Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já mám na obou počítačích, na nichž stavím, Radeona 9600 s původními ovladači. Při práci v Route editoru mám otevřené minimálně tři prohlížeče obrázků a občas ještě Word nebo Excel s TTP či plánky stanic, případně Mozzilu. Editor mi až na vyjímky padá maximálně při kopírování (Ctrl+C, Ctrl+V) objektů nebo textur terénu. A to jen občas. Co se týká toho označování více ikon na ploše, to mi někdy dělá, když se v RE dlouho pohybuju rychlým pohybem (Shift), tak Windows vyhodí jakousi tabulku cosi o klávesách a vše se začne chovat, jako bych pořád držel Shift. Odstranění - stisknout zarás pravý a levý Shift.

To sa dá jdnoznačne pripísať nejakému úniku pamäte v Route Editore. Niektorá prekresľovacia funkcia zle uvoľňuje pamäť a tak sa pri rýchlom pohybe môže prísť k pamäťovej chybe (skrížiť adresy a pod). To že takéto čosi dokáže Winy účinne rozsypať ako dom z kartičiek je známe hadam dostatočne.

Už je vše jasné. Uživatelé grafických karet ATI. Neaktualizujte ovladače, ale používejte výhradně originál ovladač z CD. Otestováno u typů X800 a X1900. Pokud updatujete na nejnovější ovladače, tak se MSTS začne chovat nestabilně v editoru při editaci terénu. Po návratu k původním ovladačům už není problém. Pokud se vám ovladače grafiky zaseknou a pak nelze nainstalovat ani původní ovladač, ani jakýkoli novější, ani standartní VGA, jako jsem se včera trápil celý den já, stačí reinstalovat SP2 ve Windows, pak už to funguje.
Ale GK nVidia 6600GT se v editoru MSTS chovala stejně nestabilně i s původními ovladači na CD, zde jsem řešení nenašel. Ale pro vlastní hru jsem problémy nezaznamenal.
Pokud nastavíte zobrazení grafiky na 16 bitů, tak se popisovaná nestabilita také odstraní.

Ale zajímavé, například u zvukové karty Soundblaster Audigi naopak originál ovladače z CD se v MSTS projevovaly rozhozením zvuků a po nainstalování novějších ovladačů se vše v MSTS srovnalo do normálu.

Zbyněk Šemora napsal:
Už je vše jasné. Uživatelé grafických karet ATI. Neaktualizujte ovladače, ale používejte výhradně originál ovladač z CD. Otestováno u typů X800 a X1900. Pokud updatujete na nejnovější ovladače, tak se MSTS začne chovat nestabilně v editoru při editaci terénu. Po návratu k původním ovladačům už není problém. Pokud se vám ovladače grafiky zaseknou a pak nelze nainstalovat ani původní ovladač, ani jakýkoli novější, ani standartní VGA, jako jsem se včera trápil celý den já, stačí reinstalovat SP2 ve Windows, pak už to funguje.
Ale GK nVidia 6600GT se v editoru MSTS chovala stejně nestabilně i s původními ovladači na CD, zde jsem řešení nenašel. Ale pro vlastní hru jsem problémy nezaznamenal.
Pokud nastavíte zobrazení grafiky na 16 bitů, tak se popisovaná nestabilita také odstraní.

Ale zajímavé, například u zvukové karty Soundblaster Audigi naopak originál ovladače z CD se v MSTS projevovaly rozhozením zvuků a po nainstalování novějších ovladačů se vše v MSTS srovnalo do normálu.
Bylo by fajn, kdyby se zde uvedlo konkretni cislo ovladacu ke konkretni karte, se kteryma maji uzivatele dobre ci spatne zkusenosti, protoze ovladace, ktere jsou prilozeny na CD, byvaji aktualni ovladace v dobe expedice karty na trh, takze se to lisi model od modelu. A mam odzkouseno, ze ne vzdy jsou takove ovladace nejlepsi viz Zbynkuv problem se zvukovkou....

VolejnikTomas napsal:
Já mám na obou počítačích, na nichž stavím, Radeona 9600 s původními ovladači. Při práci v Route editoru mám otevřené minimálně tři prohlížeče obrázků a občas ještě Word nebo Excel s TTP či plánky stanic, případně Mozzilu. Editor mi až na vyjímky padá maximálně při kopírování (Ctrl+C, Ctrl+V) objektů nebo textur terénu. A to jen občas. Co se týká toho označování více ikon na ploše, to mi někdy dělá, když se v RE dlouho pohybuju rychlým pohybem (Shift), tak Windows vyhodí jakousi tabulku cosi o klávesách a vše se začne chovat, jako bych pořád držel Shift. Odstranění - stisknout zarás pravý a levý Shift.

To bude win funkce usnadneni - jednim prstem. Zkuste 5x zmacknout levy shift (ve windowsech staci), vyskoci okno, kde se to da i vypnout.

Mám zvukovku Realtek AC'97 na PCI. Když snížím kvalitu zvuků na "střední", projedu všechno. Když to mam na "vysoké" MSTS padá jako o život. Pomohly by mi nové ovladače? Kde je vzít? Jak to vyřešit?

Najst popri vsetkych investiciach do PC este 700,- na hardverovu zvukovu kartu (napr. SoundBlaster). Jedna sa o to, ze Realtek AC97 nema ziadnu vypoctovu kapacitu a vsetko rata procak, takze ked sa zbehnu kvalitnejsie zvuky a narocnejsi teren je z toho tak zblbnuty az to pada ...

No ja som vyskúšal SB 128 aj SB LIVE! a padanie sa nezlepšilo, ba skôr naopak.

Naposled editoval moderátor:
JOHNZ: Počkat, Realtek AC 97 není zvukovka, ale jenom kodeky ne? jak zjistím, co mám v PC za zvukovku?
Rituálně rozmlátit cd kladivom? Jo, ale já potřebuju na něčem jezdit, než se dostanu na skutečbou mašinu. Teda, jestli se tam dostanu. Při mým štěstí...
Nebulus: Nejsi v tom sám... :?

Realtek AC97 je pomenovanie na kodek zvukovie "China standardised technics" takze zvukovka bude asi integrovana v doske ...

Nebulus: Ja mam SB64 ... je mozne ze potom to zacal Creative! flakat ...

NIEEEEEEEEEEE!!!!!!!! :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Integovana zvukovka ti tam ostane, enem sa nebude pouzivat :wink: :D 8) :lol:

Naposled editoval moderátor:
Najlepšie by bolo získať ju od niekoho na zapožičanie, lebo ako píše Nebulus, istý si byť nemôžeš ... 20 ľuďom pomôže, 21. človeku nie ... a čert vie, koľkáty budeš ... externú nebudeš ani cítiť oproti tomu RealTeku. Tu nebude brzdou procák, ale zbernice ... externá je ešte aj drahšia ...

Pomocou toho si jednotlive sucasti pocitaca vymienaju udaje ... ma to svoje fixne kapacity a nejde to nijak vyraznejsie upgradnut ...

Tak to mám myslím PCI... Mě by docela zajímalo, jestli Ti třeba Mikšiho aktivita Os 4640 na maximální grafiku nepadne po výjezdu z Břeclavi. Nebo jestli je někdo, kdo to projede. Mám zkušenost, že všechno stáhnu.Úplně všechno na minumum, kromě kvalitu zobrazení objektů a zvuky. Aktivita padne...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře