Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jinak CRT jsou mnohem více odolné proti rušení.Za jedno jsou vnitřní obvody na rušení zvenku dost citlivé a za druhé sami produkují rušení, které se nesmí dostat ven. Proto jsou jejich vstupy a napájení mnohem lépe odrušeny filtry a kvalitní CRT mají navíc mohutné oplechování.
V CRT televizích se např. používají repráky s nízkým magnetickým vyzařováním. Zkuste dát vedle CRT subwoofer, jako jsem to udělal u jedné SONKY. Obraz se vzpamatovával asi 2 dni a vypadal jak rozšlápnutý.
LCD tolik odrušeny nejsou a při správné funkci kompu to ani nepotřebují, zato při nesprávné nato často upozorní. :)

CRT = cathode ray tube
LCD = liquid crystal display

Zdravim. Rad by som sa spytal, ci ma niekto skusnosti s novym Windowsom Vista? Ide na tom MSTS bez problemov? Pretoze uz musim vymenit windows, tak uvazujem nad tym ze namiesto Win XP so SP2, nainstalujem Windows Vista. Co odporucate? Dakujem

Ivan.ps napsal:
Zdravim. Rad by som sa spytal, ci ma niekto skusnosti s novym Windowsom Vista? Ide na tom MSTS bez problemov? Pretoze uz musim vymenit windows, tak uvazujem nad tym ze namiesto Win XP so SP2, nainstalujem Windows Vista. Co odporucate? Dakujem

Počkat. Pokud potřebuješ nutně přeinstalovat, tak XP a min SP1, lépe SP2.

Ivan.ps napsal:
Raději bych s tím tak rok počkal všude na forech nadávají na nefunkční ovladače grafic.karet a dalšího hardwaru.Když máš chuť,tak to vyzkoušej,ale moc bych pochyboval,že v MSTS pod Vista vše bude fungovat...

Petr Novák napsal:
Ivan.ps napsal:
Raději bych s tím tak rok počkal všude na forech nadávají na nefunkční ovladače grafic.karet a dalšího hardwaru.Když máš chuť,tak to vyzkoušej,ale moc bych pochyboval,že v MSTS pod Vista vše bude fungovat...

Ved prave preto som sa radsej tu spytal, lebo som mal tusenie, ze ten windows este ma svoje muchy. Asi tam dam XP so SP2, ako mam doteraz...

Petr Novák napsal:
Ivan.ps napsal:

Osobně si myslim že nejlepší řešení je asi Win 2000 SP2, Win XP SP2 neni moc dobré řešení protože pod nimi nefungujou nějaký hry a když si zapnete firewall a hrajete online tak dost lagujete.
Skušenost s Win Vista mám a problém s ovladači nemaj na svědomí Vista ale výrobci HW. Ovladače pro Vista ještě snad nejsou k dispozici. Navíc Vista maj jiný řízení HW + DX10.

bob57_cz napsal:
Draco napsal:
Osobně si myslim že nejlepší řešení je asi Win 2000 SP2, .
Win2k mají již hodně dávno SP4, takže vracet se zpět asi nebude to nejlepší.
Draco napsal:
Win XP SP2 neni moc dobré řešení protože pod nimi nefungujou nějaký hry .
S tím si dovolím nesouhlasit. Nefungují, pokud neznáte, jak na to. Rozchodit se dají všechny hry, které jely na 98 a to docela jednoduše ( jeden z příkladů : http://mechanik.wz.cz/html/faq.htm ).
Nejlépe je používat samostatný vyhrazený OS (multiboot) pro hry a necpat hry do systému, který je pro vše ostatní.

No, tak že maj již SP4 sem nevěděl ale Win2k a Win XP pracujou se stejnym jádrem či-li v nich není žádný rozdíl až na některé funkce který normální uživatel nepoužije. Navíc v recenzích psali že XP nepřináší nic novího. Tak nevim?

Rozběhnout TES 3-MORROWIND je z cela nemožný.Plus C&C GENERALS po pěti vteřinách ve skirmsh vše vybuchne což pod jinýma Win nedělalo a můžu pokračovat.

Pajdon za chyby. :eek:

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Opravdu jde rozběhat vše. Někdy pomůže výše uvedená úprava, jindy jiný patch (ttpatch) nebo stačí v adresáři hry skrýt některou "nadbytečnou" knihovnu.dll, která se nesnáší s jádrem nt. Bývá to individuální, ale řešení vždy existuje.
To je sice pravda že vše má řešení třeba to nehrát :lol:

Ale po všemožnym znásilňování systemu a hry se stejně nedařilo.

Tak jsem právě vyzkoušel MSTS na MS WINDOWS VISTA HOME BASIC a funguje!
Jediný problém je zatím v ovladačích, které nejsou většinou kompatibilní. Myslím si, že až vyjde Windows Vista v březnu v ČR, tak všechno bude fungovat jak má. :D

train.msts napsal:
Jediný problém je zatím v ovladačích, které nejsou většinou kompatibilní. Myslím si, že až vyjde Windows Vista v březnu v ČR, tak všechno bude fungovat jak má. :D

To mi dělá radost... A jak to vypadá s náročností na HW? Jede stejně svižně jako na XP, nebo je potřeba drasticky snižovat detaily?

Jel jsem na stejné nastavení jako ve WIN XP HOME a žádný rozdíl se zatím nepocítil. Jinak právě se mě podařilo ve WIN VISTA zprovoznit i moje ADSL připojení k internetu. Jinak zatím čekám až vyjdou nové ovladače od ASUSu. Potom už by to mělo fungovat snad všechno.

Ondra napsal:
train.msts napsal:

To mi dělá radost... A jak to vypadá s náročností na HW? Jede stejně svižně jako na XP, nebo je potřeba drasticky snižovat detaily?

Tak HW na Vista sou procesor 1GHz, 1GB RAM, 128MB grafiku 2,5GB hadr. Tak si udělej obrázek jak moc svižně to pojede.

Já MsTS + TRS2004 + Tv tuner + grabování + programování ORCAD.DAT + PowerDVD + ........... provozuji na dobrých a osvědčených Win98SE. A NOU PROBLEMA. :D

Churchill napsal:
Já MsTS + TRS2004 + Tv tuner + grabování + programování ORCAD.DAT + PowerDVD + ........... provozuji na dobrých a osvědčených Win98SE. A NOU PROBLEMA. :D
Win98 akejkoľvek verzie na čipovej sade Intel 965 alebo 975 nemôžeš prevádzkovať, takisto zrejme ani na i945, a teda pre moderné PC s procesormi Intel Core2Duo sú Win98 nepoužiteľné. Inak pre bežné P4 a AMD máš možno pravdu.
Práve tu mám 2 PC s Intel Core2Duo E6400 na doskách Intel Shrewsburry i965, tak ich premučím aj s MSTS ... ale samozrejme pod XPH

Tax napsal:
Churchill napsal:
Win98 akejkoľvek verzie na čipovej sade Intel 965 alebo 975 nemôžeš prevádzkovať, takisto zrejme ani na i945, a teda pre moderné PC s procesormi Intel Core2Duo sú Win98 nepoužiteľné. Inak pre bežné P4 a AMD máš možno pravdu.
Práve tu mám 2 PC s Intel Core2Duo E6400 na doskách Intel Shrewsburry i965, tak ich premučím aj s MSTS ... ale samozrejme pod XPH
No to je pravda. Já mám ASUSe na čipu Intel 865 pro P4. A ten Win98SE zatím používám kvůli tomu ORCAD.DATu. Já nemám upgradovanou verzi - móóóóc korunek chtějí, potvůrky. :)
Já jsem pouze chtěl říci, že vyladit se dá všechno k plné spokojenosti. :wink:

rozdělení disku

Mám takový dotaz,možná to bude zajímat více lidí.V novém PC mám dost velký disk přes 300GB a protože bych chtěl mít systém a data od sebe nějak odděleny,tak bych chtěl disk rozdělit na dva či více oddílů.Na prvním by byly jen Windowsy,tedy systémový disk.Na dalším bych chtěl mít složku Dokumenty,ta se mi poslední dobou nějak moc nadouvá kvůli fotkám a filmům a na třetím oddílu by byly programy.Protože bych disk nerad formátoval pomocí fdisku,ten systém je čerstvý,tak je možnost použít program Acronis Disc Direktor.Jak bych měl postupovat a jaké mají disky být,tedy primární,rozřířené nebo logické?Díky.

Windows by mal byť na primárnej partícii, veľkosť hadam 60GB v NTFS aj s programami. Vo zvyšku disku potom vytvor rozšírenú partíciu (tedaodporúčam ponechať pár GB pre inštaláciu ev. Linuxu, alebo ako záchranný disk pre výmenu dát, nezadelených) a do tej rozšírenej partície nasekáš logické disky jeden na dokumenty (do 40 GB, odporúčam použiť filesystem FAT32, lepšie sa z toho zachraňujú údaje). Potom jednu 100GB s NTFS na filmy a zbytok na rozsiahlejšie programy (možno aj nejakých 30GB nechať na MsTS :wink:

Johnz -díky a jak přepíšu cestu k Document and Setings a k Dokumentům,trošku jsem už s tím experimentoval a nenašlo mi to cestku k těmto složkám,protože jsem měl Dokumnenty na disku D:,takže při klepnutí na Dokumenty se zobrazila prázdná složka. :cry:

bob57_cz napsal:
Petr Novák napsal:
Johnz -díky a jak přepíšu cestu k Document and Setings a k Dokumentům,trošku jsem už s tím experimentoval a nenašlo mi to cestku k těmto složkám,protože jsem měl Dokumnenty na disku D:,takže při klepnutí na Dokumenty se zobrazila prázdná složka. :cry:
Document and Setings po ukončené instalaci už ty nepřepíšeš, musel bys při instalaci zvolit rovnou změněnou konfiguraci pomocí souboru winnt.sif . Totéž platí pro Program Files. Dokumenty můžeš přesunout s pomocí TweakUI např.
Document and setings - s tím jsem fakt nehnul,ale složku pro programy jde nadefinovat v registru,já jsem defaultní cestu C:\Program Files přepsal na D:\Programy a funguje to.Je to klíč HKEY_LOCAL_MASCHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion.V položce ProgramFilesDir v poli Údaj hodnoty stačí přepsat defaulní údaj na D:\Programy a další programy se instalují jen do této složky,osobně vyzkoušeno.Při instalaci různých částí woken se program instaluje do D:\,ale knihovny a další do C:\Windows. Uvažuji o tom,že bych na systém koupil zvlášť jiný disk a hodně věcí bych vyřešil bez přesouvání,ono 300GB se zdá hodně,ale MSTS už mi zabírá i s archivy vozidel přes 30GB,o filmech raději nemluvím.A k vlastní práci potřebuji další programy,takže 1/3 HDD je plná.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře