se, že to funguje. Uvidím u své ultradlouhé aktivity, pak dám vědět.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak jsem ještě zkusil otestovat instalaci nových ovladačů ATI bez Catalyst Control Center a pak už jsem MS Framework 2 instalovat nepotřeboval. Editor MSTS plus Google Earth plus spuštěné DVD s reálnou tratí už funguje bez rozhození frafiky.
Ale je mi záhadou, že po dvou měsících funkčnosti originál ovladačů (nic nového jsem neinstaloval) se mi udělal takový problém. Nepomohl ani reinstal ovladačů z CD. Přesně týden mě to deptalo a příčinu jsem nenašel (kromě nápadu s novějším ovladačem).
Zatím mi editor drží a tímto projekt BP může pokračovat.
Tomes: Problém s rozhozenými časy jsem kdysi také řešil. Nepomůže, když v editoru aktivit se zadá "přepočítat a uložit"? Tento úkon preventivně dělám po každé změně a zdá se, že to funguje. Uvidím u své ultradlouhé aktivity, pak dám vědět.
Díky Kankovi, Johnozovi i Tobě Zbyňku. Zkoušel jsem věe, když zapnu stíny, budu mít problémy s některými modely (např. spořitelnou). S grafickou si zkusím trochu pohrát, ale bojím se, abych neudělal víc škody než užitku.

Asi tak by se daly charakterizovat mé současné pocity.
Vyřešil jsem jeden problém, ale nastal jiný problém. Otevřu editor MSTS, vše OK, do té doby než jsem chtěl zarovnat terén. Označím plochu a skončil jsem u Billa, Restart editoru, znovu dám mód tvarování terénu, opět Bill. Do třetice jsem tam vydržel dvě save a po označení dalšího čtverce jsem opět zamrzl. To už to se mnou takto dělalo.
Ale kdysi jsem řešil stejný problém s grafikou nVidia 6600GT, kdosi mi zde odpověděl, že ATI grafiky to nedělají, jen protože jsou trochu za nVidiema pozadu. Až se dostanou na jejich úroveň budou v MSTS zamrzat také. Tak jsem odinstaloval veškeré ati ovladače a nainstaloval původní z CD. Už mohu terén provokovat jak chci, MSTS drží (ale pokud otevřu moc grafických aplikací, nastane problém, jako na obrázku na předchozí stránce) V práci mám ATI X800 a tam po instalci novějších ovladačů mi při tvarování terénu také MSTS zamrzne. (při 16bitech grafiky to nezamrzá)
Co na to ostatní stavitelé tratí, nemáte někdo podobné problémy?

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře