Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

Dobrej. Mám malej problémek, zvuky na noťasu mě jdou skokově. Je to běžné nebo mám někde něco upravit. Děkuji za radu. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/ho/WF06a/321957-321957-3329742-89318-89318-3944778.html bez Vist, ale s XP Home.

Zbyněk Šemora napsal:
Už jsem na to metodou pokus omyl přišel, co je to za neznámé zařízení.
Nainstaloval jsem originál grafiku z CD a Správce zařízení je čistý. Ale jakmile jsem nainstaloval nejnovější ovladač, tak jsem tam, kde jsem byl. Sice to něco našlo na CD grafiky, nějaký ovladač ATIT200, ale zůstal tam otazník, že to nepracuje správně. Možná bych měl vyzkoušet ovladače, které jsem tam měl před reinstalací, ale už nevím, které to byly. Je to hold začarovaný kruh.
U mě to je ovladač ATI Function Driver for High Definition Audio - ATI AA01,který není součástí standardního balíku ovladačů.Pomůže jen hledat na webu anebo na CD dodávaného s kartou.

Po několika dnech trápení jsem se Správcem zařízení OK. Zkusil jsem poslední verzi ATI Catalyst 8. (devítku zatím nebrat) Postahoval jsem dílčí soubory. Po instalaci ovladačů to opravdu našlo nějaké ATI T200 a bez problémů se tento software sám našel. Pak WMA a Control center. Správce zařízení je už čistý. Verze na CD ke grafice má jednu malou chybičku. Nastavení 3D je velmi chudé a pro účely MSTS je nutné jak u ATI tak nVidií nastavit nějaké, alespoň 8x Anizotropní filtrování. Tohle si všichni zapamatujte a zkontrolujte ve svých počítačích. Pokud tohle nemáte aktivováno (máte "nastavení aplikace"), tak se v MSTS rozmazávají textury před jedoucím vlakem. Tohle musím aplikovat do update desatera nastavení MSTS. A další důležitá věc je smazání z Global startup.mpg, který způsobuje někdy deaktivování klávesnice.

Zbyněk Šemora napsal:
........ A další důležitá věc je smazání z Global startup.mpg, který způsobuje někdy deaktivování klávesnice.
Nebo taky stačí najít v registrech klíč:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Train Simulator\1.0\HWRenderer\ShowLogo
a nastavit jeho hodnotu na nulu.

Miran napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
........ A další důležitá věc je smazání z Global startup.mpg, který způsobuje někdy deaktivování klávesnice.
Nebo taky stačí najít v registrech klíč:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Train Simulator\1.0\HWRenderer\ShowLogo
a nastavit jeho hodnotu na nulu.
A třetí možnost je ten soubor přejmenovat např. na startupold.mpg.Má to tu výhodu,že pokud si budu někdy v budoucnu ten klip pustit,stačí pojmenování dát zpět.

Fakt, anizotropní filtrování s tím dělá úplné divy, dobrá rada :oD

S deaktivováním klávesnice jsem měl problém po prvním instalu MSTS, vždycky pomohlo minimalizovat do widlí a znovu maximalizovat. Po každém dalším reinstalu (a že už jich bylo dost) to fungovalo v pořádku. Je zajímavé, že to dělá právě to video. Čím to je se ví?

Zbyněk Šemora napsal:
Po několika dnech trápení jsem se Správcem zařízení OK. Zkusil jsem poslední verzi ATI Catalyst 8. (devítku zatím nebrat) Postahoval jsem dílčí soubory. Po instalaci ovladačů to opravdu našlo nějaké ATI T200 a bez problémů se tento software sám našel. Pak WMA a Control center. Správce zařízení je už čistý. Verze na CD ke grafice má jednu malou chybičku. Nastavení 3D je velmi chudé a pro účely MSTS je nutné jak u ATI tak nVidií nastavit nějaké, alespoň 8x Anizotropní filtrování. Tohle si všichni zapamatujte a zkontrolujte ve svých počítačích. Pokud tohle nemáte aktivováno (máte "nastavení aplikace"), tak se v MSTS rozmazávají textury před jedoucím vlakem. Tohle musím aplikovat do update desatera nastavení MSTS. A další důležitá věc je smazání z Global startup.mpg, který způsobuje někdy deaktivování klávesnice.

A tady jsi naznačil další problémek. Nevím jakou zkušenost mají ostatní, ale já všude používám grafiky ATI a děje se tohle (na třech počítačích). Dám li MSTS do lišty a vrátím zpět, PC restartuje. Dříve mi to nedělalo. Buď to dělají novější ovladače nebo je to tím, že nepoužívám defaultní nastavení. Když chci takto s MSTS manipulovat, musím MSTS spouštět v okně. I když mám obraz stejně veliký jako celá obrazovka, tak mohu MSTS házet do lišty a zpět bez problémů. NVidie to nedělají, tam jsem viděl, že tohle funguje.

Rad bych reagoval na svuj prispevek, ktery vytahuje vseumel b57 v NK Zbynka Semory. Reaguje na toto
Kosac napsal:
Delejte primarni oddily. V budoucnu pokud budete chtit nainstalovat dalsi system, nebudete muset menit tabulku rozdeleni disku. (i kdyz moderni systemy umi bootovat i z logical) Extended a logical delejte pouze v pripade, ze budete mit vice nez 4 oddily. (primarni muzou byt jen 4, nebo 3+1 rozsireny + v nem temer neomezene logickych)
Neni duvod nedelat primarni oddily.

b57
...
Kosac tam tárá a tárá ... žádný OS neumí boot z extended, boot musí být vždy z HDD prim/active ( nebo přes NET ).
Pochopitelne je to nesmysl, moderni systemy nabootuji z LOGICAL (ne extended, ze :-P) uplne normalne za pouziti boot manageru (napr. GRUB). Pokud by to neslo, tezko by nabootovalo napr. toto (cokoliv z jeho konfigurace krome hda1 :D):
hda9=NTFS=H:=ex=30GB=Vista64 -(inst4)
Zajimavy rozpor, napsat, ze to nejde, a obratem poslat partition table, kde to tak ma. :cool:

A další nesmysl s nutností více primárních oddílů. Já si pro multiboot na experimentování vystačím s jediným primárním a vše ostatní je v rozšířeném:
hda1=FAT16=C:=primary/active=2GB=boot+DOS+WFW -(inst1)
(hda2+hda3+hda4=neobsazeny)
hda5=FAT16=D:=extended=rozšířený=2GB=win286 -(inst7)
hda6=FAT32=E:=ex=6GB=win2000 -(inst2)
hda7=FAT32=F:=ex=10GB=winXP -(inst8)
hda8=NTFS=G:=ex=20GB=Vista32 -(inst3)
hda9=NTFS=H:=ex=30GB=Vista64 -(inst4)
...zkraceno
Doporucuji dotycnemu lepe cist, protoze jen potvrzuje ma slova. Tedy az na to, ze si plete extended a logical partitiony. Je to jako bych se ja na K-reportu snazil prechytracit Alese Lieska v teorii vpzidel elektricke trakce.... moment to jsem nebyl ja.... :D:cool:
Vice nemam co dodat. Pokud je to prilis OT, presunte do HP.

Možná se profíci budou smát, že jsem objevil Ameriku, ale my co používáme legální software si nemůžeme dovolit střídat antivir častěji než ponožky.:D
Právě mi končí licence na 5 počítačů od AVG (kupuji vždy na dva roky). Nedávno pro skončení technické podpory AVG7, jsem musel přejít na 8.5.
Nabízí se anketa. Co je levnější:
A: prodloužit licenci za 1900kč
B: přejít na NOD32 asi za 5000kč
???
B je správně.
Po přechodu na AVG8 se totiž stal tento jev. Na slabších PC jako můj notebook P 1.6 mobility nebo Athlon 2800 XP se špatně začaly rolovat otevírané složky (než je AVG asi skontroloval). Jedno z řešeních bylo notebook a starší PC vyhodit oknem a koupit si něco aktuálního. Jenomže na co vyhazovat notebook, který nepotřebuji na hry a jinak je plně dostačující.

Zkusil jsem 30denní verzi NOD32. Notebook najednou přestal být líný a test počítače už netrvá téměř 6 hodin, ale zvládne se to kolem hodiny.

Proto je drahý NOD 32 levnější než AVG. Takže hurá AVG vyměnit za NOD32.

Jestli je to špatné rozhodnutí, odborníci pište.;-)

No, já můžu říct, že jsem přešel z F-Secure na Avast. A to hlavně z toho důvodu, že F-Secure je příliš náročný na systém. Zatím mám docela slabší PC a výkon stoupl. Výhodou Avastu je, že je pro nekomerční využití zdarma ve verzi Home. Jinak AVG jsem měl též, bylo to znát na zvýšeném výkonu a na množství falešných poplachů.

Měl jsem ten samý problém s AVG a po přechodu na NOD byl klid.Takže přechod doporučuji.

Naposled editoval moderátor:

Pavlík napsal:
Výhodou Avastu je, že je pro nekomerční využití zdarma ve verzi Home ...
Hlavnou výhodou Avastu je hlavne to, že je úplne nahovno, je nepredvídateľný a s množstvom HW a SW kombinácií sa neznáša. Už sa mi stalo, že pokiaľ bol na PC Avast, nedal sa spustiť MS Word, kým Excel v pohode fungoval. Dal som Avast preč a všetko bolo OK. To, že nezaťažuje PC ešte neznamená, že je dobrý :D

Ja som po niekoľkých rokoch na Node ( skončila mi licencia ) a problémoch s aktualizáciou trial verzie Nodu prešiel na Aviru.

Ale na jednu věc jsem u NODa narazil. Sice vše OK, počítače jsou živější, ale jak průběžně stavím, tak je nutné kopírovat zálohy (adresář Breclav - Praha) na šuflík s IDE hardiskem. Vždy tento úkon byl záležitost asi 8 minut. Předpokládaná doba se zobrazovala nejprve 3 minuty a pak to vylezlo na těch 8. Ale nyní jsem si doma všiml, že předpokládaná doba kopírování je asi 50 minut a průběh kopírování souborů tomu napovídal. Testoval jsem disk a vše OK. Někdy se mi stalo, že šuflík nebyl dobře elektricky propojen a chodil velmi pomalu. Ale tentokrát vše OK. Tak jsem znovu kopíroval, opět to vylezlo na 50 minut, ale po chvíli to spadlo na těch 8 minut. Ráno příjdu do práce a ten samý jev. Tak jsem pozoroval podrobnosti a brzdou je kopírování adresáře World. Tam to po celou dobu bylo opět na 50 minutách. Ale jakmile se kopírovalo Tiles, tak se vše rozjelo na standartní rychlost a čas do konce kopírování spadl na normál. Teď to zkouším po síti na notebook, zde je kopírování pomalejší, na vstupu mám asi 11 až 13 minut, ale jak došlo na kopírování world, čas vylezl na 169 minut do konce kopírování :D
Ale jakmile došlo na Tiles a další složky, tak se kopírování rozběhne a čas kopírování spadl na 8 minut a jsem někde v půlce.
Umí to někdo vysvětlit?
Když jsem měl AVG, tak rychlost kopírování byla konstantní a objevovaly se jen čísla 6 až 8 minut, které už jen se zmenšovala.
Ale jinak kvůli AVG jsem žil v domnění, že jsem tenkrát koupil špatný a líný notebook a AVG 8 to ještě zhoršilo. Nyní, když mám NODa si ještě nemohu zvyknout, jak rychle se otevírají okna a mohu ihned bez škobrtnutí rolovat. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Ale na jednu věc jsem u NODa narazil. Sice vše OK, počítače jsou živější, ale jak průběžně stavím, tak je nutné kopírovat zálohy (adresář Breclav - Praha) na šuflík s IDE hardiskem. Vždy tento úkon byl...

Zdravím, já jsem zkusmo zkopíroval obě složky na Flashdisk (USB) a Tiles=5min, World=2min. V Setupu ESET Smart Security mám v "Real-time files" vypnutá všechna skenování v "Media to scan" a "Scan on", podle mě právě tohle zpomaluje kopírování.

Jenomže já mám jen antivirus a nikoli Security, to bych se už vůbec nedoplatil a navíc takové komplexní zabezpečení nemám rád. Také to mám v češtině a žádné Media to scan tam nemám.

Eset Smart Security som používal asi pol roka a oproti NODu som nezaznamenal nejaký rozdiel. Dokonca som pochyboval, či je tam niečo naviac... Akurát občas padal Outlook.

nebulus napsal:
Eset Smart Security som používal asi pol roka a oproti NODu som nezaznamenal nejaký rozdiel. Dokonca som pochyboval, či je tam niečo naviac... Akurát občas padal Outlook.
Já rozdíl zaznamenal,už několikrát mi vyskočila červená hláška,že v poště mám trojana.Outlook vůbec nepoužívám,tak nemohu posoudit ty pády.Třeba je to v konfiguraci nastavení programu.

Tie pády podľa mňa súviseli s automatickým presunom spamov. Niekedy to trvalo kúsok dlhšie. Ale na 100% to nebolo účinné a niektoré spamy chodili stále opakovane aj napriek manuálnemu označeniu ako spam...

nebulus napsal:
Tie pády podľa mňa súviseli s automatickým presunom spamov. Niekedy to trvalo kúsok dlhšie. Ale na 100% to nebolo účinné a niektoré spamy chodili stále opakovane aj napriek manuálnemu označeniu ako spam...
Tohle neznám už dlouho,používám Operu cca 4 roky a se spamem jsem nikdy neměl problémy.Co bylo jednou označeno jako spam,toho označení se už nezbavilo.Ve verzi 10,0 je to ještě vylepšeno.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře